Na początku Witam wszystkich Kolegów bo to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym poznać wasze opinie na temat nowego programu lojalnościowego proponowanego przez SCANIA Truck's. -
Griffin
Interesują mnie opinie tak przewoźników (właścicieli firm) jak i samych kierowców, choć nie ukrywam że osobiście patrzę bardziej z pozycji właściciela niż kierowcy a w mojej firmie zajmuję się kupowaniem i sprzedawaniem floty.
Patrząc trochę subiektywnie, program ten jest tak jakby dogadywaniem się serwisu z kierowcami za plecami faktycznych właścicieli aut w przypadku dużych firm przewozowych zatrudniających kierowców.
Niestety żyjemy gdzie żyjemy a takie zasady tego programu rodzą obawy iż kierowcom będzie zależało na jak najczęstszych wizytach w serwisie a co za tym idzie mniejszej dbałości o auto tylko po to by złapać więcej punktów. Zgadza się, że nagrody nie są powalająco atrakcyjne ale obawa istnieje spora, że znajdą się tacy którzy będą za wszelką cenę chcieli je zdobyć. Zatrudniając pracownika trzeba obdarzać go zaufaniem ale niestety takie programy będą powodowały podejrzliwość pracodawców podczas każdej kolejnej wizyty w serwisie.
To właściciel pojazdu pokrywa koszty serwisowania, napraw, części a nie kierowca więc dlaczego kierowca ma za to dostawać "nagrody". To pracodawca powinien decydować o tym kto jaką nagrodę w jego firmie dostaje i za co. Mamy w firmie poza naprawdę bardzo dobrymi kierowcami , takich którzy handlują paletami, przycinają na paliwie i na każdej jednej rzeczy na jakiej są w stanie a wcale mało nie zarabiają bo telefony w firmie w sprawie pracy się urywają non stop. Jestem pewny, że w każdej firmie znajdą się tacy którzy będą chcieli naginać.
Pomysł moim zdaniem jest mocno kontrowersyjny.
Co wy o tym myślicie???