Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 8 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 1018 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł: Re: Equus
Post Wysłano: 05 mar 2008, 15:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10729981
Samochód: Bmw

Gdy paliwo samemu sie kupuje do ciagnika??
I pytanie do kierowcow tej firmy. Jesli za wszystko sam musisz zaplacic, to tak ok ile zarabiasz na miesiac, i ile ci zostaje na przezycie jak juz zadbasz o samochod??

Post Wysłano: 05 mar 2008, 18:44

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Kolego R4DzIu_bz czy mogbys powiedziec czy jazda w Equus po kraju np. chlodnia jest oplacalna i czy mozna wziasc w dzierzawe ciagnik wspolnie z kolega?Przymierzamy sie do tego aby u nich pracowac ale nie wiemy czy wyrobimy na wszystkie oplaty.Z gory wielkie dzieki.Pozdrawiam i zycze szerokosci :D

Post Wysłano: 07 mar 2008, 1:22

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2392140
Samochód: Man TGA

Cytuj:
Kolego R4DzIu_bz czy mogbys powiedziec czy jazda w Equus po kraju np. chlodnia jest oplacalna i czy mozna wziasc w dzierzawe ciagnik wspolnie z kolega?Przymierzamy sie do tego aby u nich pracowac ale nie wiemy czy wyrobimy na wszystkie oplaty.Z gory wielkie dzieki.Pozdrawiam i zycze szerokosci :D

Powiem tak place nie sa zle mi zostaje na miesiac roznie czasami 10tys a czasmi 8 zalezy gdze i za ile sie goni. No na krajowce nie wiem jak jest ale zle raczej nie jest gadalem z qmplami i mowili ze nie najgorzej ale lepiej sie oplaca na zagranice smigac niz na kraj. No ajsne ze mozna we 2 wziac autko jeszcze lepiej jest bo wiecej $$$$$$ ustukasz bo szybciej bedziesz kolka krecil. Moj tata we 2 to robili Lyon(F) => Grójec(PL) w przeciagu 3/4 dni tam i spowrotem to na miesciac robili okolo 6/7 kolek. To kasa byla.
Polecam 100% nie ma sie co czaic tylko brac smigac. Mam nadzieje ze sie stykniemy gdzies na trasie. bajo

Post Wysłano: 07 mar 2008, 17:05

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Ja rozmawiałem z wieloma kierowcami-właścicielami i takich sumach jak Ty podajesz to mogli tylko pomarzyć a wręcz w niektórych miesiącach dokładali do interesu-a też jezdzili głownie Francja.Ale cóż może nie kazdy umie dobrze gospodarować,albo bez obrazy ale wciskasz tu niezły kit-tego dokładnie nie wiadomo...A o ile dobrze sobie przypominam to bardzo dużą chęć na obsługę MAN-a w Niepołomicach oprócz RICO miał własnie Equus,więc teraz kiedy jest już po RICO to może oni tam będą chcieli się załapać(mam nadzieję że za rozsądniejsze stawki...).Wtedy zamiast TG-X-ów w barwach RICO byłyby TG-X-y w barwach Equusa... :>(Takie moje wyssane z palca przypuszczenia).Czy ktoś słyszał może jakieś info na ten temat?

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 07 mar 2008, 17:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4126677

Ja tez myslalem nad Equusem, ale jak czytam te wszystkie opinie na forum to juz nie wiem co o tym myslec. Tak samo bylo z Rico jedni pisali tak inni tak, a czlowiek i tak byl z tego glupi i nie wiedzial co robic. Dla mnie najgorsze jest to ze nie mam doswiadczenia na zestawach bo dopiero zrobolem prawko :( Fajnie by bylo miec swoj zestaw ale z drugiej strony tyle problemow jest z tym zwiazanych. Chyba sprobuje sie zaczepic do Cyryla z naszego forum. Czlowiek przynajmniej zawsze konkretnie pisze :)

Post Wysłano: 07 mar 2008, 22:01

Użytkownik

Użytkownik

Wielkie dzięki kolego R4DzIu_bz za odp.Powodzonka i szerokosci :)

Post Wysłano: 08 mar 2008, 20:32

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Powiem tak place nie sa zle mi zostaje na miesiac roznie czasami 10tys a czasmi 8 zalezy gdze i za ile sie goni. No na krajowce nie wiem jak jest ale zle raczej nie jest gadalem z qmplami i mowili ze nie najgorzej ale lepiej sie oplaca na zagranice smigac niz na kraj. No ajsne ze mozna we 2 wziac autko jeszcze lepiej jest bo wiecej $$$$$$ ustukasz bo szybciej bedziesz kolka krecil. Moj tata we 2 to robili Lyon(F) => Grójec(PL) w przeciagu 3/4 dni tam i spowrotem to na miesciac robili okolo 6/7 kolek. To kasa byla.
Polecam 100% nie ma sie co czaic tylko brac smigac. Mam nadzieje ze sie stykniemy gdzies na trasie. bajo
Po pierwsze zdecyduj się czy to ty prowadzisz firmę czy twój
ojciec.
Po drugie - piszesz że zostaje ci raz 10tyś zł a niekiedy 8tyś zł. Tyle to by ci z auta nie zostawało nawet jakbyś jeździł bezpośrednio przez firmy produkcyjne. A co dopiero przez Equus.

