Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 10 lip 2008, 0:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: actros 2546

temat troche sie zakurzyl a jest chyba wazny ze wzgledu na bezpieczenstwo.w anglii nie ma prawa byc czegokolwiek w zasiegu wzroku kierowcy,otwarty laptop jest traktowany jako przestepstwo(byly przypadki ze kierowca ogladal filmy w czasie jazdy i spowodowal smiertelny wypadek).za proporczyki i inne duperele vosa wali mandat i sle list do firmy.a ja mysle ze tak jest bezpieczniej i wygodniej

Post Wysłano: 10 lip 2008, 1:38

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Nyska V8 Tandem

Dokładnie tak jak piszesz... nie spotkałem w Anglii ciężarówki na brytyjskich numerach które by miało coś za szybą...to raz..dwa to, że angole wogóle mają jakieś takie ubogie te ciężarówki, naczepy mają 4,75m wysokie a kabiny w autach jak najmniejsze...ale to już nie na temat. Co do laptopów dużo razy widziałem...można powiedziec, że złapałem "na gorącym uczynku" kilku holenderskich kierowców których wyprzedzaliśmy widać było jak jadąc oglądali filmy na laptopie...rozumiem już mieć włączoną jakąś mapę i spoglądać na nią, to coś podobnego jak w zwykłą ale oglądać film? czasem można się tak wczuć, że strach pomyśleć co by było w przypadku kierowcy zafascynowanego losami bohatera jego ulubionego filmu...który oglądał na laptopie podczas jazdy.
Tak jak napisałem kilka razy już to widziałem ale zawsze był to wóz na holenderskich blachach... :?