Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 10 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1218 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 lip 2008, 13:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Zbędne posty usunięte. Admin dostał informację od firmy Equus, że wcale nie bankrutuje. Są to tylko plotki rozsiewane przez ludzi z branży TSL.

PS. Ja sam nic nie wiem, kazano mi tylko napisać taką informację.

Post Wysłano: 09 lip 2008, 14:12
Awatar użytkownika

Administrator

Administrator

Awatar użytkownika

Samochód: Rodzinny

Jako że jestem na wczasach nie mam dostępu do kompa (chodzi o duży monitor a nie mały wyśw w tel) to poprosiłem Rafała. Dostałem email od Pani z firmy iż info o bankructwie to plotki. Pozdrawiam.

Post Wysłano: 12 lip 2008, 18:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ale jakby nie było w każdej plotce jest coś prawdy. Poczekam jeszcze ze swoimi informacjami na rozwój akcji :)

Straż pożarna Częstochowa

Post Wysłano: 13 lip 2008, 9:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Na pewno wyprzedali dużo naczep, w Brzesku stoi z 5 w miarę nowych chłodni Krone CoolLiner z zerwanymi reklamami Equusa

Post Wysłano: 14 lip 2008, 23:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Co do naczep to wiele ich stoi w podkrakowskim Kryspinowie na byłej giełdzie samochodowej którą Equus kupił.

Post Wysłano: 14 lip 2008, 23:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ostatnio jak jechałem do krk to w kryspinowie stała rozmontowana częściowo lodówka z fresh'a. A na bielanach przy serpentynach jak zwykle stoją ich porozbijane ciągniki :wink:

Post Wysłano: 19 lip 2008, 10:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6032020

Wspominany wcześniej plac w Kryspinowie koło Krakowa..
Obrazek

Obrazek

Stan placu z dnia 14.07.2008
Źródło: mój dysk :wink:

Tytuł: Re:
Post Wysłano: 18 sie 2008, 21:54

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Dzisiaj widziełem zestawik od eqqusa tzn. Man tga z naczepą podkontenerową i kontenerkiem na sobie prowdopodobnie mknął do portów albo Gdynia albo Gdańsk.Widzę że eqqus też się bierze za co popadnie
Jeżdzi jeden zestawik po Gdyni, tak mnie zastanaia czy to poprostu nie jest wzięty samochód od equsa i kierowca jeżdzi na kontenerkach spłacając raty za sprzęt.
Po GDYNI jezdzi tylko jeden MAN TGA XXL z equusa na blachach BI... z niebieska nowa wieltonka na WGM... jest to auto ktore jezdzilo w equusie ale koles sie z nimi dogadal i przejol leasing. lata nim Piotrek (ma nawet swiecaca tabliczke imienna)z ktorym kiedys latalismy w podwojnej obsadzie. firma pochodzi z okolic ciechanowa. chlopakom sie nie chce zerwac naklejek a po 2 jest dzieki temu spore zamieszanie zwlaszcza na CB

Post Wysłano: 21 sie 2008, 18:22

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF

Bardzo mozlile ze podwykonawcy poprostu zbanktutowali i Eqqus teraz nie ma co robic z taka iloscia naczep.

Post Wysłano: 21 sie 2008, 19:37

Użytkownik

Użytkownik

equus hungary złapany w Kwidzynie:

Obrazek

Post Wysłano: 24 sie 2008, 23:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Bardzo mozlile ze podwykonawcy poprostu zbanktutowali i Eqqus teraz nie ma co robic z taka iloscia naczep.
To nie tak do końca. Miałem okazje spotkać sie z jednym z podwykonawców Equsa. Posiada od nich zestawy w leasingu i jezdzi pod ich spedycją. Według jego opini jest coraz gorzej. Gorsze trasy, gorsze stawki. Sam miał rezygnować narazie z jednego samochod, bo się to poprostu nie opłaca.