Piszesz że 0,75 ładowny - odlicz winiety, autostrady to ci wyjdzie w najlepszym przypadku po przeliczeniu 2,20zł/km.

Taka ciekawosta na koniec. Wiecie za jaką stawkę ostatnio ta firma wzięła ładunek 24 tony z Katowic do Wrocławia? Całe 400zł. To chyba najlepsze podsumowanie.

Post Wysłano: 09 mar 2008, 13:35

Użytkownik

Użytkownik

Bylem niedawno w siedzibie firmy w Wegrzcach.Gosc konkretnie mowil jakie sa warunki dzierzawy a mianowicie:
czynsz inicjalny 20.000 PLN (mozliwosc rozlozenia na raty)
60 rat leasingu z OC/AC/Podatkiem Drogowym - 1.690 - 1.740 CHF
mozliwosc pierwokupu ciagnika po 5 latach.
Do tego dochodzi koszt dzierzawy naczepy:
plandeka - 890-990 CHF
chlodnia - kraj bez oplat, UE - 1640 CHF
cysterna - bez oplat.
Moje obawy budzi jedynie weksel inblanko ktory jest podpisywany przy zawieraniu umowy.Co sadzicie o takich warunkach koledzy?pozdrowienia i szerokosci :)

Post Wysłano: 09 mar 2008, 14:57

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
plandeka - 890-990 CHF
cysterna - bez oplat.
Moje obawy budzi jedynie weksel inblanko ktory jest podpisywany przy zawieraniu umowy.Co sadzicie o takich warunkach koledzy?pozdrowienia i szerokosci :)
Czyli mam rozumieć ża za dzierżawę chłodni na kraju albo cysteryny nie płacimy wogóle?

Weksel inblanko - w życiu bym tego nie podpisał.

Post Wysłano: 09 mar 2008, 16:37

Użytkownik

Użytkownik

Kolega kiedyś miał niemiłe doświadczenie z EQUUS. Na międzynarodówce miał jedno auto i na kraju też jedno. Wszystko się fajnie kręciło dopuki noga mu się nie powinęła. Jedno auto mu skradli na Ukrainie, a dwa tugodnie po tym kierowca na kraju skasował mu drugie. Jak pech to pech. Ubezpieczenie oczywiście płacił, z tym że auta jeszcze nie były jego własnością. Niestety stracił wszystko, zostały tylko długi.

Post Wysłano: 09 mar 2008, 20:18

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Czyli mam rozumieć ża za dzierżawę chłodni na kraju albo cysteryny nie płacimy wogóle?

Weksel inblanko - w życiu bym tego nie podpisał.
Nie za dzierzawe chlodni na kraju nie placimy a za cysterne dodatkowo na UE.pozdro

Post Wysłano: 11 mar 2008, 18:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Sąsiad jeździ na Equusie i co drugi dzień ściąga na dom.Mam więc pytanie czy można na tego typu robocie zarobić???? :?: :?: :?: :roll:

Post Wysłano: 11 mar 2008, 19:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 539082

Dzisiaj jak szedłem do szkoły to widziałem w hurtowni budowlanej Renault Premium 340 i naczepe mege.Przez 5 min. rozmawiałem z kierowcą było to koleś koło 50 i miał ten zestaw na własność.Powiedział mi że prosił spedycję aby ta dawała mi lekkie ładunki ze względu na moc auta ale spedycja miała to w d**** i dała mi ładunek 25t kostki brukowej.Tak dojechanej premiumki jeszcze nie widziałem.Powiedział też że niedługo zakańcza współpracę z Equusem ze względu na denerwującą spedycję.Jak go zapytałem o zarobki to się ładnie uśmiechnął i machnął ręką.Trasy jakie wykonywał to krajowe :!: :wink:

Post Wysłano: 12 mar 2008, 17:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2392140
Samochód: Man TGA

Firme jest na mnie ja ja prowadze a tata jest kerowcą czaisz!!!!!!!

No spedycja czasami wkurza ucho nie powiem ze nie ale to zalezy pod jaka smiga ja tam na krajowce nie smoigam tylko UE wiec nie wem co i jak na krajowce. Co do tego ze co 2 dzien sciaga to moze smiga pod TESCO / PLUS DISCOUNT / LIDL???? mi zostaje normalnie tak jak mowie 10 /8 tys na miesiac i nie klamie tylko mowie prawde a wiuem ze nie ktorysz strasznie nazekaja na ta firme ale juz mam w niej doswiadczenie wczesniejsze 2 lkata i teraz sam na wlasna reke juz troszke jest.

