[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Omega, Pilzno - Strona 15 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 15 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 113 14 15 16 1756 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 wrz 2008, 22:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
A swoją drogą słyszałem od kolegi, który pracuje w Pilźnie, że Omega ponoć traci płynność finansową. Czy to prawda? Czyżby miało się na powtórkę z Rico?

Wspominał już o tym Cyryl. :wink:

Post Wysłano: 01 paź 2008, 20:04

Użytkownik

Użytkownik

Z tym wątkiem o płynności finansowej to czysta prawda,dużo zestawów stoi na bazie oraz w okolicy,dziś byłem.Sporo też nowych ciągników oddali do zwrotu bo dużo tego stoi a mało chętnych do jazdy.Jeżdzą po niżej kosztów,nabrali zleceń.Tylko czekać na powtórkę z rico,ale baza logistyczna to prawie na wykończeniu,duże to.

Post Wysłano: 07 paź 2008, 14:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: Opel astra kombi DTI

Często widuje ich autka zazwyczaj volva z plandeką, ale z wywrotką tez udało mi się pare razy zobaczyć :) :)

Post Wysłano: 24 lis 2008, 11:51

Nie wiem, czy dotarła wiadomość do Forumowiczów, ale mając swoje bardzo dobrze poinformowane źródła w Omedze, skądinąd wiem, że planuje się (i to jest nawet już wdrażane) redukcję taboru do 200 zestawów. Niestety, recesja dopada wszystkich.
Ostatnio przyjechało 10 "kucyków" z pomorza i na pniu wzięli 10 nowych (podobno nowych) naczep z Omegi.

Post Wysłano: 24 lis 2008, 13:08

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf 95XF 380 SC

A ja słyszałem, że Omega podpisała teraz jakiś kontrakt na chłodnie i transport na wschód. Może ktos coś wie o tym?

Post Wysłano: 24 lis 2008, 17:48

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
skądinąd wiem, że planuje się (i to jest nawet już wdrażane) redukcję taboru do 200 zestawów. Niestety, recesja dopada wszystkich.
Ostatnio przyjechało 10 "kucyków" z pomorza i na pniu wzięli 10 nowych (podobno nowych) naczep z Omegi.
Na stronie Omegi znajduje się taka informacja :"Omega Pilzno Godawski & Godawski Sp. z o.o. prowadzi intensywne inwestycje stawiając na swój ciągły rozwój w efekcie czego rozwijające się zaplecze technologiczne firmy stanowi na chwilę obecna ok. 559 własnych jednostek oraz 544 naczep."

To by oznaczało że tak potężna firma chce się wyzbyć 2/3 taboru. Nieźle, tylko zastanawia mnie fakt w jaki sposób chcą dokonać redukcji. Przecież większość to zapewne leasingi. Przekazać je komuś innemu będzie bardzo trudno, a oddać je z dnia na dzień bankom tym bardziej. Kolejne straty finansowe.

Post Wysłano: 14 gru 2008, 1:24

Użytkownik

Użytkownik

Post Wysłano: 14 gru 2008, 9:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Te Iveca są własnością podwykonawcy Omegi, z moich okolic..

Ich sprzedaż jak sądzę nie ma nic wspólnego z wyprzedażą taboru przez Omege.

A swoją drogą, wczoraj byłem świadkiem dość zabawnej sytuacji. Chłopaki z Omegi jechali na podwójnej obsadzie od Wrocławia w kierunku Krakowa, i gdy usłyszeli że na bramkach w Krakowie stoi Inspekcja, to natychmiast zjechali na parking bo... mieli 3 karty do Tacho...

Post Wysłano: 22 gru 2008, 13:32

W dobie kryzysu w Firmie dochodzi do takich sytuacji, że kierowca dostaje na DynaFleet-a informację, jakimi drogami i w jakim kierunku się poruszać. I są to bardzo częste (o ile nie w 100%) powtarzające się przypadki, jako że nie raz słyszałem od kolegii, że po Francji "nacjonalkami" po 22 przez miasteczka gonili a i nierzadko pod 3,5t wjeżdżali. Zarówno we Francji jak i w Niemczech.

Post Wysłano: 22 gru 2008, 13:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
W dobie kryzysu w Firmie dochodzi do takich sytuacji, że kierowca dostaje na DynaFleet-a informację, jakimi drogami i w jakim kierunku się poruszać. I są to bardzo częste (o ile nie w 100%) powtarzające się przypadki, jako że nie raz słyszałem od kolegii, że po Francji "nacjonalkami" po 22 przez miasteczka gonili a i nierzadko pod 3,5t wjeżdżali. Zarówno we Francji jak i w Niemczech.

