jak juz pisalem w pierwszym poscie , mowimy o wersji 3/1
co do sprawy weksli, to wydaje mi sie ze ma to pokrywac wlansnie sytuacje nieprzewidziane ubezpieczeniem jak jazde po pijaku, alebo ww. zostawienie kluczykow w stacyjce
co do tego to zapytam sie znajomego z tym wekslem, ale jak jest u was z odp. w waszych firmach , jak rozwiazuje sie kwestie takich zabezpieczen, bo taki weksel, jest troche odpychajacy na poczatku, jezeli niewidzi sie kokretnych zapisow
najbardziej mnie interesuje teraz jak niby moglbym byc rozliczany , jak juz pisalem we wczesniejszym poscie.
Chodzi mi konkretnie ta nieszczesna "kilometrowke" - bo diety za delegacje sa wolne od podatku - wyszperalem w google, i czy teraz normalnie w firmie (i u was) to standardowy sposob "motywowania" kierowcy - takiego rodzaju diety, jak opisalem na wczesniejszej stronie (ze niby moim miejscem pracy jest woj. mazowieckie a wszystkie niby kursy dalej bede miec liczone jako delegacje - co na to pip/zus ?? normalnie do tej pory mialem miejsce pracy wpisane Terytorium RP i sobie jezdzilem a jak to jest w miedzynarodowce, bo chodzi mi o inny sposob wynagradzania, to jak to ma byc premia jakas z ktorej mi odlicza extra zus,srus,i inne cholerstra, to zamiast 3000 umownej "kilometrowki" moge dostac niecale 2000 jak sobie wrzucilem to do "kalkulatora" na jakiejs stronce.