PoZdRo 8)

Post Wysłano: 13 mar 2008, 19:23

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Firme jest na mnie ja ja prowadze a tata jest kerowcą czaisz!!!!!!!

No spedycja czasami wkurza ucho nie powiem ze nie ale to zalezy pod jaka smiga ja tam na krajowce nie smoigam tylko UE wiec nie wem co i jak na krajowce. Co do tego ze co 2 dzien sciaga to moze smiga pod TESCO / PLUS DISCOUNT / LIDL???? mi zostaje normalnie tak jak mowie 10 /8 tys na miesiac i nie klamie tylko mowie prawde a wiuem ze nie ktorysz strasznie nazekaja na ta firme ale juz mam w niej doswiadczenie wczesniejsze 2 lkata i teraz sam na wlasna reke juz troszke jest.

PoZdRo 8)
W takim razie jak to taka lukratywna praca w Equusie to dlaczego piszą na naczepach że poszukują kierowców (czyt. przewoźników). Nie obraź się ale nie masz szans aby tyle zarobić przez spedycję i to jeszcze zestawem w dzierżawie. W 3-4 tyś zł bym jeszcze uwierzył. Chyba nie odliczasz wszystkich kosztów od tej sumy którą podałeś i dlatego tak piszesz. Jeśli byłoby to takie zajęcie z takim zyskiem to przewoźnicy bili by się żeby dostać się do Equusa. A ta firma dalej poszukuje ludzi aby brali od nich dzierżawę.

Post Wysłano: 13 mar 2008, 21:22

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Bylem niedawno w siedzibie firmy w Wegrzcach.Gosc konkretnie mowil jakie sa warunki dzierzawy a mianowicie:
czynsz inicjalny 20.000 PLN (mozliwosc rozlozenia na raty)
60 rat leasingu z OC/AC/Podatkiem Drogowym - 1.690 - 1.740 CHF
mozliwosc pierwokupu ciagnika po 5 latach.
plandeka - 890-990 CHF
cysterna - bez oplat.
Co to jest ten CZYNSZ INICJACYJNY?
I czy potrzebna jest licencja przewoznika?

Jak tak patrze na te koszta to praca w tej firmie jest chyba tylko dla bogatego hobbysty ktoremu sie nudzi i chce sobie pojezdzic zestawem. Jakos nie widze by ktos szukajacy pracy mialby tyle kasy do wywalenia. Juz lepiej isc pracowac do kogos i nie martwic sie o zestaw i oplaty.

Post Wysłano: 13 mar 2008, 21:42

Użytkownik

Użytkownik

Czynsz inicjalny to jest tzw pierwsza rada leasingu.
tzn np

ciagnik warty 100 tys
piersza wpłata np 10% i reszta w ratach leasingowych.

czym wieksza pierwsza rata tym tańszy leasing.

polecam w dobrej cenie i fajne ciuchy http://www.allegro.pl/show_user_auction ... gr_id=1455

Post Wysłano: 14 mar 2008, 10:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
mi zostaje normalnie tak jak mowie 10 /8 tys na miesiac i nie klamie tylko mowie prawde
Hehe..Apeluję! Do 1 kwietnia jeszcze troszkę. Trzymajmy żarty na ten dzień :D
Kolego, gdyby w Equus-ie zarobki kształtowały się na takim poziomie, jak już ktoś powiedział, na naczepach nie widniał by napis "poszukujemy przewoźników". W Polsce rzadko która firma oferuję zarobki w takich granicach, tym bardziej odwiedzając niedaleką Europę. O Equus-ie nie wspominając...
Cytuj:
No na krajowce nie wiem jak jest ale zle raczej nie jest gadalem z qmplami i mowili ze nie najgorzej ale lepiej sie oplaca na zagranice smigac niz na kraj.
Prawdziwy szef... 8) Pojęcie o transporcie na 6-tkę 8)

P.S.
Chyba nie doczytałem, Szanowny Kolega takie pieniążki zarabia na chłodni czy firance? Pozdraiam :D

Post Wysłano: 16 mar 2008, 13:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

Wygląda na to,że zaczynaja się zadomawiać na MANie w Starachowicach.W czwartek byłem tam na wjezdzie na plac to stalo ich chyba z 15 sztuk.

Post Wysłano: 16 mar 2008, 15:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1403588

MAN Tga z chłodnią od Equusa, zdjęcie zrobione 12.03 niedaleko mojego domu.
Obrazek
Źródło: mój dysk

Strona 8 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 1018 Następna