Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 10 lis 2008, 22:30

Użytkownik

Użytkownik

Panowie mam pytanie.
W przeciągu 4-5 miesięcy chcę kupić solówkę o ładowności ok10 ton do 40tysięcy zł. Proszę o pomoc jakiej marki i ewentualnie skąd takie cacko dorwać? Możę doradzili byście mi też o jakiś dobrych kredytach na takie autko?

Post Wysłano: 10 lis 2008, 23:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Liebherr LTM1100

wejdz sobie na allegro i zobacz na co Cie stac za te 40 tys pln , pozniej przemysl jaka ma byc zabudowa i wtedy kombinuj. w kwestii marki to najmniej interesuj sie iveco i renault ale te sa najtansze i pewnie najpredzej byc cos mlodego z tych marek wybral

Post Wysłano: 11 lis 2008, 11:08

Użytkownik

Użytkownik

dziękuję za radę. Chciałem coś oplandekowanego. Słyszałem takie opinie, że jedynie szukać takich marek jak mercedes, daf, man. Może znacie namiary na dobre komisy w kraju lub zagranicą? Ewentualnie na co patrzeć przed zakupem ciężarówki? tj. jak rozpoznać złom? :roll:

Post Wysłano: 11 lis 2008, 14:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

przede wszystkim patrz na silnik bo to w aucie najdrozsze. musi rowno chodzic. jak zimny zeby dobrze odpalal. skrzynia biegow zeby chodzila precyzyjnie i zeby most nie wyl. to mniej wiecej w ogolnym zakresie. wiadomo ze zdazaja sie bite auta wiec warto zwrocic uwage na korozje i rame czy nie byla spawana lub uszkodzona w inny sposob. wiadomoze ze im wiecej auto ma wyposazenia i im wieksza kabine tym lepiej sie pracuje. dobrze jak wszystko dziala w takim aucie bo wtedy masz mniej do dolozenia po zakupie. ale nawet jak sa jakies usterki ktore niedrogim kosztem da rade usunac jest to okazja do zbicia z ceny wywolawczej

Post Wysłano: 12 lis 2008, 21:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2099191
Samochód: autonogi ;D

Zobacz tu może coś znajdziesz dla siebie samochody są sprowadzane zza granicy są w niezłym stanie technicznym jednym był na giełdzie w Słomczynie chyba tym Iveco ;)
http://www.auto-jadczak.otomoto.pl/index.php?sect=offer
i tu:
http://lechpolda.otomoto.pl/index.php?sect=offer

Powodzonka! 8)

MODLITWA KIEROWCY:

http://www.youtube.com/watch?v=tiTL0hul ... re=related

Post Wysłano: 13 lis 2008, 20:29

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
wiadomoze ze im wiecej auto ma wyposazenia i im wieksza kabine tym lepiej sie pracuje. dobrze jak wszystko dziala w takim aucie bo wtedy masz mniej do dolozenia po zakupie. ale nawet jak sa jakies usterki ktore niedrogim kosztem da rade usunac jest to okazja do zbicia z ceny wywolawczej
Może tym lepiej się pracuje, ale taki samochód byl też intensywniej użytkowany. Nikt nie kupuje sobie wysokiej kabiny ot tak o.

Post Wysłano: 14 lis 2008, 20:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

u mnie w firmie jezdzi wywrotka z HDS w najwiekszej kabinie renia premium i przebiegi ma jak osobowka bo jak zrobi 4 tys w miesiacu to juz sporo a za ubiegly miesiac z tarczek wychodzi mi ze zrobila 3 tys km
zestaw ciagnik tez premiumka w najwyzszej kabinie robi jeszcze mniej bo jak zrobi 1000 km w miesiacu to sporo :mrgreen: takze nie ma reguly ... trzeba szukac a napewno cos sie trafi

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]