Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 lip 2008, 15:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

F.H.U. ŚRODECKI ma siedzibę w Skwierzynie, w województwie lubuskim, lecz zasięgiem swojego działania obejmuje prawie wszystkie państwa Europy. Założycielem i jedynym właścicielem jest Marek Środecki.

Firma powstała 12 maja 1989r jako Firma Przewozowa TAXIBUS. Posiadaliśmy pierwszy prywatny autobus w województwie lubuskim. Potem zakres działalności został rozszerzony
o handel detaliczny i hurtowy obuwiem. Przyjęliśmy nazwę F.H.U. ŚRODECKI. Mieliśmy 15 sklepów na terenie woj. Lubuskiego.

W 2000r wznowiliśmy działalność transportową, stopniowo likwidując sklepy. Dzięki ogromnemu doświadczeniu zdobywanemu podczas mijających lat, dzięki niezawodności
i precyzji ,dzięki najlepszym spedytorom i kierowcom, zwiększaliśmy tabor aut i dziś posiadamy ponad 50 Renault Master, z czego 30 zostało wymienionych w roku 2007 na nowe. Najstarsze auto ma 1,5 roku. W roku 2008 odbieramy następne 30 aut.

Specjalizujemy się w międzynarodowych przesyłkach kurierskich.

Od sierpnia 2006r posiadamy swoją bazę magazynowo-logistyczną. Obiekt jest ogrodzony
i całodobowo monitorowany. Pozwala to nam na bezpieczne przeładunki towarów i w razie potrzeby ich przechowywanie.

Nasze auta serwisowane są tylko w Autoryzowanych Stacjach Renault (Rosiak i Syn oraz DA-KO Kozubal), nadwozia wykonuje nam firma Partner Nadwozia co gwarantuje nam 100% niezawodność techniczną. Wszystkie samochody wyposażone są w system GPS z nawigacją oraz CB radia, posiadają zawieszenia pneumatyczne oraz kabiny sypialniane. Pozwala to na szybkie
i bezpieczne dotarcie do Klienta w każdym zakątku Europy.

Wieloletnie doświadczenie oraz duże możliwości związane z solidnym zapleczem technicznym, powodują, iż jesteśmy w stanie rozwiązać każdy problem Klienta związany
z transportem kurierskim.

Współpracujemy z największymi spedycjami w Europie, mamy podpisane umowy z agencjami celnymi i firmami rezerwującymi promy. Potrafimy w 24 godz. dojechać do każdego kraju Unii Europejskiej. W razie potrzeby jeździmy w podwójnych obsadach kierowców. Posiadamy ubezpieczony towar do 500.000 Euro. Jesteśmy objęci ochroną prawną przez firmę DAS.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

(C) http://www.srodecki.pl

Post Wysłano: 03 sie 2008, 16:21

Użytkownik

Użytkownik

Przepraszam za jakość ale robione telefonem.

Obrazek
Obrazek

Post Wysłano: 03 sie 2008, 23:50

Użytkownik

Użytkownik

Wszystkie rejestracje na W..... więc pewnie sam leasing.
Fajnie że jakaś firma z malymi autami, ale może ma ktos o niej jakieś mniej oficjalne informacje.
No ale to Europa w 24 H to już chyba przesada?

Post Wysłano: 04 sie 2008, 17:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mirek, jeździsz tam? Nie jechałeś rano przez Łapczyce?

Post Wysłano: 05 sie 2008, 0:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: duży z naczepą

Pazdziu tam jeździł, pochwal sie jak było :mrgreen:

Post Wysłano: 05 sie 2008, 11:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Było jak było. Przez prawie 4 tyg. 9 tyś km. Z czego 10 dni oczekiwania na zlecenie. Raz 4 dni w Barcelonie oraz drugi raz 6 dni w Bordeaux.

Post Wysłano: 05 sie 2008, 12:06

Użytkownik

Użytkownik

9tys w 4 tyg busem to chyba bez rewelacji, jak chłopaki w TRANS-DAN podobno robia po 20.

Powiedz mi, czy te wyjazdy są naprawde po 3 tygodnie po Europie czy jak to wygląda? Opisz trochę bardziej tą firmę z punktu widzenia kierowcy.

Post Wysłano: 05 sie 2008, 14:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja byłem autem z tachografem a nie busem. Firma jak każda inna. Dobre jest to, że zazwyczaj (bynajmniej ja tak miałem) jeden załadunek i jeden rozładunek, a nie każda paleta dokąd indziej. Na autach bez tacha to 24h i trzeba być na wyładunku. Dzisiaj Berlin, jutro Rzym. Tak wyglądają przesyłki kurierskie. Bardzo często długie przestoje z powodu braku frachtów. Po Francji jazda "nacjonalkami". Jeżdżą po Europie Zachodniej i na Skandynawię. Niby 2-3 tygodnie w trasie. Ale raczej po 2 nie ma szans żeby zjechać. Ja byłem prawie 4. A najlepsze jest to, że auta z tachem puszczają w podwójnych obsadach :lol:

