[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Mistrzowie transportu - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 16 paź 2008, 17:49

Użytkownik

Użytkownik

Witam
Przeglądając joemonster.org, natrafiłem na ciekawe fotki.
Zapraszam do obejrzenia ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak dla mnie chłopaki naprawdę przeginają.

Zdjęcia ze strony http://www.joemonster.org

W takim razie dziekuje za przeniesienie, poprostu zastanawialem sie gdzie to dac :)

Pierwsza trasa, zaliczona :)
Chcialo by sie jezdzic, ale przy komputerze lepiej placa...

Ostatnio zmieniony 16 paź 2008, 18:01 przez Toreba, łącznie zmieniany 1 raz.
No ale takie coś nie dajemy w Aktualnościach. :)

Post Wysłano: 16 paź 2008, 18:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Było mówione, że konstrukcja ramy w Tatrze pozwala na jazdę bez koła, nie wiem jak w Mazie :lol:

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 16 paź 2008, 19:23

co z tego że nie ma jednego koła ? W końcu ma jeszcze 9 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Post Wysłano: 16 paź 2008, 19:32

Użytkownik

Użytkownik

hehehe dobre foty
widać że szoferzy ze wschodu poradzą sobie w każdych warunkach
pewnie u nich takie wyczyny nie są niczym dziwnym

Post Wysłano: 17 paź 2008, 14:42

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12345722

Nie wiem ile musiał kierman wypić przed wejściem do takiego samochodu, bo wątpie żeby na trzeźwo takim czymś jechał :mrgreen:

Post Wysłano: 17 paź 2008, 16:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

Cytuj:
bo wątpie żeby na trzeźwo takim czymś jechał :mrgreen:
Pierwsza zasada transportu, takiego jak na Wschodzie - " byle by jechał ". :mrgreen:

A tak co do tematu to lepsze cuda widziałem, to w sumie żadną nowością nie jest. :)

Post Wysłano: 17 paź 2008, 20:06

Druga zasada: Ważne żeby miało koła i jechało, nawet jak jednego brakuje. :D

Post Wysłano: 17 paź 2008, 21:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Iveco Stralis AT440S43 T/P

Cytuj:
hehehe dobre foty
widać że szoferzy ze wschodu poradzą sobie w każdych warunkach
pewnie u nich takie wyczyny nie są niczym dziwnym
Polacy też sobie poradzą, a jak.
Jadę sobie kiedyś z zachodu USA do Chicago. Jest ok. 23:00, stan Iowa, I-80, jakieś 30 mil przed rzeką Mississippi. Ograniczenie do 65 mph, ja jadę ok. 70, doganiają mnie 3 ciężarówki siejąć na CB na 19, aż trzeszczy. Myślę: pewnie nasi i przełączam radio na 25. A jakże, wesoła trójka polskich kierowców uskutecznia słynną na całe Stany maksymę pt.: "Dawaj, dawaj!", czyli jazda szybko, niebezpiecznie i do upadłego (czyt. jeśli się da, to bez przerwy do domu).
Wyprzedza mnie jeden, drugi, trzeci... W tej trzeciej naczepie coś mi się nie podoba. Patrzę: na przedniej osi tandemu z prawej strony brak kół*, a oś jest podwieszona na łańcuchach. Biorę mikrofon, witam się grzecznie i raczej stwierdzam, niż pytam, że ten kolega bez kół chyba pusty leci. On na to ,że nie, wiezie pomarańcze, załadowany na maksa. Na moje pytanie o to, czy ogólnie zdaje sobie sprawę z obciążeń działających przy takiej prędkości, przy nierównej drodze, na koła i czy nie boi się ewentualnych konsekwencji dostałem opryskliwą odpowiedź, że to nie moje koła i jeśli mi się nie podoba, to się mogę wypchać.
Panowie i panie, koła z reguły odpadają przy braku oleju w piastach, co wiąże się nieodłącznie z zaniedbaniem kierowcy. Po zatrzymaniu takiego delikwetna na drodze, z reguły _najpierw_ ląduje on w więzieniu, dopiero później ma się czas na wyjaśnienia. Nie wspominam nawet co by się stało, gdyby takie koła po urwaniu w kogoś trafiły.
A tak już zupełnie OT to widziałem raz na własne oczy, jak urwane z naczepy koła wyprzedzają zestaw. I, powiem szczerze, nigdy nie pojąłem: dlaczego z reguły wyprzedzają? :)

*) używam liczby mnogiej, bo w USA w zdecydowanej większości naczepy mają pod podłogą tandem z przesuwnym wózkiem lub dwie szerzej rozstawione osie stałe, ale prawie zawsze na bliźniakach.

http://truckmapa.wagaciezka.com - mapa dla ciężarówek

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]