[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Szukający pracy - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 17 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 lut 2009, 13:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam wszystkich. :) Napewno temat kierowców bez doświadczenia poszukujących pracy na forum był poruszany nie raz.Mimo to chciałbym prosić o pomoc lub jakieś wskazówki,gdyż wszystkie rozmowy w sprawie pracy zaczynaja sie "a gdzie pan wczesniej jeżdził" Posiadam wszystkie wymagane dokumenty do wykonywania tego zawodu (oprócz doświadczenia) Pozdrawiam wszystkich.

Post Wysłano: 06 lut 2009, 13:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105 460 SC

Cytuj:
Witam wszystkich. :) Napewno temat kierowców bez doświadczenia poszukujących pracy na forum był poruszany nie raz.Mimo to chciałbym prosić o pomoc lub jakieś wskazówki,gdyż wszystkie rozmowy w sprawie pracy zaczynaja sie "a gdzie pan wczesniej jeżdził" Posiadam wszystkie wymagane dokumenty do wykonywania tego zawodu (oprócz doświadczenia) Pozdrawiam wszystkich.
Kolego budyn199 może tu coś dla siebie znajdziesz viewtopic.php?f=4&t=14526 :wink:
Życzę powodzenia :!:

Post Wysłano: 06 lut 2009, 18:08

Użytkownik

Użytkownik

Masz kolego racje teraz bez doświadczenia ciężko i faktycznie każdy tylko pyta gdzie pan wcześniej jeździł a jak się mówi że nigdzie to kończą rozmowę bo mówią że potrzebują doświadczonego kierowcy, ale przechodzą do tematu to tutaj w tym spisie firm to są duże firmy które potrzebują doświadczonych kierowców z młodymi nawet nie chcą gadać wiem bo to przerabiałem jakby ktoś wiedział o jakiś firmach z małopolskiego albo śląskiego co biorą bez doświadczenia to byłbym zainteresowany

Post Wysłano: 06 lut 2009, 18:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W SM logistic potrzebują jeszcze chyba kierowców i bez praktyki tez chyba tez przyjmują ale ta firma nie ma przychylnych komentarzy na tym forum ani na żadnym innym ale w celu zdobycia praktyki można moim zdaniem sie przemęczyć tam trochę :wink: Pozdro :!:

Post Wysłano: 06 lut 2009, 20:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: volvo fm

Kolego drukuj CV i lataj po firmach i je zostawiaj! Ja tak zrobiłem, a szukam pracy "w okół komina"... wszędzie się mnie pytali czy jeździłem (nie jeździłem), w kilku firmach mi powiedzieli, że nie ma szans, ale w reszcie firm nie powiedzieli "nie". CV nosiłem w połowie stycznia, każdy z osób z którą rozmawiałem powiedziała mi że za 2,3 miesiące jakby coś... szczerze to zaczynałem już wątpić w to że ktoś zadzwoni, a tu miła niespodzianka, dzwoni gościu z jednej z firm i pyta mnie czy nadal jestem zainteresowany pracą, mówię mu że tak, no i 20 lutego idę na rozmowę :)

Post Wysłano: 06 lut 2009, 20:08

Użytkownik

Użytkownik

W SM logistyc nie przyjmują bez doświadczenia dzwoniłem tam i tak mi powiedzieli

Post Wysłano: 06 lut 2009, 21:03

Bez doświadczenia łatwo znajdziesz pracę w przysłowiowym "kołchozie" gdzie nikt się Tobą nie zainteresuje, masz rozwieźć towar i tyle. Piszę to z własnego doświadczenia, bo w takiej firmie dostałem pracę od ręki... Niestety sprzęt najczęściej w opłakanym stanie, atmosfera w firmie i ogólnie praca do bani. Jak to wytrzymasz, to później będziesz śmigał, a jak się zniechęcisz, to po Twoim jeżdżeniu - wszystko zależy od Ciebie.

Post Wysłano: 21 lut 2009, 0:37

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7744135
Samochód: vw t4

dokladnie koledzy,sama prawda ciezko znalesc prace bez doswiadczenia,przerabialem to i nadal przerabiam,pozdrawiam

Post Wysłano: 21 lut 2009, 14:12

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Narazie BMW

Jest ciężko to fakt tym bardziej w tej sytuacji na rynku. Ja gdyby nie kolega w firmie też pewnie bym nic nie znalazł a tak to powiedział kierownikowi że mnie przyuczy i jakoś poszło. Jutro ruszamy w trasę , na razie próbnie ale zawsze coś.

Post Wysłano: 27 lut 2009, 18:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3694165
Samochód: DAF XF SSC 106 + Wielton

Ja bym spojrzał na to troche inaczej.Nawet jeśli miałby to być "kołchoz"to po objeżdżeniu się w takiej firmie powiedzmy pół roku już nie jesteś świerzakiem i możesz szukać czegoś lepszego.
I dodam jeszcze że jak ktoś chce i ma choć odrobine dobrej woli to da się coś znaleść.Mówie to z własnego doświadczenia.
Niby jest taki wielki kryzys ,nie ma czego wozić i doświadczonych kierowców jest "na pęczki" a ja w przeciągu 4 miesięcy mam już drugą pracę.Pierwsza była na solówkę(nie najwyższych lotów,ale od czegoś trzeba zacząć),a od dwóch tygodni jeżdżę zestawem(firanką).Dodam że wcześniej nie jeżdziłem autami ciężarowymi,poprostu umiałem się dobrze zaprezentować,a pracodawcy mi zaufali.Należy też dodać że nie tylko doświadczenie się dziś liczy ,ale także między innymi abstynencja,odpowiedzialność czy dyspozycyjność.I nie pochodzę z Mazowieckiego,Pomorskiego czy Śląskiego tylko z Podlasia czyli regionu gdzie nie ma wielkiego rynku pracy.

