[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Kilka pytań od zainteresowanego - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 17 lut 2009, 12:24

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4946380
Samochód: Ford Fiesta 1.4

1 Jak zmienia się biegi w Magnumce z takim drążkiem?? Podwójne H czy jak?http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... e8ae6.html

2 Chodzi mi o oznaczenia na ciągnikach np Mercedes-Benz Actros 1841.
Dwie ostatnie cyfry po dodaniu zera pokazują liczbę KM tu 410. Dwie pierwsze pokazują DMC czyli mozna na niego załadować 18 ton ładunku?

3. Gdzie lepiej szukać pracy np w Omedze Pilzno czy np. w sąsiedniej miejscowości i gościa który handluje piaskami zwirem i jazda tylko wannami? :?:

Post Wysłano: 17 lut 2009, 12:49

Użytkownik

Użytkownik

1. Biegi w tej Magnumce idą tak że od 1 do 4 jak w osobówce (chyba każdy wie) później wyciągasz 4 i bijesz lewarkiem w prawo i on Ci sam idzie tak jakby do 1 i wpychasz tylko i masz 5 i później do tyłu 6 itd. Pokrętło widoczne na zdjęciu jest od połówek.

2. Nie umiem Ci tego wytłumaczyć.

3. Omega Pilzno z tego co wiem to ogłosiła upadłość także nie wiem co z tego będzie, zostają chyba przy magazynowaniu tylko a po drugie i tak wydaje mi się być lepsza robota na patelni.

Jak coś źle napisałem to poprawcie mnie.

Post Wysłano: 17 lut 2009, 14:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

1. są tematy o zmianie biegów w skrzyni ZF,
2. są tematy o oznaczeniach pojazdów 18 to masa własna ciągnika + nacisk na siodło,
3. zatrudnienia szukaj wszędzie.

Post Wysłano: 17 lut 2009, 16:16

Cytuj:
1. Biegi w tej Magnumce idą tak że od 1 do 4 jak w osobówce (chyba każdy wie) później wyciągasz 4 i bijesz lewarkiem w prawo i on Ci sam idzie tak jakby do 1 i wpychasz tylko i masz 5 i później do tyłu 6 itd. Pokrętło widoczne na zdjęciu jest od połówek.

Już poprawiam:

Biegi włącza się następująco: 2, 3, 4 wracasz na luz, lewarek wychylasz niezbyt mocno w prawo będzie słychać charakterystyczne cyknięcie. Po tym na miejscu 3 biegu masz 5 bieg, na miejscu 4 masz 6 bieg, potem dajesz luz, lewarek w prawo i masz 7 i 8 bieg. Jeżeli chcesz zredukować do małej skrzyni to na luzie wychylasz lewarek w lewą stronę. Też będzie słychać charakterystyczne cyknięcie. Biegi masz z powrotem jak na początku 2, 3, 4. Co do połówek to tylko kwestia doświadczenia - ciężko napisać kiedy włączać konkretny bieg.

Post Wysłano: 17 lut 2009, 16:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6974206

Cytuj:
Cytuj:

Już poprawiam:

Biegi włącza się następująco: 2, 3, 4 wracasz na luz, lewarek wychylasz niezbyt mocno w prawo będzie słychać charakterystyczne cyknięcie. Po tym na miejscu 3 biegu masz 5 bieg, na miejscu 4 masz 6 bieg, potem dajesz luz, lewarek w prawo i masz 7 i 8 bieg. Jeżeli chcesz zredukować do małej skrzyni to na luzie wychylasz lewarek w lewą stronę. Też będzie słychać charakterystyczne cyknięcie. Biegi masz z powrotem jak na początku 2, 3, 4. Co do połówek to tylko kwestia doświadczenia - ciężko napisać kiedy włączać konkretny bieg.
wolfzan z tym przepychaniem lewarka to ok. Ale jeszcze lepszym sposobem jest uderzenie w niego delikatnie dłonią. Jest na luzie i tak jakby odpychamy go uderzając w dźwignie. Fajnie wskakuje od razu na górna albo na dolną skrzynię. Wtedy to jest tak zwane przebicie. :)

Post Wysłano: 17 lut 2009, 16:31

Cytuj:
wolfzan z tym przepychaniem lewarka to ok. Ale jeszcze lepszym sposobem jest uderzenie w niego delikatnie dłonią. Jest na luzie i tak jakby odpychamy go uderzając w dźwignie. Fajnie wskakuje od razu na górna albo na dolną skrzynię. Wtedy to jest tak zwane przebicie. :)
Można to robić praktycznie w dowolny sposób, jednak działa to tylko w jeden określony sposób. Nie polecam żadnego uderzania itp. w lewarek na egzaminie :D

Post Wysłano: 17 lut 2009, 17:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6974206

Cytuj:
Cytuj:
Można to robić praktycznie w dowolny sposób, jednak działa to tylko w jeden określony sposób. Nie polecam żadnego uderzania itp. w lewarek na egzaminie :D
A ja uderzałem i nie miał Egzaminator zastrzeżeń.

Post Wysłano: 17 lut 2009, 17:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
3. Omega Pilzno z tego co wiem to ogłosiła upadłość także nie wiem co z tego będzie, zostają chyba przy magazynowaniu tylko a po drugie i tak wydaje mi się być lepsza robota na patelni.

Skąd ty masz takie informacje ? ;/

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]