[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Omega, Pilzno - Strona 12 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 12 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 110 11 12 13 1456 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 sty 2008, 12:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9161301

Cytuj:
Cytuj:
Zamierzam w przyszłości jeździć w omedze pilzno,( jak mnie przyjmą) i chciałbym sie zapytać czy w autach cb jest z wyposażeniem, czy trzeba sobie kupić. Jak to jest gdy np idę na krotki urlop i ktoś bierze moje auto, to wyciągam z niego np nawigacje, jeżeli było by moje cb to je tez wyciągam? Czy omega jeździ np do Grecji, gdzie jest w lecie ze 40 stopni, a w autach podobno nie ma klimatyzacji lub na Skandynawie. Jest w autach webasto?
Kolego terAz już chyba byłby kłopot żeby kupić nowe auto bez ogrzewania postojowego i klimatyzacji.
Kolego wcześniej wyczytałem ze omega żeby oszczędzić to wymontowywuja kierowca klimatyzacje, czy po prostu cos tam majstrują żeby nie działała i co za tym idzie mniej paliwa szlo :shock: Ale może(mam nadzieje) ze to była nie prawda :)
Cytuj:
Ten post wygląda tak jakby kolega naoglądał sie stron o "Tirach" i że to jest fajna robota i teraz tak pisze.. Niektóre rzeczy są oczywiste tam.. :roll: :roll: :roll: żeby webasta nie było? :roll: Klimy? :roll: Łoj... ;) Każdy kiedyś musi sie nauczyć chyba.. ;)

Pozdrosy
PS. Nie bądz kolego zły :D
Ma kolega racje, naogladalem sie stron o Tirach ale w tym celu, zeby sie cos dowiedziec, oczywiscie wiem ze wbrew pozorom nie jest to fatwa robota, ale moze fajna, zreszta sie jeszcze nie przekonalem, ale mam taki zamiar w przyszlosci :) O o webasto to moze jest w kazdym aucie, ale klima to slyszalem ze w niektorych nie ma ze wzgledu na koszty( chociaz one i tak nie sa duze). PS. zły nie jestem 8)

Kolego Jacek dzieki za wytłumaczenie :D

Post Wysłano: 31 sty 2008, 22:32

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

witam webasto jest w każdym aucie a klimy tylko w wersjach euro5 bo są w standardzie do tych starych montują postojowe klimatyzatory jeżdżę u nich tandemem fh 400 i taki mi założyli. :lol:

Post Wysłano: 01 lut 2008, 17:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ale to znaczy ze juz teraz we wszystkich autach jest taka czy inna klimatyzacja?Kolego w jakie kierunki jezdzisz?Mam takie nurtujace mnie pytanie, moze troche nie pasuje do tego tematu,ale jak to jest, jak np sie jedze do rosji, na ukraine, kieroca ma wize, czy w takim wypadku nie musi jej miec?

Post Wysłano: 01 lut 2008, 22:47

Użytkownik

Użytkownik

klimy sa we wszystkich wersjach euro5 a jak mowilem tym co nie maja zakladają stacjonarne ja akurat jeżdże po calej uni zachodniej i poludniowej a co do wizy to kierowca tez musi miec ale to ci nzałatwia firma :)

Post Wysłano: 01 lut 2008, 23:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam!
beton zadowolony jestes ze swojego miejsca pracy> Omegi Pilzno?
Czy tak jak mowia niektorzy jest to kolos, w ktorym nikogo nic nie opchodzi? Jak to jest jak cos sie zepsuje w aucie za granica? Sciagaja auto, czy placa za serwis? Gdy jezdizsz po krajach europy to firma oplaca koszty winiet i roznych oplat drogowych? Jak jest z tankowaniem?

Post Wysłano: 02 lut 2008, 11:55

Użytkownik

Użytkownik

ogólnie nie jest zle jak jest awaria to wzywasz serwis ściągają tylko rozbite a co do paliwa i winiet to płacisz ich kartami dkv lub euro schell a na autostrady płatne to mamy czytniki na włochy Niemcy austrie francje i Czechy i nie jest prawdą że nikogo nic nie obchodzi bo jak ty nie będziesz ściemniał w robocie to ci sie krzywda nie stanie pozdrawiam.

Post Wysłano: 02 lut 2008, 13:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

beton dzieki za wyjasnienia:)

Post Wysłano: 04 lut 2008, 20:11

Użytkownik

Użytkownik

Omega obsługuje wschód europy bądź samej Polski? Ostatnio widzę sporo 400-setek lecących przez Sokołów.

Post Wysłano: 04 lut 2008, 20:23

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Omega obsługuje wschód europy bądź samej Polski? Ostatnio widzę sporo 400-setek lecących przez Sokołów.
Na gg rozmawiałem z kierowcą i pytałem go czy jeźdżą na wschód(np. Ukraina) odpowiedział że nie jeźdżą.

Post Wysłano: 04 lut 2008, 22:33

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Na gg rozmawiałem z kierowcą i pytałem go czy jeźdżą na wschód(np. Ukraina) odpowiedział że nie jeźdżą.
Jeżdżą na wschód bo nie raz widziałem ich zestawy we włodawie 80km od Lublina.

Post Wysłano: 04 lut 2008, 22:44

Użytkownik

Użytkownik

Witam, na wschód Polski owszem ciągamy ładunki z całej Europy zachodniej, a za wschodnią granicę nie jeździmy.

