Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 kwie 2008, 16:30

Użytkownik

Użytkownik

Witam, możecie mi pomóc skalkulować koszt autostrad na odcinku z PL do Barcelony. Czyli w Niemczech, Francji, a Hiszpania tez ma płatne drogi ??
Szukam w necie i nie mogę znaleść potrzebnych mi informacji. Dodam tylko że pojazd oczywiście cięzarowy koń, + naczepa), spalanie w normie EURO 2

Damian

Post Wysłano: 06 mar 2009, 22:31

Użytkownik

Użytkownik

Witam
Chcialem spytac o to samo, wlasciwie jak jezdzicie na hiszpanie (np. południe) chodzi mi zeby ktos opisal trase przez "D" "F" jak i " H" "SLO" "I" "F" . i jakie sa koszta przejechania obydwiema trasami samochodem EURO 3.
Z góry dziekuje za odpowiedzi
Ps. Nigdy nie jezdzilem na Hiszpanie, ale moge pomóc jesli chodzi o "SK" "H" "RO" "LT" "LV" "EST"

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Co do Hiszpanii to chyba najpopularniejszą trasą jeśli jedziesz od Świecka na Barcelonę jest przejazd-Niemcy A12,A10,A9,A6,A5(można też przez Strasburg ale ja nie jeździłem więc się nie wypowiadam) do Ottmarsheim(granica D-F) dalej Francja-A36,A39,A40,A42,N346(przez centrum Lyonu) lub A432 płatną obwodnicą,A46,A7,A9 i później już mamy Hiszpanię i AP7 lub jak to niektórzy nacjonalkami pod Barcelonę.Co do kosztów to szczerze nie pamiętam,ale przez Niemcy można sobie obliczyć kilometrowo i poprzez odpowiednią stawkę maut-u,Hiszpania do Barcelony to są groszowe sprawy(30-50E) a Francja o ile dobrze pamiętam to coś około 200E w 1 stronę,ale mogę się mylić...

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]