witam szanownych kolegów
Dostałem do naprawy MB Actrosa 1840 z silnikem V6 w samochodzi został wymieniony silnik na drugi taki sam, wszystkie centralki od wtrysku i regulacji silnika zostały te same skrzynia ta sama
problem jest w tym ze po wcisnieciu pedału sprzegła wyswietla napis GS i jest to problem ze skrzynia podczas diagnozy TEXĄ wyswietla mi błąd nieokreslony a w systemie serwisowania jest błąd magistrali CAN
chciałem zapoczatkowac TEXĄ samouczka sprzegła lecz cos sie wiesza i d**a a gdy chałem zrobic to za pomoca lewarka to wyswietla mi ,,funkcja ograniczona" może którys z kolegów robił juz coś takiego prosze o pomoc no i pytanie co trzeba dokładnie zrobic po tym jak ,,rozczepiamy" skrzynie z silnikem ??
_________________ ,,Dobrze MAMA idzie -
Rzekł zieńć spuszczając tesciową do grobu" :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
No ale tak jak mówię GS to błąd któregoś z modułów w skrzyni, powodował on że wyświetlało się GS i w miejscu gdzie wyświetlał się bieg nie było nic po prostu biegi znikały z wyświetlacza i nie można było w tym czasie nic zrobić, miał też problemu z przejściem z 4 na 5 ("zacinał się"), w żadnym serwisie nie potrafili tego zrobić bo podłączając komputer serwisowy nie wykrywał on żadnych błędów dopiero na serwisie w warszawie gościu który widział już taki przypadek naprawił auto.
_________________ Trzymajta śe ramy to śe nie posramy!
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 3 gości