gdy włacze podnoszenie poduszek dojdzie do pewnej wysokości i strzela , gdy zrobie poziomowanie to niby się wypoziumuje i później też strzela ( dźwięk podobny do strzelania z pistoletu tapicerskiego)
Ostatnio zmieniony 14 mar 2009, 19:17 przez arekw, łącznie zmieniany 2 razy.
to pewnie wymiana zaworu mnie czeka, cewki niby są dobre na tym zaworze bo patrzyłem. nie wiem czy dobrze myśle ale to jest zawór ecas.idzie go może jakoś zreanimować?czy może walnął sterownik ecas?gdzie go szukać?
Witam jaki masz ten ecas wabco czy knorr?? zawory pneumatyczne maja jedna spora wadę sa głośne założenie tłumika na wyjście nr 3 powinno w znacznym stopniu pomóc nr części wabco to 432 407 060 0 i w wabco i w knorze jest nakrecany na gwint 22 koszt tłumika to około 30zł
dodatkowo organoleptycznie możesz sprawdzić po podniesieniu pojazdu czy nie ucieka powietrze z odpowietrznika nr 3 a jak to ecas wabco to przy cewkach sa małe grzybki gumowe je ściągnij i zobacz czy nie ucieka z nich powietrze jak tak to trzeba zawór regenerować bo padły w nim nurniki i uszczelnienia
Jak chciał byś sprawdzić ten zawór na stanowisku kontrolnym albo ewentualnie go zreanimować to daj znać na pw
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość