Widzisz chwalisz chwalisz, a wcale do końca jeszcze tego nie opanowałem
Umknęła mi ta kwestia roku 2010.
Mam przed sobą ten fragment ustawy i faktycznie kicha.
W moim konkretnym przypadku:
Kończe szkołe w maju 2010, jeśli zapisze sie na studia zaoczne i zaczne prace na stanowisku kierowcy w tygodniu to okey i jeśli bede miał umowe
nieprzerwanie do 2014 to dopiero w 2014 robie kwalifikacje... yy uzupełniającą?
Jeśli zas po wrześniu 2010 z jakichś powodów zerwe umowe, zrobie sobie jakąs przerwe, bądź zmienie pracodawce i jakiś czas bede bez umowy to kicha? Bede musiał zrobić kwalifikacje uzupełniającą?
Jeśli zas zatrudnie sie po 10 września 2010 to bede musiał odbyć kwalifikacje wstępną dlatego ze nie zdązyłem sie zatrudnić po raz pierwszy na stanowisku kierowca przed 10 wrzesnia 2010?
Wytłumacz mi tylko jedno, wystarczy na przykład że bede pracował przez 3 miesiace w okresie wakacji roku 2010 i przerwe prace na jakis czas, żeby można było powiedziec ze byłem już zatrudniony na stanowisku kierowca?
Wytłumacz mi tylko tą kwestie, bo nie czaje tego... W sumie jak bede pracowac tylko miesiac na okresie próbnym to też mnie ominie kwalifikacja wstępna, jednak po 10 wrzesnia bede musial przejsc uzupełniająca?
W sumie mam troche szczęścia że tak sie to ułożyło ze akurat koncze szkole w 2010.
Z drugiej strony mam pecha, że 21 lat skończe w roku 2011.