Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Siemano, w związku z moim zadaniem domowym potrzebuję znaleźć informacje na temat stawek za km. Mianowicie interesuje mnie transport całopojazdowego ładunku (33 EPAL) na 13.6m o wadze 24 ton na naczepie:
1. standardowej/uniwersalnej;
2. chłodni, z koniecznością utrzymania 3 stopni celsjusza;
3. wywrotce (żwir).

Chodzi o transport w ruchu międzynarodowym, z aktualnymi cenami za paliwo. Realne ceny błagam, inaczej będę musiał dzwonić po firmach, a oni jak wiadomo niechętnie dzielą się takimi informacjami.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

W jakiej relacji?
W eksporcie czy w imporcie?
A może tranzyt?
Do Rosji czy dalej?
No, chyba, że to będzie przerzut
ADR czy nie?
I tak można dalej mnożyć pytania ad libitum

Jeśli zadanie domowe to napisz o co chodzi dokładnie może Ci ktoś odpowie.
Ale na tak ogólne pytanie szans poprawnej odpowiedzi nie ma.

Pozdro,
Wyjątek

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Chodzi o transport w obrębie UE, dokładniej Niemcy, zagłębie Ruhry.

1. Mam przetransportować 33 EPAL'e załadowane papierem biurowym z papierni w Kwidzynie do Dortmundu. To na plandece. (około 970 kilometrów)

2. 60 palet załadowanych paluszkami rybnymi z chłodni w Szczecinie do Essen. Ten ładunek wymaga utrzymania stałej temperatury 3 stopni Celsjusza (na moje trochę źle, ale tak mam podane w zadaniu) Podano także, że waga jednej palety to 800 kg, przez co łatwo "działkować" 24T, wychodzi po 30 palet na jedną naczepę. (około 700 kilometrów)

3. 20T żwiru do Bochum, z kopalni kruszyw w Storkowie. (około 800 kilometrów)

Mam podać cenę "rynkową" za 1 kilometr, z tego wyliczyć pensję dla kierowcy według rozliczenia, które wybieram sam ("za fracht"). Przyjąć spalanie 40l/100km, takie tam nie ważne. Interesuje mnie tylko cena za kilometr, bo się po prostu nie orientuję.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]