[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Szybkie zmiany AUT . - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 16 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 lut 2008, 21:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6543503

Może taki temat już jest, jesli tak to przepraszam.
Szukam porady co do zmiany auta. Z solówki DAF LF 45.180 na ciagnik DAF XF 105.460. Szef mi zaproponował przejście na DAFa od końca lipca. (wtedy odbiera nowy ciągnik). Ale ja sie waham ponieważ jeżdżę dopiero od 10 grudnia 2007. Na DAFie 105 mam sie uczyć 4 tygodnie jeździć.
Na LF jeździłem 2,5 tygodnia i dostałem nowego, już swojego.
Więc szef stwierdził ze sobie poradzę. Proszę o porady i opinie na ten temat.
Z góry dziękuję...

Post Wysłano: 29 lut 2008, 22:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

" Jak dają to bierz, jak biją to uciekaj. " :mrgreen: Inaczej na ten temat wypowiedzieć się nie potrafię. :lol: A czego się wahasz tak dokładnie ?

Post Wysłano: 29 lut 2008, 23:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Bierz...lepiej odrazu wskakiwać na głęboką wodę jak jest okazja :]

Post Wysłano: 29 lut 2008, 23:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

Cytuj:
I się w niej utopić?
Decyzja należy do niego niech sam oceni najpierw czy da radę i sam zdecyduje.

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Post Wysłano: 29 lut 2008, 23:09

Użytkownik

Użytkownik

Ja mu tylko doradzam...

Post Wysłano: 29 lut 2008, 23:29

Użytkownik

Użytkownik

Boje sie ze rozwalę tego nowego DAFa. I boje sie tez pomyłki w trasie, pisze tu o mostach itp. Zaznaczam ze mam isc na nowego DAFa!!! DAF bedzie smigał we fresh RABEN, ale tylko po kraju. ja sie zastanawiam aszef sie ciagle dopytuje....wiem tez ze moge stracic szanse na nauke na ciagnikach.Bo moge tez isc tam tylko na 5 lub 7 miechów.Az pojawi sie chetny na tego DAFa...
Cytuj:
Kolego ale to jest nowy zestaw , nie używany...wiec wiesz jaka jest odpowiedzialnosc

Ostatnio zmieniony 01 mar 2008, 0:07 przez Mca, łącznie zmieniany 1 raz.
Dwa posty połączone w jeden.

Post Wysłano: 01 mar 2008, 0:36

Użytkownik

Użytkownik

Ale auto masz ubezpieczone... :wink:

Post Wysłano: 01 mar 2008, 8:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

zawsze są obawy, jeżeli każdy byłby pewien swego, to czymże różniliby się ludzie.
ważne jest zdawać sobie sprawę z zagrożeń i własnych słabości. jeżeli wiemy juz z której strony możemy dostać kopa, to połowa sukcesu.

jest jeszcze inny aspekt sprawy, z którego Ty nie zdajesz sobie sprawy.
każdy pracodawca chce mieć przewidywalny personel i chce mieć pewność czego można się po nich spodziewać.
jeżeli Ty po krótkim okresie dostałeś swoje auto, znaczy że pracodawca ocenił Cie pozytywnie, a następny awans oznacza że Twoje postępy ocenił jako zadawalające na tyle, że postanowił akurat Tobie powierzyć to zadanie.
załóżmy, że zrezygnujesz z awansu i pozostaniesz na dotychczasowym aucie, jakie odczucia będzie miał pracodawca:
1. myliłem się w ocenie tego człowieka,
2. jego decyzje są dla mnie nie przywidywalne,
3. w swych decyzjach kierowca nie kieruje się potrzebami firmy, ale własnym bezpieczeństwem i interesem.
zwykle bywa tak, że jeżeli pracownik - kierowca sprawdzi się w jednym, powierza mu się coraz to trudniejsze zadania, a co za tym idzie większą kasę (tak przynajmniej powinno być), natomiast jeżeli pracownik albo zaczyna się mylić, albo nie chce podjąć się trudniejszych rzeczy zostawia się go na dotychczasowym stanowisku - dotychczasowej robocie na dłużej.

mówiąc prościej: jeżeli dzisiaj nie podejmiesz się trudniejszej pracy, to na ten awans poczekasz dłuższy czas. jeżeli zaś podejmiesz się i coś nie wyjdzie, to najprawdopodobniej wrócisz do punktu wyjścia, a na następną okazję będziesz czekał równie długo.