Taka jazda po Francji kosztuje o ile dobrze pamiętam ok. 5 tyś. EUR.

Post Wysłano: 22 gru 2008, 13:48

Wiesz, kosztuje ile to nie mam pojęcia. Za to kierowca w razie czego (ten inteligentniejszy) zostawia w razie draki wiadomości na Dynamie i jako dowód ma przed kontrolującym. Aczkolwiek, jak każdy wie, ostateczna decyzja, którędy pojedzie ZAWSZE należy do kierowcy...

Wiadomość z ostatniej chwili...
Z dobrze poinformowanych źródeł, wiem, że kierowcy JUŻ w chwili obecnej jeżdżą za pół frachtu a w powietrzu wisi powtórka z Rico...

Post Wysłano: 30 gru 2008, 11:17

Użytkownik

Użytkownik

Odpukać niech tak cośsię stanie to na podkarpaci będzie masakra..... Dosłownie omega zatrudnia masę ludzi, w gazecie czytałem wczoraj ze coś nie bardzo u nich płynność finansowa. DO tego niech dojdą huty szkła w Krośnie to bedzie można pomarzyć za znalezieniu pracy.. POLSKA!

Post Wysłano: 30 gru 2008, 11:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie gadaj, ze Polska. I tak trzymyamy się lepiej niż kraje Europy zachodniej.

Straż pożarna Częstochowa

Post Wysłano: 30 gru 2008, 14:15

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF XF 106.460

Dostałem dziś MMS'a od Kilofa, w którym wysłał mi artykuł z gazety na temat Omegi.

Obrazek

Post Wysłano: 30 gru 2008, 14:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ciekawy artykuł. Jak dla mnie, to te ich negocjacje na niewiele się zdadzą. Banki ostatnio są mało ustępliwe. Więc pozostaje nam tylko czekać na znaczną redukcje taboru i zwolnienia.

Post Wysłano: 30 gru 2008, 14:53

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ciekawy artykuł. Jak dla mnie, to te ich negocjacje na niewiele się zdadzą. Banki ostatnio są mało ustępliwe. Więc pozostaje nam tylko czekać na znaczną redukcje taboru i zwolnienia.
Czyli jak zawsze czarny scenariusz, wszystkich zwolnią i koniec. Takie proroctwa kolego zachowaj dla siebie. Kiedy sytuacja się wyjaśni wtedy należy to komentować.

Post Wysłano: 30 gru 2008, 14:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W takim razie powiedz tym wszystkim co piszą artykuły i tym co robią prognozy rynku, żeby zachowali to dla siebie. I nie jest odrazu powiedziane, że zamkną firme, ale może nastąpić redukcja taboru o 50%. Więc i kierowców tyle nie będzie potrzeba. Myśleliście, że zawsze będzie pięknie? Nie tak potężne firmy się rozpadały i śladu po nich nie ma.

PS. Forum jest po to, żeby wyrażać własne zdanie.

Post Wysłano: 30 gru 2008, 16:00

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
W takim razie powiedz tym wszystkim co piszą artykuły i tym co robią prognozy rynku, żeby zachowali to dla siebie. I nie jest odrazu powiedziane, że zamkną firme, ale może nastąpić redukcja taboru o 50%. Więc i kierowców tyle nie będzie potrzeba. Myśleliście, że zawsze będzie pięknie? Nie tak potężne firmy się rozpadały i śladu po nich nie ma.

PS. Forum jest po to, żeby wyrażać własne zdanie.
Skąd kolego wiesz, że nie otrzymają wsparcia ze strony banków? Banki w tym momencie mają za dużo do stracenia, gdyby Omega upadła i wg mnie może wyjść na prostą. Czas pokaże czy moje przypuszczenia się sprawdzą. Zauważam na forum taką tendencję, że w dobie kryzysu firmy, które mają kłopoty z robotą mają od razu upaść. Wszyscy mówią o Linku, TP czy Omedze i jak na razie odpadło tylko Ricoe. Także proponowałbym się wstrzymać z komentarzami.

Post Wysłano: 30 gru 2008, 16:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ricoe upadło na długo przed kryzysem. To zupełnie inna bajka.

Post Wysłano: 30 gru 2008, 17:05

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ricoe upadło na długo przed kryzysem. To zupełnie inna bajka.
Kryzys dla naszej branży przyszedł już rok temu, gdy ON był po 4.8 a EUR po 3.2.

Strona 15 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 113 14 15 16 1756 Następna