Mnie też to bardzo ciekawi i dlatego założyłem temat. Teraz jeszcze się uczę. Ale załóżmy w najgorszej wersji że wylecę ze szkoły po nowym roku 2009 to czy będzie mnie ścigać wojsko
I kolejne pytanie czy jeżeli skończę szkołę za 3 lata i nie będę już dalej się uczył tylko zacznę jeździć zawodowo to czy to wojsko nadal będzie mnie ścigać. Niektórzy moi znajomi po skończeniu szkoły rozpoczęli pracę (chodzi mi o studia) i ich wojsko już nie ściga czyli zostali przeniesieni do rezerwy czy ja też za te 3 lata będę w rezerwie
Mam w wojsku kolegę i on mówił ze ci którzy przed styczniem 2009 będą mieć komisje lekarska to do wojska mogą iść nawet w 2011. Chcą do końca roku jak najwięcej komisji zrobić aby przez kilka lat mieć jeszcze ciągłość poborowa
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
kolego micho juz ci pisze co i jak
mianowicie jezeli zmieniasz adres zamieszkania wku- powinno przeslac twoja ewidencje do wku pod ktore podlegac bedziesz w nowym miejscu zamieszkania czyli wychodzi na to ze wku zaniedbało sprawe.......
ale najlepiej bedzie jak pojdziesz do pobliskiego wku i po prostu powiesz jaka jest sytuacja i bedzie ok
ps. sorki za błędy klawiature mam zepsutą
_________________ HOP SIUP CZTERY BABY OSIEM DUP !
panowie na chwilę obecną tylko rocznik -90 może spać spokojnie a co do reszty zalezeć będzie od was ...jak ze szkolą itp ale dam wam rade zmienily sie przepisy teraz
pamiętajcie ze termin dostarczania zaswiadczen ze szkól jest następujący :
szkoly policealne - do 30 września
szkoły wyższe - do 30 pazdziernika
jeżeli ktoś z was tego nie zrobil to przykro mi ale pojdzie do wojska
_________________ HOP SIUP CZTERY BABY OSIEM DUP !
Ja wlasnie odsluzylem wojko Do nowego roku wojsko bedzie tylko zawodowe Teraz bedzie ostatni pobór na jesueń Po nowym roku bede przyjmowani tylko ochotnicy ktorzy wiaza swoja kariere zawodowa z wojskiem Mowi sie ze teraz to bedzie tzw okres próbny Jesli sie on nie sprawdzi tzn nie bedzie ochotnikow to pobory wroca Ten okres ma trwac podobno do 2 lat Ja mam to juz z glowy Poszedlem sam na ochotnika i teraz bez przeszkod moge pracowac jako kierowca zreszta w wojsku tez bylem kierowca
Jestem teraz na służbie zasadniczej C kat zrobiłem, jeśli chodzi o pobory to szłyszałem wiele różnych teorii jak będzie, tak jak pisze kolega ciucma 102 zobaczymy jak będzie.
Ja jestem rocznik 89. W tym roku napisałem maturę. Żadnego zaświadczenia do nich jeszcze nie zanosiłem (studiuję na studiach dziennych) i narazie się nie odzywają Gdyby coś się zmienilo to napiszę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 6 gości