Straż pożarna Częstochowa

Post Wysłano: 26 sie 2008, 21:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Cytuj:
To nie tak do końca. Miałem okazje spotkać sie z jednym z podwykonawców Equsa. Posiada od nich zestawy w leasingu i jezdzi pod ich spedycją. Według jego opini jest coraz gorzej. Gorsze trasy, gorsze stawki. Sam miał rezygnować narazie z jednego samochod, bo się to poprostu nie opłaca.
Dokładnie tak jak napisał Leszek, bardzo duża ilość podwykonawców Equusa zrezygnowało z pracy dla nich, ponieważ stawki były bardzo niskie (stąd tak duża ilość naczep przy obwodnicy Krakowa).
Plusem jest to że można teraz tanio nabyć naczepę. :wink:

Post Wysłano: 13 wrz 2008, 19:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2088941
Samochód: Rower górski

Kiedyś jadąc autostradą A4 jakiś młody chłopaczek z Equss-a płakał przez radyjko. Otóż tak go zrobili, że chłopak na czysto miesięcznie ma 150zł.
Współczuje chłopakowi :| :|

Post Wysłano: 13 wrz 2008, 19:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Co to ten ma jest na Dębickich numerach rej. Obawiam się ze to jest podwykonawca.

Post Wysłano: 13 wrz 2008, 19:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2088941
Samochód: Rower górski

TZN. on to jakoś tłumaczył tak, że kupił od nich auto (MANA TGA. 430) i naczepę i jeździ u nich.

Post Wysłano: 16 wrz 2008, 10:57

Użytkownik

Użytkownik

I 1 miejsce w robiemiu w bola przewozników,ktorzy biorą od nich auta z naiwną myślą,ze je kiedyś splacą.

Post Wysłano: 29 wrz 2008, 8:58

Użytkownik

Użytkownik

We czwartek porozmawiałem trochę z kierowcą Equusa. Po kraju zarabia 2,5 tys. Ma 1150 podstawy i reszta z kilometrow. Jak jest dobry miesiąc to i 3 tys uda mu sie wyciągnąc ale jak sam powiedział to moze raz na rok tak sie zdaza. Stawka z kilometra powiedział ,że w granicach 28 groszy. ("w granicach" nie wiem co to moglo oznaczać). Na zagranicy podobno jest lepiej. Kasa nawet powyżej 4 tys. jeden problem że jak się nieraz zdaży to i 6 tygodni w aucie się siedzi za midzą. Autem jeżdzi tylko on, nikt po nim ani on po nikim nie wsiada. W piatki zjeżdża a w nocy z niedzieli na poniedziałek wyjeżdża w trasę. Tarczki nie przestrzega (ma już tacho na kartę w Manie) Mówi że zamiast tarczki podkłada karty kolegów, inaczej by nic nie zarobił.

Pozdrawiam.

Post Wysłano: 10 paź 2008, 20:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witajcie.

Czy ktoś ma jakieś szersze informacje nt współpracy z Transmlecz'em który wchodzi w skład grupy Equus ? Mam namyśli dzierżawę cysterny od powyższej firmy oraz podjęcie ich ładunków.
Czekam właśnie na oficjalną odpowiedź od Transmleczu i w międzyczasie postanowiłem zapytać społeczeństwo co na ten temat wie i myśli :)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Post Wysłano: 09 lis 2008, 0:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1469328

Ech equus coś strasznie słabo przędzie jak wysprzedaje wszystko co mu się uda sprzedać. W Bochni dziś w komisie stoi około 30-40 naczep z rocznikami 2007 do sprzedania z ich logo że nie wspomnę o Manach tga co niedawno kupili a to chyba świadczy że toną i to poważnie bo sprzedają już najnowszy sprzęt

Post Wysłano: 09 lis 2008, 16:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8244683
Samochód: Aktualnie Brak

Cytuj:
Witajcie.

Czy ktoś ma jakieś szersze informacje nt współpracy z Transmlecz'em który wchodzi w skład grupy Equus ? Mam namyśli dzierżawę cysterny od powyższej firmy oraz podjęcie ich ładunków.
Czekam właśnie na oficjalną odpowiedź od Transmleczu i w międzyczasie postanowiłem zapytać społeczeństwo co na ten temat wie i myśli :)

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Hm, do bazy Transmleczu gdzie trzymają beczki, mam kawałek i opiszę co wiem. Ostatnio pojaziło się kilka Manów TGA + Madziarka. Można także spotkać premiumki, ostatnio złapałem nawet Route (II), magnumkę niebieską którą pomyka znajomy ojca, oraz inne jednostkowe zabawki. Z tego co widać, kierowcy biedni nie są, wozy są fajnie wyposażone, a kierowcy jeżdżą na działalności. Spedycja także jest w miarę, idzie się dogadać.

Jeśli masz jakieś pytania to pisz, postaram się dowiedzieć.

Strona 10 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 1218 Następna