Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 11 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1318 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 11 lis 2008, 11:58

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Kolego z tego co mi wiadomo to są 3 opcje jeżdżenia dla Transmlecza.Albo jezdzisz po wiochach i zwozisz mleko do fabryki Danone w Bieruniu,albo spedycja międzynarodowa-tam wszystko się wozi i głównie to przerzuty po 2,3 i więcej tygodni lub zostaje Ci wspaniałomyślny Cargill na Bielanach Wrocławskich i rozwozisz od nich glukozę głównie po Polsce.Nie wiem jak jest dokładnie w tamtych dwóch opcjach,ale mogę conieco powiedzieć o Cargillu.Stawki poprostu chore-ledwo przekraczają 2zł(podobno Transmlecz ma około 5zł a poniżej połowy z tego daje dierżawcom) a z tego co słyszałem po ostatnich obniżkach paliwa chcą jeszcze coś ''skubnąć''.Beczki dają oni,i ich w tym przypadku obchodzą tylko opony-reszta Twoja brocha.Dobre w tej robocie jest to,że połowe kilometrów masz pustych-w jedną stronę 25t powrót na Cargilla pusty.Do tego Cargill ma swoje wyliczone kilometry i tego się trzyma,więc średnio robisz dla nich od 300 do nawet ponad 500i więcej km za darmo w miesiącu.Nie jest chyba tajemnicą że auta robią tam średnio około 12tys km w miesiącu,przeważnie z wolnymi weekendami-więc domyśl się jak jest... :> Ogólnie jak dla mnie jeden wielki syf i ja bym wogóle żadnej wspołpracy z firmą Equus nie podjął-ale wybór należy do Ciebie...

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 17 lis 2008, 14:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Obrazek
by $

Post Wysłano: 09 gru 2008, 0:01

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Dowiedziałem sie ,że Equus przejmuje część kontraktu w VW Poznań (Panopa logistic)
No właśnie one często coś latają tak samo jak Trans-Południe też częściej jeżdżą. :>

Post Wysłano: 24 gru 2008, 23:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

Dość dawno nie jechałem obwodnicą krakowa. Teraz wracając od Myślenic przejeżdżałem obok placu z ich naczepami. Wydaje mi się, że sporo ich tam przybyło. Nie wiem czy dobrze dojrzałem ale stały tez i chłodnie. Kotoś wie co jest grane?.

Post Wysłano: 25 gru 2008, 2:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

SIOJU ja często tamtędy jeżdżę i wydaje mi się iż naczep ubyło :wink: chłodni troche stoi z otwartymi drzwiami, ostatnio stał też man tga tandem z chłodnią, pierwszy raz widziałem takie autko z equus'a. Czyżbyś był z okolic skalbmierza ?

Post Wysłano: 31 sty 2009, 14:30

Użytkownik

Użytkownik

Artykuł z dnia wczorajszego.

Kryzys zawitał do branży transportowej. Przewoźnicy, którzy pracują na rzecz Equus - jednej z największych firm TSL, twierdzą, że grożą im bankructwa.

Equus, jedna z największych firm rynku TSL (transport, spedycja, logistyka), z przychodami rocznymi na poziomie 400 mln zł, drastycznie wydłuża terminy płatności podwykonawcom. Chodzi o tzw. partnerów małopolskiej spółki, którzy wykonują dla niej przewozy na podstawie pięcioletniej umowy dzierżawy samochodów i naczep (łącznie dysponują około 400 zestawami) - informuje "Puls Biznesu".

W połowie listopada ubiegłego roku Equus wydłużył im termin zapłaty do 35 dni od daty wpływu faktury, a na początku stycznia 2009 r. do 45 dni. Na tym nie koniec. W marcu i kwietniu przewoźników ma już obowiązywać termin 55 dni, a od maja: aż 60.
- Ta zmiana wynika z coraz trudniejszej sytuacji na rynku. Nasi klienci z Europy Zachodniej stosują nawet trzymiesięczne terminy płatności, a dostawcy paliw żądają terminu jak najkrótszego - tłumaczy w dzienniku Rafał Dyląg, prezes Equusa.

Z tą argumentacją nie zgadzają się podwykonawcy. - Equus zabezpiecza się przed kryzysem naszym kosztem. Wydłuża nam terminy płatności, a czynsz dzierżawny każe sobie płacić co miesiąc. Grozi nam utrata płynności - twierdzi jeden z nich.

- Dodatkowo od października 2008 r. Equus systematycznie obniża nam stawki przewozowe w euro, które spadły już o ponad 10 proc. W tej sytuacji za miesiąc, najpóźniej dwa będę bankrutem - dodaje w "PB" inny.

