Siema
Cytuj:
Z tego co się orientuje to EuroTunnel jest droższy (...)mi się lepiej podróżowało promem, choć niektórzy wolą pociąg

Ja zawsze latam na Anglię z Dunkierki tzw.norkiem(Norfolkiem

)
...który wygląda tak:
...dlatego nie mam porównania do pociągu:napewno promem jest taniej,napewno dłużej - na Norku masz - prysznice,bezprzewodowgo neta,tanie żarcie a wszystko to na specjalnym pokładzie dla kierowców "
KING ROAD"
Cytuj:
Radzę ostrzec tatę przed murzynami we Francji... Nie wiem czy będą się pchali do busa, ale warto wiedzieć, że pchają się wszędzie gdzie się da, byle tylko się dostać do GB, a jak dorwą, że tatuś ma kogoś na pokładzie to przekichane

Tak,pchają się na pakę też z drugiego powodu - żeby coś zaj.....wycinają "buzkę" na plandece

ale do śmiechu to raczej nie jest

....tudzież pociągną Ci paliwko z baku

Najlepiej podciągnijcie do samego terminalu - np.w Dunkierce przed promem jest tzw."żwirownia"-tam stoi zawsze setki wozów,oczywiście pełno naszych więc jakbyście chcieli odpocząć,zapytać o coś czy takie tam to polecam to miejsce
W Anglii parkingi przy autobanach są płatne i...niestrzeżone,więc szukajcie sobie postoju gdzie indziej aby nie na "dzikich"bo tam was opie......
Zresztą na promie nasłuchacie się jeszcze o tym wszystkim
Po zjechaniu z promu panuje zasada"duże auto-mała kontrola/małe auto-duża kontrola"

także bądzcie cierpliwi
W Dover po zjechaniu z promu jak nie wiecie jak jechać to...jedzcie za wszystkimi

Navi przestawi się na lewą stronę sama-wy tylko zmieńcie sobie prędkość,żeby była pokazywana w milach
Aha,nie martwcie się,że sie spóznicie,tudzież będziecie za wcześnie bo bilet na Norka jest ważny 3 dni
...ale tak jest na Norfolku Dunkieque-Dover.Na Syftransie(Seafrance)podobnie.Co do pociągu to słyszałem tylko opowieści...dziwnej treści
Pozdrawiam
ps.jak wrócę do domu to w dziale trasy wkleję trochę fotek z wyjazdów do GB