Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Wynajem naczep
Post Wysłano: 04 gru 2008, 12:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: naczepa

Cześć.

Korzystaliście może z firm, które zajmują się wynajmem naczep?
Potrzebuje przewozić raz na jakiś czas towar i zastanawiam się, czy bardziej opłaca mi się
zakup naczepy (kredyt/leasing) czy skorzystać z wynajmu. Jakie macie doświadczenia?
Pozdro.

Post Wysłano: 04 gru 2008, 13:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7415311
Samochód: Mercedes Benz S124

Korzystamy z wynajmu GE TIP i zasadniczo jesteśmy zadowoleni choć wiadomo, że cena mogłaby być niższa :) Nie obchodzą nas żadne, serwisy, przeglądy osi, agregatów bo wszystko oni załatwiają my tylko pilnujemy terminów. Ubezpieczenie jest tak skonstruowane, że szkoda o wartości powyżej 500 euro pokrywana jest w 100% przez nich. Jednak my korzystamy z wynajmu długoterminowego więc warunki są zupełnie inne niż przy krótkoterminowym który jest również rzadziej spotykany i mniej atrakcyjny finansowo. Jeśli to jest naprawdę okazjonalnie to dużo łatwiej będzie pożyczyć od kolegi jakiegoś czy znajomej firmy.
Firmy specjalizujące się w wynajmie naczep - odwiedź ich strony a później dzwoń:
- http://www.wynajem-naczep.pl/ - minimum miesiąc
- http://www.ptts.com.pl/ - tylko długoterminowe
- http://www.tip.ge.com/pl/fleetoptions/wynajem/ - dzień, tydzień, miesiąc i dłużej
- http://www.multi-truck-center.de/indexpolski.html - długo i krótko

Post Wysłano: 04 gru 2008, 19:13

Użytkownik

Użytkownik

Wynajem naczep to masz jeszcze Trailway, PEMA i na pewno jeszcze sporo więcej.

Post Wysłano: 05 gru 2008, 10:33

Użytkownik

Użytkownik

Firm wynajmujących naczepy jest milion... nie jest dla mnie problemem znalezienie odopowiedniej firmy... Interesuje mnie raczej czy warto wynajmowac naczepe, czy ktos z takiej formy korzystal? czy lepiej zakupic wlasna...

Post Wysłano: 05 gru 2008, 13:09

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Ostatnio bardzo na popularności zyskala firma MTC.Wypożyczają oni nie tylko naczepy ale też ciągniki itp.Tu możesz coś wiecej sie dowiedzieć-www.mtc-rental.de

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 05 gru 2008, 14:05

Użytkownik

Użytkownik

Ludzie!!! Nie interesuja mnie konkretne firmy wynajmujace naczepy!!! Nie to jest tematem mojego postu! Interesuje mnie wasze zdanie dotyczace takiej formy uzytkowania!!!! Czy wynajmowanie naczepy oplaca sie jesli korzysta sie z niej okazyjnie, czyli 3-4 razy w miesiacu na 2-3 dni... Czy lepiej wynajac naczepe czy zakupic????

Post Wysłano: 05 gru 2008, 18:37

Użytkownik

Użytkownik

Mógłbyś nie pisać w taki sposób? Czy ci się opłaca czy nie to ci nikt nie powie. ołówek w rękę i licz. Skąd mam wiedzieć ile masz za fracht. 50, 200, 1000E? A co do formy użytkowania dużym plusem jest to, iż większość firm serwisuje te naczepy i ciebie nie dotyczą koszty serwisu.. Więc proszę policzyć sobie ile się zarobi i policzyć czy ci się opłaci. My nie jesteśmy jasnowidzami i nie przewidzimy tego czy zostanie ci na paliwo.

Post Wysłano: 05 gru 2008, 21:15

Użytkownik

Użytkownik

Jasne ,że lepiej jest kupić. A najlepiej z każdego rodzaju po jednej, by w razie konieczności-propozycji pracy mieć na placu plandekę z burtami i certyfikatem celnym, firankę , firanke z odsuwanym dachem i muldą, chłodnię standardową, chłodnię hakówkę, chłodnię z komorami dzielonymi, wywrotkę, cysternę spożywczą, cyternę do chemikalii, granulatów, gazów, walkingfloor itd... Wypożyczanie jest alternatywą do powyższego przykładu.
Oczywiste jest, że mając zatrudnienie na stałe na jeden rodzaj pojazdu najsensowniejszym jest mieć go na własność.Firmy wypożyczające nie są organizacjami charytatownymi.

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]