[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
ORLEN PetroTank, Widełka - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 wrz 2008, 10:44

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Volvo

Garść informacji ze strony internetowej http://www.orlenpetrotank.pl

ORLEN PetroTank spółka z ograniczoną odpowiedzialnością została utworzona w dniu 3 kwietnia 1996 roku i od tego momentu pełni rolę regionalnego operatora rynku Polskiego Koncernu Naftowego ORLEN S.A. w zakresie obsługi logistycznej koncernu oraz hurtowej dystrybucji i sprzedaży paliw oraz LPG. Paliwa są udostępniane do odbioru w miejscu magazynowania lub dowożone bezpośrednio do klienta. Stałymi partnerami handlowymi firmy są największe w Polsce firmy transportowe, międzynarodowe zakłady przemysłowe, kopalnie, przedsiębiorstwa budowy dróg, firmy zajmujące się hurtową sprzedażą paliw, prywatne stacje paliw oraz odbiorcy instytucjonalni jak policja, wojsko, straż pożarna, przedsiębiorstwa użyteczności publicznej.

ORLEN PetroTank realizuje usługi przewozu towarów niebezpiecznych w autocysternach wyłącznie samochodami marki Renault oraz Volvo. Spółka dysponuje zestawami o pojemności od 8 do 36 tys. litrów przystosowanymi do przewozu paliw, gazu oraz oleju opałowego. Wszystkie autocysterny mają możliwość załadunku oddolnego, w zależności od potrzeb rozładunek odbywa się przez spust grawitacyjny lub wymuszony przez układ dystrybucyjno-pomiarowy.

Obrazek

http://www.orlenpetrotank.pl

Firma poszukuje kierowców - treść ogłoszenia tutaj http://www.orlenpetrotank.pl/index.php? ... tion_id=43

Post Wysłano: 30 wrz 2008, 14:59

Użytkownik

Użytkownik

W firmie tej jeździ mój ojciec i z tego co mówi to warunki tam są całkiem dobre. Mają nowy tabor (obecnie przechodzą na Volvo), kursy tylko po kraju a do tego zarobki ok 7000 brutto. No i faktycznie obecnie szukają nowych kierowców na cysterny.

Post Wysłano: 18 gru 2008, 16:44

Użytkownik

Użytkownik

Kilka zdjęć zestawów firmy ORLEN PetroTank:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post Wysłano: 18 gru 2008, 19:08

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
W firmie tej jeździ mój ojciec i z tego co mówi to warunki tam są całkiem dobre. Mają nowy tabor (obecnie przechodzą na Volvo), kursy tylko po kraju a do tego zarobki ok 7000 brutto. No i faktycznie obecnie szukają nowych kierowców na cysterny.

jeżdżąc tylko po Polsce zarabiają 7000 zł. brutto. :?: :?: :?: DZIWNE jak dla mnie :!: :!:

Zestawy mają ładne :)

Post Wysłano: 18 gru 2008, 19:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8244683
Samochód: Aktualnie Brak

Kolejny z podejściem. No czego sie dziwisz że te 7 patyków dostanie? Bo po polsce jeździ? Od tych 7 odlicz sobie wszystkie składki, składeczki i podatki a zostanie Ci 5 na rękę :) A tabor ładny, ale czy oni mają tylko te niebieskie Volva pod naczepami (LDS?) czy te szare solówki, premiumki i fm'ki to juz inna spółka?

Pozdrawiam

Post Wysłano: 18 gru 2008, 22:41

Użytkownik

Użytkownik

Oczywiście że sie dziwię bo na międzynarodówce tyle zarabiają :!: :!:

Post Wysłano: 19 gru 2008, 10:42

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
czy oni mają tylko te niebieskie Volva pod naczepami (LDS?) czy te szare solówki, premiumki i fm'ki to juz inna spółka?
Wszystkie samochody na zdjęciach należą do ORLEN PetroTank. W przeciągu ostatniego roku firma wymieniła swój tabor na nowe samochody Volvo i cysterny Stokota. Tak więc obecnie flota to niebieskie i białe Volvo + cysterny LDS i Stokota, oprócz tego zostało jeszcze kilka premiumek. Mam gdzieś kilka fotek tych nowych zestawów to później wrzucę.

Post Wysłano: 20 gru 2008, 1:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Znamy te firmy, co zarabiają 7000 brutto na kraju. Odlicz sobie: podatki, ZUS, obciążenia za paliwo, obciążenia za inne pierdoły,k skłądki na jakies głupie ubezpieczenia, na ubiór itp... można by wyliczać w nieskończoność... i zostaje 3000zł na ręke :)

Straż pożarna Częstochowa

Post Wysłano: 24 gru 2008, 14:58

Użytkownik

Użytkownik

Najnowsze nabytki ORLEN PetroTank:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post Wysłano: 19 sie 2009, 20:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Panowie a czy moze ktoś ma jakieś info. nt. Orlen transport odziała Olsztyn albo Białystok ??