Szef Equusa uspokaja. Obniżki stawek tłumaczy spadkiem cen paliw i osłabieniem złotego względem euro. Przyznaje przy tym, że czynsz dzierżawny płacony przez przewoźników, wyrażony we frankach szwajcarskich, mimo wzrostu kursu i tej waluty, nie zmniejszył się. - Partnerom naszej spółki nie grożą bankructwa. Muszą natomiast ograniczać koszty. Tak jak my i wszyscy w branży - mówi Rafał Dyląg.

Żródło informacji: wnp.pl

Post Wysłano: 31 sty 2009, 16:12

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Już oni sie wykręcają jak mogą... :/ Jeden ze znajomych mi przewoźników oddał wszystkie 4 zestawy które ''miał'' od nich,powodem tego były już naprawdę psie stawki i do tego te wydłużone terminy płatności.Ale ostatnio słyszałem że wygrali przetarg na ciąganie naczep Biedronki(2,35/km),czy ktoś może to potwierdzić...?

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 31 sty 2009, 21:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Niedaleko mnie stały many i premiumki od equusa. Stały jakiś czas, a teraz stoją z zerwanymi, odklejonymi oznaczeniami equusa.

Post Wysłano: 01 lut 2009, 12:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Cytuj:
Ale ostatnio słyszałem że wygrali przetarg na ciąganie naczep Biedronki(2,35/km),czy ktoś może to potwierdzić...?

Na Jakim DC ?

Post Wysłano: 05 lut 2009, 17:01

Użytkownik

Użytkownik

Z ostatniej chwili

Stawka equusa za km to 0,68 euro .
Dzierżawa naczepy w zależności jakiej ( np chlodnia ok 1200 frankow ) na okre 72 m-ce i rata wykupu 30 tys franków . Gwarantowane 10 tyś km miesięcznie .

Opis powyższy na posiadanie wlasnego ciągnika .

To czy się opłaca musicie odpowiedzieć sobie sami .

Post Wysłano: 08 lut 2009, 13:32

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF

equus z tego co wiem jest w poważnych tarapatach termin płatności 60 dni wiem bo jedzimy na jednym zakładzie co z tego że gwarantują 10 tys km za jaką stawkę poniżej 2 zł za km

Post Wysłano: 08 lut 2009, 14:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Kiedyś u mnie widziałem pełno Equusów a teraz to skarb spotkać choć jednego.

Post Wysłano: 11 lut 2009, 17:19

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Kiedyś u mnie widziałem pełno Equusów a teraz to skarb spotkać choć jednego.
Teraz sporo ich jeździ do VW w Swarzędzu tak jak Trans-Południe normalnie to RICO woziło a teraz Equus i Trans-Południe wozi dla nich :>

Post Wysłano: 16 lut 2009, 13:16

Użytkownik

Użytkownik

A kto tym wszystkim wogóle zarządza? Kto szefuje?
I czy oni mają jakąś siedzibę w Krakowie, czy tylko najbliżej to Węgrzce?

Post Wysłano: 16 lut 2009, 17:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2429607

Cytuj:
I czy oni mają jakąś siedzibę w Krakowie, czy tylko najbliżej to Węgrzce?
Węgrzce są oddalone o 3-4 kilometry od Krakowa w kierunku Kielc/Warszawy więc praktycznie jest to już Kraków.

... "Jeżdżę szybko gdyż lubię zapie....ać" ...
... "Biere każde auto z boku, nikt dziś do mnie nie ma szans" ...

Post Wysłano: 19 lut 2009, 15:16

Użytkownik

Użytkownik

nigdzie, ani w sieci, ani nawet na ich internetowej stronie, niemożna znaleźc, kto nadzoruje tą firmą. czy to aż taka wielka tajemnica?

Post Wysłano: 19 mar 2009, 20:30

Użytkownik

Użytkownik

Nie, że odkopuje stare tematy ale taka ciekawostka :E :mrgreen:
Obrazek

Niewyraźna bo telefonem :P Ja robiłem :D

Post Wysłano: 19 mar 2009, 21:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6906111

Kiedyż rónież coś takiego widziałem w popliżu mojej miejscowości.

Post Wysłano: 19 mar 2009, 23:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Jeden ostatnio leżał w Swarożynie....

Post Wysłano: 20 mar 2009, 9:48

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf 95XF 380 SC

To chyba oznacza, ze musisz iść tam i napisać ze swoim friendem artykuł o nich. Może zamkną wtedy ten obóz pracy jak sie ukarze opis w gazecie jak jeżdżą pod Tesco :]

Strona 11 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1318 Następna