Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 maja 2008, 20:54

Użytkownik

Użytkownik

Jakiś czas temu pisałem do zarządcy że zjeżdzając z A1 kierunek Tczew mijając bramki dowiadujemy się dopiero że jest tam wysokość mostu 3,1m

A tu odpowiedz:
Szanowny Panie,

Dziękujemy za zgłoszenie przesłane mailem w dniu 7 maja 2008r. Pragniemy poinformować, iż stała organizacja ruchu na autostradzie A1 i jej węzłach (drogach dojazdowych) jest zatwierdzona i narzucona przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostradowych. Znak F-6 (o którym mowa w Pańskim mailu) znajduje się jedynie na zjeździe z A1 (węzeł Stanisławie) a nie na ciągu głównym autostrady. Sytuacja taka ma miejsce ponieważ kierowca, który zjeżdża tym węzłem ma możliwość poruszania się drogą woj. nr 224 w kierunku Tczewa (gdzie jest wspomniana wyżej skrajnia 3,1m) jak również w kierunku Kościerzyny, gdzie nie ma ograniczeń wysokości. Umieszczenie tego znaku w ciągu głównym sugerowałoby brak możliwości zjazdu na drogę 224 pojazdom o wysokości pow. 3,1 m.

Oczywiście Pana uwagę przeanalizujemy z możliwością za sugerowania GDDKiA propozycji zmiany organizacji ruchu.

Z wyrazami szacunku,

Operator autostrady A1

Post Wysłano: 20 maja 2008, 20:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Paranoja. :lol: Jakoś na Zachodzie potrafią sobie poradzić z takimś czymś i napisać że dane ograniczenie/zakaz po zjeździe jest w tym i tym kierunku a u nas nie. :lol:

Post Wysłano: 20 maja 2008, 21:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

A ja ci powiem tak że idzie ten most objechać dojeżdzasz do mostu od autostrady skręcasz w prawo przed mostem jedziesz około 1 kilometra po prawej masz dzielnicę przemysłową i dojeżdzasz do litery T i skrencasz w lewo jedziesz prosto przez rondo i dojeżdzasz spowrotem do głównej drogi

Filmy z tras

Post Wysłano: 20 maja 2008, 21:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1695456

mowicie o tym mostku koło jakiegoś supermarketu ? od tczewa to z DK1 z ronda około póltora kilometra w strone A1 ?:>

Post Wysłano: 21 maja 2008, 6:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
mowicie o tym mostku koło jakiegoś supermarketu ? od tczewa to z DK1 z ronda około póltora kilometra w strone A1 ?:>
Niewiem czy ci chodzi ote rondo na DK1 w Tczewie jak jedziesz od strony Gdańska jest skrzyżowanie z światłami ala rondo na końcu dwu pasmówki która leci przez całe miasto w kierunku Łodzi i w prawo masz skręt na drogę 224 na Kościeżyne. Ja tamtędy często jeżdziłem z Tczewa na Skarszewy gdy pracowałem w firmie kurierskiej jezdziłem tam wtedy manikiem 8 tonowym z zabudową z windą

Filmy z tras

Post Wysłano: 21 maja 2008, 8:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1695456

tak, to moze być to - obok stacji benzynowej

mnie ten wiadukcik też pokonał :/
grrr
biorąc pod uwage ilość sladów na parkingu supermarketu gdzie zestawy zawracały - nie byłem jedyny ;)

Post Wysłano: 21 maja 2008, 8:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja się jusz kiedyś zastanawiałem przed wybudowaniem autostrady którędy mają przejeżdzać auta na drugą stronę mostu gdzie na polach postanowili wybudować dzielnice przemysłową. Dawno tam nie jechałem i nie powiem czy czasem na objeżdzie nie postawili jakiś zakazów tonażowych po wybudowaniu autostrady

Filmy z tras

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]