Witam zrobiło się już w miare ciepło chciałbym wyprać w f 90 tapicerke na której są plamy i zacieki po tym jak w wakacje zapomniałem na noc zamnąć szyberdachu i troche napadało
Mam pytanie jakimi środkami miżna to wyprać chciałbym wyprać cały sufit i tylną część kabiny tam gdzie łużka jaki środek jest godny polecienia i ile go kupić bo prania będe miał naprawde dużo
Najlepiej to znajdź jakąś firmę co pierze dywany itp. U nas takie firmy biorą 100zł za wypranie całej kabiny. Czyszczą do skutku, nawet kilka razy (za tą samą cenę). Potem kabinka jest czysta i pachnąca.
Swego czasu jeździliśmy Actrosem który był samochodem pokazowym, wysyłanym na testy do różnych firm. A tam wiadomo, byleby jak najwięcej wyjeździć km, bo to tylko na testy - nikt nie dbał.
Po jednodniowym postoju w firmie specjalizującej się właśnie w praniu dywanów, tapicerek auto wewnątrz wyglądało jak nowe.
Polecić? Ciężko powiedzieć teraz jest tyle tych środków do czyszczenia.Kiedyś w Volvie czyściliśmy boczki w drzwiach , w sklepie doradzono nam piankę do tapicerki rewelacyjnie rozpuściła brud i wyglądało jak nowe.Ale jednak jak ty chcesz wyprać cały sufit i inne elementy lepiej skuś sie na jakaś firmę właśnie specjalizująca się w takich rzeczach,
_________________ TIR-"Transit International Routier"
GG: 0
Samochód: magnum 480
Też miałem problem brudnej, a właściwie brązowej od fajek kabiny w scanii 3. Wyczyściłem całą podsufitkę i boki preparatem Shell Textile Cleaner(około 15pln), szmatką i szczoteczką. Zajęło mi to około 2 godzin
_________________ "spokojnego nie znam dnia, na dżdżo spalam pety dwa i herbaty tak jak trza nie posłodze
po asfalcie, czy przez piach, gładko, czy po kocich łbach, taki mi się trafił fach-życie w drodze"
W.Młynarski "Absolutnie"
Ja w mercu jak się cieplej zrobi też będę pucował wszystko, ale ja mam zamiar zdjąć całą tapicerkę (poza fotelami) i ją myć wodą z proszkiem, co wy na to ?
Skuteczne są też takie zabiegi przy użyciu Vanish'a. Jak wiadomo z plamami na tapicerkach wszelkiego rodzaju radzi sobie bardzo dobrze. Tylko oczywiście musi być cieplutko, żeby jakoś w miarę szybko wyschło. pzdr ;]
Cytuj:
Ja w mercu jak się cieplej zrobi też będę pucował wszystko, ale ja mam zamiar zdjąć całą tapicerkę (poza fotelami) i ją myć wodą z proszkiem, co wy na to ?
Nie polecam. Tak jak napisał alban, vanish z wodą w misce, miękka szczotka i jazda.
_________________ "spokojnego nie znam dnia, na dżdżo spalam pety dwa i herbaty tak jak trza nie posłodze
po asfalcie, czy przez piach, gładko, czy po kocich łbach, taki mi się trafił fach-życie w drodze"
W.Młynarski "Absolutnie"
Źle się wyraziłem, wybebesz wszystko, ale nie używaj proszku. O to mi chodziło, przepraszam.
W.Młynarski "Absolutnie"
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości