Jest taki wymóg w Niemczech dla ciężarówek. Skąd wziąć coś takiego? Czy nada się pomarańczowy kogut na kablu od zapalniczki? Szukałem generalnie czegoś na allegro ale nie znalazłem - wyjazd mam już pojutrze z rana....
Przykład choćby uniden radio nie posiada homologacji a można kupić w sklepach z fałszywą homologacja
Homologacja na radia uniden nie jest fałszywa. Jest ogólnodostępna w internecie no i przede wszystkim w kartonie radia które kupujesz. Problem tkwi w tym, że jest ona NIEWAŻNA ponieważ radio zostało "zabronione". Ale wiadomo, że nikt sobie nic z tego robić nie bedzie.
pojazd ciężarowy z przyczepą lub naczepą jest obowiązany posiadać dwa trójkąty ostrzegawcze, natomiast pojazdy przewożące materiały niebezpieczne ADR dodatkowo muszą posiadać dwie lamy dające pomarańczowe pulsujące światło, które w razie wypadku lub awarii rozstawia się obok trójkątów ostrzegawczych z przodu i tyłu pojazdu.
pojazd ciężarowy z przyczepą lub naczepą jest obowiązany posiadać dwa trójkąty ostrzegawcze, natomiast pojazdy przewożące materiały niebezpieczne ADR dodatkowo muszą posiadać dwie lamy dające pomarańczowe pulsujące światło, które w razie wypadku lub awarii rozstawia się obok trójkątów ostrzegawczych z przodu i tyłu pojazdu.
Czyli jadąc zwykłym zestawem wystarczy że mam dwa trójkąty, dziękuję Cyryl za odpowiedź.
Na terenie Deutchlandii każdy pojazd powyżej 3,5t jest obowiązany posiadać przenośną lampę o żółtym pulsującym świetle - stąd był mój post. No i kupiłem taką za całiem fajne pieniądze - notabene made in UK.
Na terenie Deutchlandii każdy pojazd powyżej 3,5t jest obowiązany posiadać przenośną lampę o żółtym pulsującym świetle - stąd był mój post. No i kupiłem taką za całiem fajne pieniądze - notabene made in UK.
Tak tez myślałem bo nie wozimy ADR a kolega z BAG przy kontroli kazał pokazać. Ale nim sie upewnilem kolega juz to napisal
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 12 gości