Post Wysłano: 09 maja 2008, 22:52

Użytkownik

Użytkownik

Wiec ja sie zdecydowałem isc na tego Dafa :D .Zaczynam sie uczyc od czerwca,a na swoje auto wsiadam w sierpniu....Mam nadzieje ze dobrze robie,bo strasznie sie boje tak duzego zestawu,a teraz jezdze Dafem ale małym :) :oops: ( 45). Moge zamiescic fotki mojego dafa,ale ktos musi mi napisac jak to sie tu robi.A Tobie cyryl dziekuje za cenne rady.Pozdrawiam driverów i ty ch co dopiero zaczną jeździc....:) :D

Post Wysłano: 10 maja 2008, 21:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10480858
Samochód: 440 dxi

Witam!
Sory za małe OT ale tak patrze skad jestes łukasz no i widze ze Sierakow a ja Pniewy...powiedz co to za firma w ktorej smigasz??? :D

Post Wysłano: 10 maja 2008, 21:15

Cytuj:
Boje sie ze rozwalę tego nowego DAFa. I boje sie tez pomyłki w trasie, pisze tu o mostach itp. Zaznaczam ze mam isc na nowego DAFa!!! DAF bedzie smigał we fresh RABEN, ale tylko po kraju. ja sie zastanawiam aszef sie ciagle dopytuje....wiem tez ze moge stracic szanse na nauke na ciagnikach.Bo moge tez isc tam tylko na 5 lub 7 miechów.Az pojawi sie chetny na tego DAFa...
Czytaj uważnie.
Kolego łukasz wiesz to zależy czy wolisz mieć super auto i nędzne wynagrodzenie czy odwrotnie. Rozumiem że na małym dafie też robiłeś długie trasy tak ?Bo jeśli tak to dobrze że się zdecydowałeś no a jeśli małym robiłeś krótkie trasy a tym XF masz robić jakieś dłuższe to weź pod uwagę czy opłaca ci się to. Jako samo auto to wolałbym tego XF bo w końcu to zestaw i będziesz mógł nabrać doświadczenia.

Post Wysłano: 10 maja 2008, 21:40

Użytkownik

Użytkownik

Małym LF robie tez duże trasy,ale mam plan,zeby nabrac doswiadczenia na ciagnikach i przejsc do firmy w sierakowie (oni jezdza w SANO).Bo na miejscu zawsze jest lepiej. A tu chłopaki jezdza beczkami.

Post Wysłano: 11 maja 2008, 0:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1960440
Samochód: Citroen C5 tourer

Cytuj:
Mam nadzieje ze dobrze robie,bo strasznie sie boje tak duzego zestawu,a teraz jezdze Dafem ale małym
Bez problemu, bez nerwów i motania sie - spokojnie dasz radę. W moim przypadku po 4 latach jeżdżenia busami i solówkami, przejście na zestaw też wiązało się z obawami. Nowy szef niechętnie mnie przyjął, ale myślę, że nie żałuje, po 2 (dwóch tygodniach) w podwójnej obsadzie dostałem swoje auto - i jak na razie wszystko idzie jak najbardziej po mojej myśli, przewidywań i wyobrażeń.

Post Wysłano: 23 maja 2008, 20:26

Użytkownik

Użytkownik

Ja wiem juzjak robic te fotki na fotosik lub na innym serwisie,alejak mam WAM podac telinki do strony,jesli ich nie idzie skopjowac i wkleic tu....

Post Wysłano: 23 maja 2008, 20:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12479927
Samochód: MAN TGL 12.240 LX

Post Wysłano: 23 maja 2008, 20:45

Użytkownik

Użytkownik

ale jak sie wybiera te prezentacje