Cytuj:
Ego, nie rób sobie jaj z poważnej szkoły, oni mają kilka lekcji na temat palet, ale mniej więcej oddaje to co chciałem napisać.
tutaj dodam, że dla niektórych samochód + kierowca = środek transportu sztuk 1. nie rozróżnia się kierowca: lepszy, gorszy, wypoczęty, zmęczony itp. to jest środek transportu sztuk 1. i koniec.
Ależ ja jestem tak daleki od dworowania sobie z w/w jak ... aż nie potrafię tego określić!

Tyle,że to pytanie naprawdę padło i właśnie w takiej rozpaczliwej formie. I gdy moznaby to tolerować w miejscu które także młodzież tematem się interesująca odwiedza, to tam gdzie to padło należy przecież prowadzenie tej działaności udowodnić przesłaniem dokumentów firmy. Mało tego: niedawno -może o tym już mówiłem,ale osłupienie nie minęło-ktoś radośnie zapytywał "gdzie najszybciej i niedrogo mozna Karnet TIR kupić? ".
A dedykuję te słowa także jako przestrogę dla mających zamiar się tą działalnością zająć: uwaga na "spedytorów" i t.p. firemki ,których namnozyło się ostatnio mrowie. Tragedia, gdy się dostanie pod opiekę czy w ręce takiego.Przykład kolejny: kierowca szuka w Tallinie oddziału firmy (dużej), zleceniodawcy.W poprzednim miejscu nie ma.Przeniesiono.Gdzieś."Spedytor"-opiekun (pracownik tej firmy!) po drugim telefonie : prosze do mnie nie dzwonić bo ja też nic więcej nie wiem.Jakoś pan musi sobie poradzić. Super,prawda?.Język łatwy.Wystarczy tylko biegle po węgiersku mówić i z Estońcem się dogada.A dalej to już z górki.
Pomijam fakt,ze wiele takich nowopowstałych "potentatów" za niedługo pada i znika z rynku. A z nimi nadzieja na odzyskanie kasy.
Na szczęście jest wielu ludzi,którzy tą pracę rozumieją i lubią.Wielki dla nich szacunek i uznanie za stalowe nerwy i nieprzespane noce.