[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Zarobki - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Zarobki
Post Wysłano: 11 gru 2008, 17:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

witam szukam pracy i dzisiaj byłem na rozmowie. usłyszałem najniższa krajowa czyli około 1080 zł i do tego 10% od tego co zarobi auto. Trasy po Polsce 5-6 dni w tygodniu. Powiedzcie tak orientacyjnie ile moge wyciągnąć z takiej roboty na rękę czyli ile wyniesie to 10% od tego co zarobi auto. Proszę o szybką odpowiedź.

Tytuł: Re: Zarobki
Post Wysłano: 11 gru 2008, 17:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

To jeszcze może napisz czym, bo zestawem a busem to różnica

Post Wysłano: 11 gru 2008, 18:39

Ja tydzień temu byłem na rozmowie. Transport krajowy, solówki o DMC do 12t z kurnikiem. Ogólnie pozytywne wrażenie o firmie, gwarantowane weekendy w domu. Trasa może być 2 dni i powrót, a może być 5 dni w trasie - różnie to jest. Zaoferowano mi 2000 zł na rękę. Inaczej wygląda praca "w koło komina": jeździłem dla dużej znanej spedycji. Codziennie w domu (praca od 6,7 albo 8 - zależy od Ciebie, czasem do 20), trasy 200 - 300 czasem 350 km. 8-12 punktów do wyrzucenia towaru, załadunek palet nawet po 1,5t ręcznym paleciakiem. Potem gonitwa z czasem. Obiecali 2-3 tyś. w zależności od rejony i wywiezionego towaru. Nie doszedłem nawet do najniższej oferowanej stawki...

Post Wysłano: 11 gru 2008, 18:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Minimalne wynagrodzenie za pracę. Od 1 stycznia 2008 r. wynosi 1.126 zł brutto

Post Wysłano: 11 gru 2008, 19:28

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
To jeszcze może napisz czym, bo zestawem a busem to różnica
10% to ni mniej ni więcej jak 10%.Jeśli byłaby to jazda w stałych trasach, to można zapytać ile to wynosi.Kilometrów razy stawka, czy podobnie.Właściciel na pewno wie jaki "obrót" robi mu przeciętnie auto.Może ewentualnie na papierze pokazać.Chyba,ze dopiero to jako pierwsze nabył.
Ale jest tu nie tyle pułapka, co powód do ewentualnego czucia się pokrzywdzonym: wystarczy problem na rynku, mniej ładunków czy mniej płatne i będzie : a przecież mówiliście,że to auto zrobi ... obrotu miesięcznego! A nie zrobiło! Nie dotrzymaliście słowa!
Ta metoda była stosowana częściej dawniej (choć nic nie stoi na przeszkodzie by i dzisiaj ją stosować),gdy to kierowca miał jakoby auto w dzierżawie.I sam załatwiał sobie zlecenia od spedycji mając od nich procent.Załatwił lepiej płatne-miał więcej dla siebie także.Przy mniej płatnych-nie było powodów do wzajemnych oskarżeń czy narzekań.

Post Wysłano: 11 gru 2008, 20:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i chyba jednak poszukam roboty u innego pracodawcy. Ogólnie facet wydał mi się jakiś dziwny. Cały czas kręcił i w ogóle dziwnie się rozglądał, bał się patrzeć w oczy :twisted:

Post Wysłano: 11 gru 2008, 21:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7569808

Kolego napisz czy to miała być praca na zestawie, solówce czy busie?? I jak z załadunkami i rozładunkami, czy to również należało do Ciebie??

Post Wysłano: 11 gru 2008, 21:42

Użytkownik

Użytkownik

Pierwsze wrażenie jest istotne.Choć funkcjonuje to w obie strony.. A może nie patrzył w oczy z powodu wady wzroku zwanej zezem? Nie był w stanie w oba jednocześnie ;)

Post Wysłano: 12 gru 2008, 15:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Praca na zestawie. Nie rozładunek i załadunek to Ci w firmach ja tylko plandekę miałbym rozsuwac

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]