Panowie mam pytanie.
W przeciągu 4-5 miesięcy chcę kupić solówkę o ładowności ok10 ton do 40tysięcy zł. Proszę o pomoc jakiej marki i ewentualnie skąd takie cacko dorwać? Możę doradzili byście mi też o jakiś dobrych kredytach na takie autko?
wejdz sobie na allegro i zobacz na co Cie stac za te 40 tys pln , pozniej przemysl jaka ma byc zabudowa i wtedy kombinuj. w kwestii marki to najmniej interesuj sie iveco i renault ale te sa najtansze i pewnie najpredzej byc cos mlodego z tych marek wybral
_________________ usługi dźwigowe do 350t, transport niskopodwoziowy.
dziękuję za radę. Chciałem coś oplandekowanego. Słyszałem takie opinie, że jedynie szukać takich marek jak mercedes, daf, man. Może znacie namiary na dobre komisy w kraju lub zagranicą? Ewentualnie na co patrzeć przed zakupem ciężarówki? tj. jak rozpoznać złom?
przede wszystkim patrz na silnik bo to w aucie najdrozsze. musi rowno chodzic. jak zimny zeby dobrze odpalal. skrzynia biegow zeby chodzila precyzyjnie i zeby most nie wyl. to mniej wiecej w ogolnym zakresie. wiadomo ze zdazaja sie bite auta wiec warto zwrocic uwage na korozje i rame czy nie byla spawana lub uszkodzona w inny sposob. wiadomoze ze im wiecej auto ma wyposazenia i im wieksza kabine tym lepiej sie pracuje. dobrze jak wszystko dziala w takim aucie bo wtedy masz mniej do dolozenia po zakupie. ale nawet jak sa jakies usterki ktore niedrogim kosztem da rade usunac jest to okazja do zbicia z ceny wywolawczej
Cytuj:
wiadomoze ze im wiecej auto ma wyposazenia i im wieksza kabine tym lepiej sie pracuje. dobrze jak wszystko dziala w takim aucie bo wtedy masz mniej do dolozenia po zakupie. ale nawet jak sa jakies usterki ktore niedrogim kosztem da rade usunac jest to okazja do zbicia z ceny wywolawczej
Może tym lepiej się pracuje, ale taki samochód byl też intensywniej użytkowany. Nikt nie kupuje sobie wysokiej kabiny ot tak o.
u mnie w firmie jezdzi wywrotka z HDS w najwiekszej kabinie renia premium i przebiegi ma jak osobowka bo jak zrobi 4 tys w miesiacu to juz sporo a za ubiegly miesiac z tarczek wychodzi mi ze zrobila 3 tys km
zestaw ciagnik tez premiumka w najwyzszej kabinie robi jeszcze mniej bo jak zrobi 1000 km w miesiacu to sporo takze nie ma reguly ... trzeba szukac a napewno cos sie trafi
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 5 gości