[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Praca na solówce w firmie kurierskiej na stałej linii. - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 13 ]
Autor
Wiadomość

Dostałem propozycję pracy na stałej trasie Warszawa - Wrocław w firmie kurierskiej. Jest to praca w nocy. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia związane z taką pracą? Jakich pieniążków mogę oczekiwać?

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7
Samochód: Służbowy

Dużo zależy od pracodawcy. Ok. 2 tys. wyciągniesz. Do tego spanie w aucie podczas rozładunku i załadunku we 2 kierowców a aucie bez sypialni, bo sam raczej nie będziesz jeździł sam.
Ale tak jak mówię, zależy od tego jaki pracodawca i jakie auto dostaniesz.
Możesz dostać 100zł za kurs... :]

Trochę O-T ale napiszę jak u mnie jest:
Jeżdżę u podwykonawcy DPD na linii nocnej na trasie Tarnów-Kielce-Warszawa-Siedlce. Akurat na tej linii czasy mamy w miarę normalnie ustawione. W jednym tygodniu robię 2300km a w następnym 1900km. Uwarunkowane jest to przepinką (jeżdżę na zestawie). Samochód to M-B Actros I 1840, kabina sypialna (1 łóżko) wysoka, ale nie "Mega-Space". Naczepa Kogel Cargo-Box z 2007 roku, z tyłu zamiast drzwi roleta. Załadunki i rozładunki, tak jak i zabezpieczenie ładunku nie interesują mnie, ponieważ nie mam wstępu na rampę. Dostaję dokumenty przewozowe, potwierdzam zgodność zakładanej plomby i w mojej gestii jest dojechanie na czas, wg rozkładu jazdy.
Na taką jazdę nie narzekam, kasa to 3000PLN na rękę, do paliwa nikt mi się nie doczepia. Zawsze zostaje mi gotówka w ręce z paliwa (nie ściągam ani kropli bo po pierwsze jestem uczciwy a po drugie to zarabiam tyle, że nie brakuje mi na nic) jako, że dostajemy gotówkę na paliwo do ręki a reszta pozostaje na drobne wydatki.
Ponadto najważniejsze - jestem co drugi dzień w domu, weekendy zaczynają mi się w sobotę o 7 rano a kończą w poniedziałek o 19.

Ostatnio zmieniony 29 lis 2008, 23:08 przez użytkownik usunięty, łącznie zmieniany 1 raz.

Wygląda to całkiem nieźle. Czyli zaczynasz pracę w poniedziałek wieczór i kończysz w sobotę nad ranem? Co 2 dni w domu?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Cytuj:
na linii nocnej
I to jest chyba największy minus tej roboty. Cały czas noc. Z jednej strony mniejszy ruch i więcej "wolnego powietrza" na drodze, z drugiej strony trzeba się dobrze wyspać, żeby się nocą nie zamulić.
Poza tym praca na wahadełkach kurierskich jest w porządku (tak jak Jester to opisał)

Cytuj:
Cytuj:
na linii nocnej
I to jest chyba największy minus tej roboty.
Noc jest do spania, a nie do pracy, ale jak trzeba to trzeba, takie jest życie... Czyli ogólnie polecacie taką pracę?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Jesli cię nie wykończy stres związany z pracą kuriera i wytrzymasz jazdę nocami, bo za spóżnienia bedziesz płacił kary to czemu nie. Sam też pracowałm kiedyś w firmie kurierskiej na soluwce ale nie na wachadłach. Trzeba się przyzwyczaić do spania w dzień, mi to z trudem przychodzi. Przyjeżdzasz do takiej Warszawy koło północy zwalasz paczki na magazyn ładujesz nowe na wrocław i wracasz z powrotem lub zostajesz na drugi dzień i w nocy łądujesz się na powrót. Ja jako że nie miałe ogranicznika to na wariackich papierach robiłem Gdynia-Łomianki w 4,5 godziny. Tylko ile tak można.
Kiedyś miałem ofertę z Intercarsu miałem co drugi dzień jeżdzić do warszawy z Gdyni na zmianę z drugim kierowcą. Przyjeżdzało się na centralę pod wieczur robiło się niby pauzę podczas której rozładowywało się auto i spowrotem ładowało i na rano do Gdyni gdzie wsiadał drugi kierowca i jechał spowrotem do Warszawy

Filmy z tras

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Jester, ale oczywiście w pojedynczej obsadzie jezdzisz?

jeśli tak to naprawde fajnie wygląda Twoja praca...
Poza tym generalnie Twoja osoba (o ile to co w stopce to prawda) jest przykładem że można być zadowolonym z tej niewdzięcznej pracy, nie narzekać na kase i nie spuszczać paliwa i z uśmiechem nakręcać filmiki na youtube swoim autkiem... chociaz jak rozumiem na codzien jezdzic mercedesem..

Tak więc pozdrawiam i licze ze tez mi sie uda małymi kroczkami dojśc do takiej roboty, gdzie nie bedzie trzeba narzekac.

P.S jednak gdyby odpukać coś sie na naczepie zadziało z ładunkiem to kto za to odpowiada? No chyba nie Ty bo nie Ty ładowałeś, ale przepisy mówią ze jednak kierowca odpowiada... jak to z tym jest?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Marix tu niema takich problemów z ładunkiem bo można powiedzieć że to jest transport na potrzeby własne, i w razie uszkodzenia odpowiada oddział który ładował paczki w najgorszym wypadku firma odpowiedzialna za LH czyli transport. Nie raz przyjeżdzały na nasz oddział uszkodzone paczki bo tak dekle załadowali na centrali aby wszystko się zmieściło do LH.
No i niestety zreguły jeżdzi się samemu a nie w podwójnej obsadzie

Filmy z tras

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: R420

Cytuj:
Niestety?;-)

Odniosłem wrażenie, ze większośc z Forumowiczów woli jazde solo...
Sam chyba wolałbym taką

Cytuj:
Cytuj:
Niestety?;-)

Odniosłem wrażenie, ze większośc z Forumowiczów woli jazde solo...
Sam chyba wolałbym taką
W nocy może byłoby i lepiej, bo jest z kim pogadać i przysnąć nie tak łatwo, ale na dłuższą metę to chyba jednak lepiej samemu. Jutro dopiero będę miał bardziej szczegółowe info więc wtedy napiszę jak sytuacja wygląda.

Użytkownik

Użytkownik

nawet jezdzac we dwoch - w nocy nie bedziesz mial tez z kim pogadac... ;)

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf Euro 6 SSC

Kolego czy to jest praca w firmie na ul Pułaskiego? Paczki są pakowane w takie metalowe kosze do naczepy wchodzą dwa na szerokość więc się nie przewrócą chyba że magazynierzy poukładają je w kolejności ciężkie na górę a lekkie na dół i w tedy na pewno się pozgniatają :/

Strona 1 z 1 [ Posty: 13 ]