Strona 1 z 1 [ Posty: 12 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Autotransporter
Post Wysłano: 25 lis 2007, 19:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 539082

Witam
Mój znajomy poprosił mnie abym zwrócił się z prośbą na WC o doradzenie :wink: Znajomy Andrzej przymierza się do sprowadzania aut z zagranicy Niemcy a czasami nawet Anglia :!: Otóż poszukuje autotransportera ktróry weźmie na siebie jeden samochód i dodatkowo uciągnie lawete, która weźmie też na siebie jedno auto :!: :wink: Kwota jaką by chciał przeznaczyć na autotransporter to max. 25 tyś.zł.Najlepiej z lat 90 ale jak będzie starsza a w dobrym stanie to nią nie pogardzi. Laweta już jest kupiona i czeka na auto.Co byście doradzili :?: :?: :?: Małe uzasadnienie mile widziane :wink: :idea:
Pozdro

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 20:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Czyli to ma być laweta, do której można doczepić przyczepe tak?

Jeśli tak to polecam VW LT35 do przewożenia samochodów, mój wuj ma takiego właśnie i doczepia do niego lawetę :)

Przy okazji ma zrobiony stelaż, dzięki któremu samochód staje się uniwersalny :)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 21:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

tak tak samochód plus przyczepa.Tylko czy mój znajomy zmieści się w wyzanczonej kwocie :?: Masz może jakieś zdjęcia :?: Jaki silnik ma ten LT35 :?: Jak jest z dynamiką jeżeli np. mam na pace dwie osobówki kombii :?: :wink:
pozdro

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 22:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

http://shrani.si/f/3q/mg/Gfj0opT/jkikut001.jpg <- Taki o, z tym że jest on zabudowany, ale podwozie to auto-transporter, ma najazdy i wszystko, gdy wujek jedzie nim po samochody, ciąga także lawetę, a co do dynamiki to on ma coś koło stu paru koni, tak więc z dwoma autami nie ma szału :twisted:, ale jedzie, za to jest oszczędny i niezawodny, bo w końcu to poczciwy "eLTek"

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 22:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: duży z naczepą

Ja jeździłem jakiś czas LT35, bodajże 90r to był z silnikiem 2.4 z zabudową auto lawety i nie polecam auto to jest zdecydowanie za słabe. Ja jeździłem bez lawety na pusto jako tako szedł, ale jak załadowałem auto klasy średniej np. VW B5 lub coś cięższego Omege albo T4 na A2 przy Porta Westfalica 40-60km/h :lol: doczep jescze przyczepe to jakby można było po autobahnie jeździć rowerem to by Cię wyprzedzali :twisted: Poza tą czasem dokuczliwymi brakiem mocy mial tendencje do grzania się. Spalanie pusty w granicach 9-10litrów przy jeździe max 100km/h załądowany 12-14 przy max 90km/h

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 22:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No właśnie ta dynamika :? Znajomy myśli jeszcze nad Mercami może Sprinter :?: :!: :wink: Sprinterki mają troche mocniejsze silniki ale czy wytrzymałe do cieżkiej roboty :?: W końcu dwa auta klasy średniej ważą te 3 tony plus przyczepa to troche wychodzi :? :!: Co sądzicie o tym :?: :idea:

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 23:16

Użytkownik

Użytkownik

Moj sąsiad ma Sprintera 2,9D lawete (podwójna kabina) na niego wchodzi jeden samochod i do tego doczepia lawete na którą wchodzi 2 auta osbowe i dobrze to ciągnie ;)
Wiec ja polecam Sprintera !!

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 23:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No własnie znajomy mówił mi o spriterze z silnikiem 2.9 D.Narazie on myśli o ściąganiu po dwa samochody ale jak interes będzie się kręcił to zakupi lawete na dwa auta i będzie potrzebował silnego auta aby to pociągnąć a przecież nie będzie kupował nowego transportera.Jak już coś kupić to coś porządnego :!: :wink: A co sądziecie o Transicie :?: :wink:

[ Dodano: Nie, 25.11.2007, 22:46 ]
!scania V8!
Twój sąsiad ma tego sprintera na bliźniaku z tyłu czy pojedyńcza opona :?:

[ Dodano: Nie, 25.11.2007, 23:01 ]
Ten mi się podoba:
http://moto.allegro.pl/item272890072_po ... s_609.html

Tytuł:
Post Wysłano: 26 lis 2007, 0:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1220901

Tytuł:
Post Wysłano: 26 lis 2007, 0:43

Użytkownik

Użytkownik

Na bliźniaku. Jezeli chce przywozić auta z za granicy to ja bym prponował cos z większą kabina.

Tytuł:
Post Wysłano: 26 lis 2007, 15:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Brabus19 nie to odpada :!: :wink: Jeżeli znowu będzie dłuższa kabina to będzie krutszy najazd.Jemu chodzi o to żeby najazd miał 5 metrów.W chwili obecnej ciężko coś takiego znaleźć. Patrzałem na allegro to są sprinterki z silnikiem 2.9 D tylko że na jednyńczej oponie :x :!:

Tytuł:
Post Wysłano: 18 gru 2007, 0:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

ZOLFNEFNRIGN

Strona 1 z 1 [ Posty: 12 ]