Post Wysłano: 02 mar 2009, 1:32

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1036841

witam
ja tez szukałem pracy miesiąc latania i rozdawania cv i nic
ogłoszenie w prasie ze szukam pracy 3 telefony wszystko fajnie ale doświadczenie niema i lipa
podsłuchałem w sklepie rozmowę 2 gości ze będą potrzebować do firmy 2 kierowców bo nowy sprzęt przyjdzie
przeprosiłem zapytałem gdzie 15minut i na miejscu rozmowa z panią prezes była krotka: proszę kluczyki rozpiąć zestaw spiąć i podjechać pod rampę (trochę się zgrzałem bo było kręcenia a placyk nie zadurzy) ale wszystko okey
oddaje kluczyki a pani prezes to widzimy się w niedziele o 24.00 auto będzie załadowane i pojedzie pan za drugim autem do Dortmundu
po kursie pierwszego poprosiła pana Rysia a mnie drugiego umowę wydrukowała na czas określony 3 m-ce podstawa 2300 netto + diety
za 3 miesiące pomyślimy o czymś więcej
Pracuje już 3 tydzień ale jestem szczęśliwy i wszystko w porządku firma ma tylko 6 zestawów ale widać ze ludzi traktują w porządku mnie przypadło Renault premium 420 rok 2004
podsumowując czasami można mieć szczęście

Post Wysłano: 04 mar 2009, 17:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Noo faktycznie czasem trzeba mieć fart swoja drogą to masz dość wysoką podstawę :wink: .

Post Wysłano: 10 mar 2009, 15:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania

Tak to jest. Ja też szukam pracy i ciężko jest bez doświadczenia znam to uczucie jak mówią dziękujemy bo brakuje Panu doświadczenia. Czasem znajdzie się życzliwy pracodawca co rozumie to że gdzieś trzeba nabyć doświadczenie.

Jak by ktoś wiedział jaka firma w okolicach Łańcuta przyjmuje bez doświadczenia kierowców wywrotek to proszę o pomoc, z góry dziękje.

Życzę wam szybkiego znalezienia pracy pozdrawiam

Post Wysłano: 10 mar 2009, 16:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: volvo fm

Cytuj:
Tak to jest. Ja też szukam pracy i ciężko jest bez doświadczenia znam to uczucie jak mówią dziękujemy bo brakuje Panu doświadczenia. Czasem znajdzie się życzliwy pracodawca co rozumie to że gdzieś trzeba nabyć doświadczenie.

Jak by ktoś wiedział jaka firma w okolicach Łańcuta przyjmuje bez doświadczenia kierowców wywrotek to proszę o pomoc, z góry dziękje.

Życzę wam szybkiego znalezienia pracy pozdrawiam

u mnie w okolic z tego co widzę to na wywrotki jest najciężej się załapać, wszędzie wołają albo doświadczenia, albo dobrych pleców, chęć do pracy już nie wystarcza;/
z drugiej strony sezon na takie prace jeszcze się nie zaczął... może zaraz się coś ruszy... miejmy nadzieję ;)

Życzę powodzenia Panowie i cierpliwości :) Pozdrawiam

Post Wysłano: 11 mar 2009, 13:16

Użytkownik

Użytkownik

Witam. Tez wlasnie przerabiam temat "jak znalezc prace jako kierowca nie majac doswiadczenia ".I troche sie dziwie pracodawcom.Owszem doswiadczenie jest wazne, ale chyba inne sprawy tez sie licza.Nie tylko na tym forum jest wielu ludzi ktorzy chca jezdzic bo to lubia.Mysle ze potencjalny pracodawca mialby wiekszy porzytek z kierowcy, ktory jezdzi bo to jego powolanie i lubi ten zawod,nawet jezeli musial by poswiecic pare miesiecy na nauke takiego delikwenta niz z kogos kto ma rok czy dwa doswiadczenia,ale jezdzi bo "slyszal ze na TIRach dobrze placa" i tylko kombinuje gdzie by tu znalezc inna prace.Na calym swiecie oplaca sie inwestowac w pracownikow,powiazac ich jakos emocjonalnie z zakladem pracy, tylko u nas nie. Jeszcze pewnie troche uplynie czasu zanim ludzie sie przekonaja ze samochod,czy jakas maszyne latwiej zmienic niz dobrego pracownika.Zreszta nie tylko w branzy transportowej.

Post Wysłano: 11 mar 2009, 15:59

Cytuj:
Na calym swiecie oplaca sie inwestowac w pracownikow,powiazac ich jakos emocjonalnie z zakladem pracy, tylko u nas nie.
Jestem głęboko przekonany, że większość ludzi pracujących w Polsce jest emocjonalnie związana z zakładem pracy - na samą myśl o nim robi im się nie dobrze i dostają nerwicy...

Post Wysłano: 11 mar 2009, 23:08

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: skoda

dobrze jest też ogłosić się. ja znalazłem zlecenia przez portal
BIZ-PARTNERS.PL.

mihal

Strona 1 z 1 [ Posty: 17 ]