Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 sty 2008, 0:44

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Chce iść do wojska. Posiadam prawo jazdy na ciężarówki a nie wiem czy warto zgłosić że mam takie prawo jazdy bo od razu zostanę przydzielony w wojsku jako kierowca. Może ktoś mi poradzić czy warto? Czy jako kierowca też będę musiał biegać po poligonach z innymi, przechodzić ciężkie ćwiczenia i jeszcze jeździć ciężarówkami? Oraz jakie czynności należą do kierowcy w wojsku, czy ma on jakieś przywileje?

Post Wysłano: 12 sty 2008, 1:40

Użytkownik

Użytkownik

Wszystko zależy kolego od tego do jakiej jednostki się dostaniesz. Każda jest inna i w każdej panują ciut inne zasady. Napewno lepiej zostać w wojsku kierowcą niż siedzieć cały czas na wartach. Ja wyszedłem z wojska niecały rok temu i swoje się nabiegałem jak każdy. Szczególnie na początku. Ale potem wolałem siedzieć w garażu i udawać że np. czyszczę auto niż biegać po lesie i poligonach jak chłopcy z rozpoznania. Jeśli masz tylko C to może jest szansa że zrobią ci naczepy. Ja bylem kierowcą i nie żałuje.

Post Wysłano: 12 sty 2008, 11:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

moj sasiad poszedl do wojska i zaproponowali ze zrobia mu C on sie zgodzil po kursie zaproponowali zeby zostal na zawodowego a ze to bylo jego marzenie to nie odmowil nastepnie zrobili mu C+E Pracuje w systemie gdzie jezdzi 5 dni a do domu na weekend ze ma niedaleko to mu sie oplaca podczas tych 5 dni w pierwszy bierze chlopakow w stara i wiezie na poligon na drugi koniec kraju tam siedzi kilka dni i zwozi ich spowrotem zarabia ok 2200 na miesiac mowi ze mu sie oplaca teraz woisko zapisalo go na D wiec moim zdaniem jemu sie udalo bo wyrobili mu wszystko za darmo i nie musial podpisywac zadnych umow ze przez iles tam bedzie u nich jezdzil

Post Wysłano: 12 sty 2008, 17:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Napewno jezeli masz C pojdziesz na kierowce. Ja ostatnio gadalem z kolega ktory poszedl do armii na kierowce i mowil ze Starem moze w sumie przejechal z 50 km i tyle bylo jego jezdzenia w wojsku. Moze trafil do takiej jednostki??? Nie wiem ale w kazdym razie sie nie najezdzil.

Post Wysłano: 12 sty 2008, 17:32

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1220901

Witam

Jak mnie chcieli do woja wziąć a miałem kat. B to proponowali Honkera więc na kat.c też powinni brać.

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]