Post Wysłano: 29 sie 2009, 10:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF XF 106.460

Cytuj:
Panowie a czy moze ktoś ma jakieś info. nt. Orlen transport odziała Olsztyn albo Białystok ??
Ot, proszę:
http://www.orlentransport.olsztyn.pl/

Post Wysłano: 29 sie 2009, 18:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Cytuj:
Mieszkam niecały kilometr od bazy Orlenu w Olsztynie. Roboty jest sporo, bo widzę codziennie kilka, kilkanaście ciężarówek z Orlenu. Jeżdżą w niedziele i święta. Mają sporo solówek Renault Premium I Route w niskich kabinach spiętych z przyczepami na obrotnicy, kilka Premium Route w wysokiej kabinie ciągnących naczepy cysterny i 2 Mercedesy Actrosy MPII w kabinie L także z naczepami cysternami, wszystkie szare. Strona jest już trochę nieaktualna. Małych renówek nie mają, jakieś 7 lat temu pozbyli się Jelczy. Dokładnych informacji o firmie niestety nie mam.

Post Wysłano: 30 sie 2009, 16:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Spoko podziękowałem

Post Wysłano: 06 lip 2010, 17:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam panowie podajcie dokładny adres bazy tej firmy , wiecie może czy przyjmują kierowców ADR na działalnosci czy na umowę , z góry dzieki,pozdro.

Post Wysłano: 07 lip 2010, 8:49

Cytuj:
Witam panowie podajcie dokładny adres bazy tej firmy , wiecie może czy przyjmują kierowców ADR na działalnosci czy na umowę , z góry dzieki,pozdro.
Kolego, wyraźnie jest podane na samym dole strony, do której link jest w pierwszym poście. Wystarczy popatrzeć...

ORLEN PetroTank Sp. z o.o. 36-145 Widełka 869

Ewentualnie w zakładce Kariera opcja Oferty pracy:

Osoby zainteresowany prosimy o kontakt pod numerem tel. 17 867 27 53, 605 559 597
lub przesłanie CV na adres ORLEN PetroTank Sp. z o.o 36-145 Widełka 869

Post Wysłano: 21 cze 2011, 15:14

Użytkownik

Użytkownik

Witam.
Chociaż ostatni wpis dotyczący tej firmy jest z 2010 to mimo wszystko postanowiłem, że to napiszę.
Odnośnie tych 7000 brutto to jest to całkiem możliwe jednak pod kilkoma względami.
Oczywiście z tej kwoty trzeba doliczyć ZUS, podatek dochodowy, księgowego oraz vat 23%, który od kwoty 7000 zł wynosi 1308,94. Czyli licząc dalej zostaje kwota 5691,07, od tego należy odjąć ZUS czyli ok 900,00 (lub 370 niski ZUS). Zostaje kwota ok 4791.07 (5321.07) no i podatek dochodowy o ile wystąpił bo jak ktoś dobrze z fakturami pokombinował to miał to z głowy wiec coś zostało. Czyli jak zostało ok 4790 (5320) to można sobie do tego doliczyć zwrot vat-u z faktur (nie raz nawet w całości tylko trzeba dobrze kombinować). Niestety po zmianach w ustawie o podatku vat nie można sobie odliczać vat-u od paliwa, LPG jak ktoś posiada auto do 3,5 t które nie spełnia wymagań PIT1. Więc nie można sobie tego odliczyć ale można wpuścić w koszty i obiżyć sobie podatek dochodowy. Tak więc aby mieć 7000 brutto trzeba by wyjeździć ok 9000-9500km co jest możliwe i mieć 22 dni pracy co tez jest możliwe, jeśli jeszcze wpadnie jakaś noc w kabinie to jest jeszcze pare złotych dodatkowo. Wiem co piszę bo pracuje w ORLEN PetroTank i dokładnie wiem jakie są stawki i ile można wyjeździć kilometrów.
Pozdrawiam

Post Wysłano: 13 gru 2011, 11:01

Użytkownik

Użytkownik

Hej kolego,
Teraz w grudniu było ogłoszenie na nabór w Trzebini, sam złożyłem papiery, ale po twoim poscie mi się trochę odechciało. Własna działalnośc to licencję trza wyraboać, urlop BEZPLATNY , więc chcąc miec ten miesiąc wolngo to sobie policz dochód miesięczny x11 i podziel przez 12...z 900zł zus będzie można zdechnąć kiedys na emeryturze no i pasowałoby dokupić jakieś ubezpieczenie dodatkowe od utraty dochodów żeby w razie czego rodzina miała co jeść nie jak nie będziesz mogł jeżdzić i dostaniesz z zus 1000zł! Jak sobie to policzyłem i wyszło mi z twoich kalkulacji ok. 2600-2800 netto po odliczeniu wszystkiego to wolę dalej śmigac za 2500netto na papierze moją wanną i dalej uczyć się norweskiego, pókim młody i zanim dzieci pójdą do szkoły. Szkoda mi tylko że wywaliłem z zaoszczędzonych już na wyjazd.. 1500 na ADR i opróznianie zbiorników, po zasłysznaych opowieściach dziwnych tresci jak to po 3500 mozna wyciągnąć na etacie na cysternie bez problemów z tachem.. Pozdr.

Post Wysłano: 15 gru 2011, 10:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Hej kolego,
Teraz w grudniu było ogłoszenie na nabór w Trzebini, sam złożyłem papiery, ale po twoim poscie mi się trochę odechciało. Własna działalnośc to licencję trza wyraboać
Ale głupoty wypisujesz... Najpierw doczytaj, potem pisz.

Straż pożarna Częstochowa

Strona 1 z 1 [ Posty: 18 ]