Cytuj:
heh z no nie wiem jak to mozliwe widocznie go stac
a co do tego to ma chyba 4 zestawy ale pewnien nie jestem

wiadomo jak to jest niektórzy pewne sprawy wyolbrzymiaja i koloryzuja

dlatego moje pytanie

Cyryl czyli myslisz ze buja

??
bo z tego co ja widze to wiekszosc z was smiga w jakichs firmach itp. to chyba nikt nie potwierdzi w 100 % czy mozna taka kase krecic:) bo jak by pomyslec to w takim wypadku ile firmy transportowe trzepia kasy na kierowcach !!! ale tak bywa kazdy chce zarobic

pozdro
1. Gdyby kierowca przenosił towary na plecach, to mozna by mówić,że firmy transportowe "trzepią kasę na kierowcach" ,jak to kolega stwierdził. Bo jeśli przemieszczałby ładunki pchając je na taczce, to doszedłby koszt zakupu taczki.
2.Wynagrodzenie dla kierowcy jest tylko częścią kosztu prowadzenia dzialalności.Wcale nie największą.
3. Działalność transportowa nie podlega ograniczeniom koncesyjnym. Nic, absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie, by kolega firmę założył i "trzepał kasę". Z pewnością firma będzie się rozwijała, a wtedy będzie zatrudnial kolegów, którzy podobnie czują się wyzyskiwani, płacąc im stawki, na jakie w żadnej innej firmie nie mogliby liczyć. Na brak kierowców z pewnością nie będzie narzekał.A gdyby.. , to znów stawki podniesie.I tak dalej..
Ja bym zaczął zaraz po Sylwestrze. Nie czekać, bo czas, a z nim kasa ucieka!