GG: 6285495
witam mam taki mały problem z renówka a dokładnire swieci mi czerwona kontrolka ta co jest przed zegarem cisnienia ja sie zapali samochód powinna zgasnac ale nie gasnie i jak włacze biega to piszczy co to moze byc prosze o pomoc i z góry dziekuje POZDRAWIAM
Mi też czasami piszczy w renówce ale to wynik wilgoci, czujnik od "wrzuconego" biegu trzeba w nim styki przeczyścić i będzie grało. A tak mniej więcej jak ta kontrolka świecąca wygląda?
_________________ ...::: VOLVO :::...
PL, CZ, SK, UA, D, F, LT, H, RO, SLO, I, RSM, A
ona nic nie przedstawia tylko swieci np jak zejdzie całe powietrze z układu
a ja mam taki przypadek ze w układzie jest powietrze a ona swieci i jak włancza sie biega to komputer daje sygnał dzwiekowy
GG: 2738622
Samochód: MAN
to ona jest od niskiego ciśnienia w układzie pneumatycznym. a jak biega wkładasz to piszczy bo myśli że masz mało powietrza i jazda nie dozwolona.sprawdz nanometrem jakie masz ciśnienie w butlach. jak powyżej 8 to znaczy żę zepsuty czujnik ciśnienia
_________________ Boże chroń nas przed diabłami,oznaczonymi zielonymi mundurami!
GG: 0
Samochód: Renault
Skoro piszczy to mniemam, że jest to E-tech. Jeżeli tak to do wymiany jest zawór rozdzielacza powietrza znajdujący się pod kabiną z lewej strony ( pod nogami ). Zawór ten odpowieda za rozdział powietrza miądzy 2-ma układami. Piszczało bądzie wtedy jak w którymś układzie będzie mało powietrza. Awaria tego zaworu jest dość częsta zwłaszcza wtedy jak kompresor pobiera olej. W najgorszym wypadku może zablokowaś ci hamulce. My posiadami kilkanaście Magnumek i w samochodach do 2000r były inne rozdzielasze z którymi nie było kłopotów. Ten nowszy patent im nie wyszedł. Wymień i kłopot zniknie.
kolego to nie jest e- tech ona jest 1999r wiec chyba nie jest jeszcze e-tech a to jest moze na tej płycie co sa czujniki same czy to jest gdzies koło tego ale narazie przestało piszczec zobaczymy co bedzie dalej
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot], Semrush [Bot] i 4 gości