Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 lip 2008, 22:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Scania

Koledzy jaka macie stawke za km lub ile dajecie swoim kierowcom.Kierowca jezdzi po kraju zestawem na chłodni.prosze o szczere odpowiediz a nie bajki typu 1zł na km.

Post Wysłano: 05 lip 2008, 18:01

Użytkownik

Użytkownik

Mój ojciec kiedyś dawał kierowcy 20 gr od kilometra ale to jest zła stawka. Lepiej płacić od frachtu to kierowca patrzy żeby jak najwięcej zrobić ładunków a nie dopisać sobie km

Post Wysłano: 05 lip 2008, 19:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1960440
Samochód: Citroen C5 tourer

Cytuj:
Mój ojciec kiedyś dawał kierowcy 20 gr od kilometra ale to jest zła stawka. Lepiej płacić od frachtu to kierowca patrzy żeby jak najwięcej zrobić ładunków a nie dopisać sobie km
Moim zdaniem płacenie od frachtu to niejako zmuszanie kierowcy do robienia ich jak najwięcej kosztem przekraczania czasu pracy. Wiadomo ze kierowca będzie naginał dlatego ze chce mieć jak najwięcej cyferek na koniec miesiąca, ale jak przyjdzie do kontroli to oczywiście szef odwróci sie plecami i powie ze przecież on do niczego nie zmuszał, taka dziwna sprzeczność ze karają za to ze chcesz pracować i zarabiać pieniądze. Najlepszym (dla kierowcy) systemem są Diety, podstawa, premia.

A jeśli chodzi już o płacenie za kilometr to pomyśl sobie tak - 10 000km zrobisz w miesiącu, ile musisz dać kierowcy aby był zadowolony, 35gr?? Ja bym sie np. na to pisał jeśli weekendy w domu

Post Wysłano: 05 lip 2008, 21:58

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Scania

wszyscy w okolicy płaca z kilometra i kierowca nie ma nic przeciwko.wiec ile mu dać?

Post Wysłano: 05 lip 2008, 22:48

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Moim zdaniem płacenie od frachtu to niejako zmuszanie kierowcy do robienia ich jak najwięcej kosztem przekraczania czasu pracy. Wiadomo ze kierowca będzie naginał dlatego ze chce mieć jak najwięcej cyferek na koniec miesiąca, ale jak przyjdzie do kontroli to oczywiście szef odwróci sie plecami i powie ze przecież on do niczego nie zmuszał, taka dziwna sprzeczność ze karają za to ze chcesz pracować i zarabiać pieniądze. Najlepszym (dla kierowcy) systemem są Diety, podstawa, premia.

A jeśli chodzi już o płacenie za kilometr to pomyśl sobie tak - 10 000km zrobisz w miesiącu, ile musisz dać kierowcy aby był zadowolony, 35gr?? Ja bym sie np. na to pisał jeśli weekendy w domu
My mamy małą firmę także nie ma mowy o przeginaniu czasu pracy bo mając dwa auta to tylko w razie kontroli zarobilibyśmy na mandat z ITD. Wykorzystujemy czas pracy do MAXIMUM, frachty mamy płacone gotówką przynajmniej 80% tak jest i jest po sprawie.

Płacąc od km to najlepsza stawka to koło 30-35groszy plus podstawa

Post Wysłano: 29 paź 2008, 23:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1277763
Samochód: Opel Omega A

Stara firma mojego taty miała 38gr za kilometr ale odszedł bo bieda z kilometrami się zrobiła teraz stała stawka :wink:

Kiedyś GORTEX Łęka Opatowska ......

Teraz OWCZAREK Domaszowice....

Zawsze ,,SANDAŁ DO PRZODU,,

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]