[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Czy to się opłaca ? - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 maja 2008, 13:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 10523426
Samochód: Mercedes Actros 2644 LS 6X4

Zważywszy na to że to dział poświęcony na inny temat, proszę was o pomoc, bo właśnie dostałem propozycje zakupu samochodu i nie wiem czy bedzie mi się to opłacać, może coś podpowiecie. Mianowicie (wypiszę w punktach):

1. Dostałem propozycję od znajomego czy chce kupić (a raczej on mi odda za darmo "za faszkę") Opla Astre 1994 r. kombi 1.6 benzyna, wpomaganie, poduszkie i jakieś tam bajery jeszcze. 120 000 tys przebieg.
2. Auto uderzone przez tranwaj w tył samochodu, do naprawy zawieszenie.
3. Koszty to naprawa tego z mojej strony + zarejestrowanie jakies 1500 zł (nie wiem ile naprawa tego może wynieść)
4. Auto stoi we Wiedniu ale za transport do Polski nic nie zapłacę

Proszę o odpowiedzi, bo sam nie wiem czy warto zainwestować. Zgóry dzięki :wink:

Post Wysłano: 06 maja 2008, 16:31

polecam strone http://www.allegro.pl sprawdz ceny aut idz do warsztatu zapytaj sie o cene i bedziesz wszystko wiedzial :)

Post Wysłano: 06 maja 2008, 23:00

Użytkownik

Użytkownik

Już to zrobiłem, chodzi o to że muszę pojechać do tego Wiednia i sam zobaczyć, jak mogę cenę sprawdzić skoro nie wiem co tam jest, za taką radę dzięki, jak dla mnie spamujesz a nie pomagasz.
Chodziło mi o to czy ktoś wie ile mniej więcej ile może naprawa tego kosztować.

Post Wysłano: 06 maja 2008, 23:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4604681

Ale całe zawieszenie jest do naprawy? Wszystko wahacze amortyzatory, sprężyny itp?
Bo jak tak, to ja raczej bym sobie tym czterech liter nie zawracał, bo mało prawdopodobne jest że auto będzie zostawiało 2 ślady, po za tym auto bite, a cena wraz z lakiernikiem i mechanikiem wyniesie trochę mniej jak za auto używane, ale nie bite kupione w Polsce. Do tego dużo czasu zaoszczędzisz i nerwów, a jak to mówią: Czas to pieniądz, pieniądz to... Dalej chyba wszyscy znają :D

So Others May Live

Post Wysłano: 06 maja 2008, 23:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cokolwiek dadza

Powiedz koledze zeby Ci zrobil zdjecia tego auta, jak auto zostalo uderzone przez tramwaj to rownie dobrze moze sie nadawac do kasacji :shock:

Z tego co sie orientuje to w astrze z tylu jest belka skretna, plus sprezyny i amortyzatory. Nie jest to zbyt skomplikowane zawieszenie, wiec i nie powinno byc drogie w naprawie, ale ile dokladnie kosztuje to nie mam pojecia...

Najlepiej tak jak mowie, niech kolega porobi zdjecia dokladne, i idz do zaufanego mechanika niech oceni na oko.

Post Wysłano: 07 maja 2008, 9:40

Użytkownik

Użytkownik

Rozumiem dziś będę miał te zdjęcia, wtedy trochę to rozjaśni mi sytuacje. Dzięki za rady. Pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]