Samochód: Opel Insignia ST
W Trailerze 6/2008 oraz jakimś artykule w internecie wyczytałem, że od kwietnia 2009 wymagane jest lusterko dojazdowe (czyli te nad przednią szybą). Czy to prawda? Jeśli tak, to najwyższy czas, aby zgłosić się do serwisu na montaż.
Nie,od kwietnia 2009 we wszystkich autach ciezarowych wyprodukowanych po 2000 roku bedzie trzeba zamontowac lusterko panoramiczne z lewej strony (oczywiscie jezeli auto go nie posiada).Dojazdowe nie jest na razie obowiazkowe.
Samochód: Opel Insignia ST
We wspomnianym numerze Trailera napisane jest, że "Od kwietnia 2009r. wszystkie samochody pow. 3,5t DMC będą musiały być wyposażone w lusterka panoramiczne i lusterka krawężnikowe, zapewniające kierowcy szersze pole widzenia. Lusterka te od kilku lat montowane są w nowych ciężarówkach, ale przepisy wymagają zainstalowania ich we wszystkich samochodach ciężarowych pow. 3,5t DMC zarejestrowanych od stycznia 200r. włącznie."
"Mój" CF posiada lusterko panoramiczne tylko z prawej strony. Wymagane jest także lusterko panoramiczne oraz krawężnikowe z lewej strony? W serwisie Dafa mówiono tylko o lusterku dojazdowym.
Nie rozumiem czegoś... W pierwszym linku piszą, że lusterka muszą mieć wszystkie auta <b>zarejestrowane</b> od 2000r, a w drugim jak wpisałem, że mam auto z np. 1999 to piszą, że w porządku, bo została <b> wyprodukowana</b> przed 2000r. Liczy się data PIERWSZEJ rejestracji, data produkcji, czy może data rejestracji, kiedy ja auto zarejestrowałem?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 7 gości