Post Wysłano: 05 lut 2008, 20:13

Użytkownik

Użytkownik

Można prosić o jakieś przykłady?

Post Wysłano: 05 lut 2008, 20:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

Często ich można zobaczyć przejeżdżających przez Janów Lubelski. :wink:

Post Wysłano: 06 lut 2008, 16:00

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Duck Lublin tez ma okazje zobaczyć Omege i to wcale nie tak rzadko. Sporo Premiumek tych nowych i Volviakow.

Post Wysłano: 16 lut 2008, 20:30

Użytkownik

Użytkownik

Właśnie wróciłem z Romunii z Omegusem.Bardzo fajna firma,jednak nie wiem czy iść tam pracować.Ach ta działalność gospodarcza,tyle kwitów ale ierowcą nie przeszkadza to.Robota jak robota,kasa jest i to jest najważniejsze,a reszta to księgowa i tyle.

Post Wysłano: 22 lut 2008, 21:34

Użytkownik

Użytkownik

Omega Pilzno jest bardzo dobrą firmą chciałbym w niej pracować mój kuzyn pracuje i dostaje 8 tysięcy jeździ w rejon Hiszpanii i Portugalii.
Naprawdę mu to sie opłaca jeździ już 3 latka i dalej mówił że będzie jeździł.Pozdrawiam wszystkich ja mam jeszcze 8 lat do C+E.
Ale doczekać sie nie mogę.

Post Wysłano: 22 lut 2008, 22:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Cytuj:
...i dostaje 8 tysięcy jeździ w rejon Hiszpanii i Portugalii.
Skoro jeździ na "działalności" to nie ma się co dziwić. :roll:

Post Wysłano: 23 lut 2008, 12:43

Cytuj:
Omega Pilzno jest bardzo dobrą firmą chciałbym w niej pracować mój kuzyn pracuje i dostaje 8 tysięcy jeździ w rejon Hiszpanii i Portugalii.
Naprawdę mu to sie opłaca jeździ już 3 latka i dalej mówił że będzie jeździł.Pozdrawiam wszystkich ja mam jeszcze 8 lat do C+E.
Ale doczekać sie nie mogę.
Ja mam tylko kolego do Ciebie pytanie:
czy te pieniądze to są już na czysto, czy też to, co mu Omega płaci. Bo jeśli to, co Omega płaci to zapomniałeś wspomnieć o 3 malutkich aczkolwiek bardzo istotnych szczegółach:
Odlicz od tych 8 tyś PLN:
1. Podatek dochodowy
2. Składki na ubezpieczenia społeczne (popularny ZUS)
3. Podatek VAT
Jak podliczysz to na czysto zostanie mu nie więcej jak... 5,5 tyś. PLN
No i jeszcze na koniec... ciekawe czy sam się rozlicza, czy też ma do tego księgową. Bo jeśli ma księgową, to trzeba jeszcze jej zapłacić...

Tak jeszcze mi się przypomniało... Skoro tak sobie chwali Twój kuzyn Omegę, napisz mi proszę, dlaczego jednorazowo w styczniu 2008 jak dobrze pamiętam wypowiedzenie złożyło 50 kierowców? Gdyby było tak pięknie to mieliby nadmiar kierowców. Ale niestety. Łatwo się mówi, kiedy się stoi z boku. Jak już samemu się zacznie to... całkiem inna bajka.

Post Wysłano: 28 lut 2008, 20:33

Użytkownik

Użytkownik

Ale z ta dzialalnoscia nie jest tak zle. Jak sam siebie zatrudniasz to ksiegowa nie jest potrzebna, wydaje mi sie, ze firma do 10 osob nie potrzebuje ksiegowej. A teraz mozna skorzystac z ulgi przy oplacaniu zusu na rok czasu jesli zakladasz firme. Nie wspomne juz o rachunkach z ktorych mozna podatek odliczyc. Moj brat prowadzil jednoosobowa dzialanosc, wiec troszke sie temu przygladalem.

Post Wysłano: 28 lut 2008, 20:55

Cytuj:
Ale z ta dzialalnoscia nie jest tak zle. Jak sam siebie zatrudniasz to ksiegowa nie jest potrzebna, wydaje mi sie, ze firma do 10 osob nie potrzebuje ksiegowej. A teraz mozna skorzystac z ulgi przy oplacaniu zusu na rok czasu jesli zakladasz firme. Nie wspomne juz o rachunkach z ktorych mozna podatek odliczyc. Moj brat prowadzil jednoosobowa dzialanosc, wiec troszke sie temu przygladalem.
Tak Kolego... Ulgi w ZUS... Zgadza się poza małym szczególikiem. Ta rzekoma ulga w przyszłości rzutuje na kapitał Twojej emerytury. Więc godząc się na "niski ZUS" obcinasz sobie niejako emeryturę. Wiem, bo tłumaczyła mi to księgowa. A co do samej księgowej, może i masz rację, niemniej jednak, wolałem zlecić komuś kompetentnemu prowadzenie rozliczeń, zamiast samemu wprowadzić masę błędów i później nie dość, że się z nich tłumaczyć to jeszcze za nie płacić.
A mam zasadę, że jak nie znam się, to się nie dotykam.

Strona 12 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 110 11 12 13 1456 Następna