Post Wysłano: 09 wrz 2008, 21:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1829912
Samochód: jeep grand cherokee 5.2 V8

witam

byłem w siedzibie firmy w Skwierzynie... w sprawie pracy na kategorie C
moje papiery spodobały się kierownikowi firmy lecz nie miałem jeszcze kart kierowcy.
kazano mi zadzwonić odrazu po odebraniu karty, i tak też zrobiłem...
powiedziano mi że w tygodniu będzie pierwszy wyjazd z doświadczonym kierowcą na ok 2 tygodnie

po kilku dniach dostałem telefon że "dzisiaj wyjazd" , ja spakowany, zdenerwowany siedzę palę fajke za fajką i czekam na telefon .... po 4 godzinach stwierdziłem że jednak ja zadzwonię :)

okazało się że wyjazd odwołano hmmm ciekawe czy by mnie ktoś poinformował, czekam kolejny tydzień na telefon i jutro będę dzwonił, jeżeli nic nie będzie to po prostu grzecznie podziękuję...

firma mi się jako tako podoba 900+40 za każdy dzień trasy + 12 groszy za km ( na dzień dobry wystarczy) dla mnie na wielki + było by jeżdżenie nowym autem + każdy dzień pracy idący na praktykę w transporcie międzynarodowym ...

jutro napiszę co usłyszę w słuchawce :)

pozdrawiam

Post Wysłano: 11 wrz 2008, 14:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1829912
Samochód: jeep grand cherokee 5.2 V8

Cytuj:
witam

byłem w siedzibie firmy w Skwierzynie... w sprawie pracy na kategorie C
moje papiery spodobały się kierownikowi firmy lecz nie miałem jeszcze kart kierowcy.
kazano mi zadzwonić odrazu po odebraniu karty, i tak też zrobiłem...
powiedziano mi że w tygodniu będzie pierwszy wyjazd z doświadczonym kierowcą na ok 2 tygodnie

po kilku dniach dostałem telefon że "dzisiaj wyjazd" , ja spakowany, zdenerwowany siedzę palę fajke za fajką i czekam na telefon .... po 4 godzinach stwierdziłem że jednak ja zadzwonię :)

okazało się że wyjazd odwołano hmmm ciekawe czy by mnie ktoś poinformował, czekam kolejny tydzień na telefon i jutro będę dzwonił, jeżeli nic nie będzie to po prostu grzecznie podziękuję...

firma mi się jako tako podoba 900+40 za każdy dzień trasy + 12 groszy za km ( na dzień dobry wystarczy) dla mnie na wielki + było by jeżdżenie nowym autem + każdy dzień pracy idący na praktykę w transporcie międzynarodowym ...

jutro napiszę co usłyszę w słuchawce :)

pozdrawiam

dzisiaj wyjazd :)

jak wrócę to napisze co i jak

Post Wysłano: 11 wrz 2008, 16:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
A najlepsze jest to, że auta z tachem puszczają w podwójnych obsadach :lol:
To jak to samochody z kurnikiem i podwójna obsada :?:
Drugi to chyba czuwa a nie śpi :wink:

Post Wysłano: 11 wrz 2008, 16:20

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF XF 106.460

Cytuj:
Podczas jazdy w kurniku możesz spać. :wink:
Jednak jest to ekstremalny i odważny wyczyn. :mrgreen:

Post Wysłano: 11 wrz 2008, 16:57

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7520818
Samochód: Ducato 120 MultiJet

ja kilka lat temu jeździłem takim masterem z ojcem po Hiszpani,Włoszech itd cała zachodnia eu i powiem że dobrze to sie tym nie jeździ miejsca troche mało no ale w sumie to my bez kurnika jeździliśmy :( , za ciche to to też nie jest ale nie wiem jak jest z tymi nowymi może coś ulepszyli :)

Post Wysłano: 11 wrz 2008, 17:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Na temat tej firmy można dużo sobie poczytać na etransport, z tamtejszych wypowiedzi wynika iż firma to jakaś totalna pomyłka, zresztą sam miałem tam zaczynać ale zrezygnowałem po rozmowie kwalifikacyjnej. :wink:

Post Wysłano: 11 wrz 2008, 19:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Może i firma nie jest najlepsza, nie wiem NIE WNIKAM, ale jeszcze większą pomyłką jest tu sam Etransport więc nie kierowałbym się opiniami stamtąd... :lol: :wink:

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Post Wysłano: 11 wrz 2008, 20:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7520818
Samochód: Ducato 120 MultiJet

szczerze to nie słyszalem jeszcze żadnej dobrej opinii na etransport o żadnej firmie :P

Post Wysłano: 11 wrz 2008, 21:03

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF XF 106.460

Cytuj:
szczerze to nie słyszalem jeszcze żadnej dobrej opinii na etransport o żadnej firmie
Nigdy takiej nie znajdziesz. :]

Post Wysłano: 12 wrz 2008, 22:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Podczas jazdy w kurniku możesz spać. :wink:
Jednak jest to ekstremalny i odważny wyczyn. :mrgreen:

A co gdy przyjdzie czekać kilka dni na zlecenie? A jest to dosyć częste.

Post Wysłano: 12 wrz 2008, 22:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium / Range T

Konserwy w puszce - przy kilku dniowych oczekiwaniach jest to masakra...
Co prawda nie takie podróże dostawczymi wiara robi. ;) Pazdziu coś o tym wiesz prawda?! :)

Tiry na tory, pociągi na drogi, tory na traktory, traktory do obory.

Post Wysłano: 25 cze 2010, 22:58

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8696020

Macie namiary do tej firmy pilnie potrzebuję jak ktos ma emejla czy coś będe wdzięczny

Kwalifikacja Wstępna jest
Psychotesty są
jedynie 6 miesieczne dosiwadczenie jak narazie;)