Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 wrz 2007, 17:50

Użytkownik

Użytkownik

witam serdecznie,szukam wszelkich info.na temat firm zatrudniajacych KIEROWCOW na busy....gdzie i jakie firmy potrzebuja kierowcow???pozdrawiam...

Tytuł:
Post Wysłano: 19 wrz 2007, 20:30

Użytkownik

Użytkownik

A skąd jesteś?

Tytuł:
Post Wysłano: 19 wrz 2007, 20:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4604681

Możecie pisać z każdej części Polski, bo ja też jestem zainteresowany info na ten temat i podejrzewam inni pewnie też...

So Others May Live

Post Wysłano: 19 wrz 2007, 21:50

Użytkownik

Użytkownik

zachodniopomorskie....ale miejsce pracy jest mi obojetne.....

[ Dodano: Pią, 21.09.2007, 14:25 ]
podnosze temat...prosze o info gdzie jest zapotrzebowanie na Kierowcow na Busiki....MIEDZYNARODOWKA

Tytuł:
Post Wysłano: 26 wrz 2007, 12:07

Użytkownik

Użytkownik

Koledzy z tymi busami na miedzynarodówke to bum sie zastanowił, praktycznie robicie te same km co koledzy na dużych samochodach albo i dużo wiecej (brak tacho , jazda po kilkanascie godzin dziennie ,zmeczenie itp), a pomyśl sobie w jakich warunkach pracujesz, niemasz mozliwosci nawet dobrze kosci rozprostować, mała przestrzeń w kabninie, żadnych udogodnien no i oczywiscie dużo mniejsza kasa, osobiście dla mnie kicha, wiem bo jezdze busem ducato po polsce i szczerze mam juz dość a codziennie jestem w domu, nie wyobrazam sobie spać w tej klitce, a pozatym mam kumpla który juz to zaliczył i powiedział nigdy wiecej:/.
Radziłbym znaleść prace na busa ale po Polsce i to taką żeby moznabyo znaleść troche czasu na zrobienie odpowiednich uprawnien i jak jezdzić to jeździć :mrgreen: pOwodzenia w poszukiwaniu.

Tytuł:
Post Wysłano: 30 wrz 2007, 7:26

Użytkownik

Użytkownik

ja mam gdzies kontak do takiej babki jak odnajde nr tel to go wkleje fira zajmuje sie transportem ale z tego co wiem to masakra ale łatwo mozna nabrac doswiadczenia

Tytuł:
Post Wysłano: 01 paź 2007, 10:30

Użytkownik

Użytkownik

dioob nie zgadzam sie z toba!
Busy na miedzynarodowce to oczywiscie nie to co ciagnik czy zestaw ale nie jest tak zle. Tylko trzeba wiedziec, że jezeli mysli sie o takich trasach naprawde miedzynarodowych, a nie do Pragi czy Berlina tylko Hiszpania Holandia Belgia to podstawa jest kurnik na dachu. Bez niego ani rusz. Fakt faktem, że nie jest to wygoda jak w kabinie ciezarowki ale zawsze mozesz spac wyciagniety a nie z podkurczonymi nogami pod brode i wajcha od biegow przy nosie. Poza tym jesli chce sie na tym interesie zarobic trzeba miec wlasne auto. Przyklad? Bardzo prosze. Trasa Poznan-Hiszpania kilka tysiecy kilometrow w obydwie strony. Kasa niczego sobie. 1,70 pln to chyba nie najgorzej. Fakt ze auto swoje i paliwo swoje. Ale podliczcie sobie to i tak wam zostanie dosc duzy procent w kieszeni. CB nawigacja mapy to jednak podstawa jesli zapuszczasz sie w obce kraje. Jesli by sie chcialo sprobowac jezdzic jako kierowca bez wlasnego auto to wolal bym sie zastanowic. Pozdrawiam

Tytuł:
Post Wysłano: 01 paź 2007, 17:54

Użytkownik

Użytkownik

a co ty takiego wozisz aż z hiszpani do poznania i jaki to musi być bus aby się opłacało?

Tytuł:
Post Wysłano: 01 paź 2007, 18:15

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
dioob nie zgadzam sie z toba!
Busy na miedzynarodowce to oczywiscie nie to co ciagnik czy zestaw ale nie jest tak zle. Tylko trzeba wiedziec, że jezeli mysli sie o takich trasach naprawde miedzynarodowych, a nie do Pragi czy Berlina tylko Hiszpania Holandia Belgia to podstawa jest kurnik na dachu. Bez niego ani rusz. Fakt faktem, że nie jest to wygoda jak w kabinie ciezarowki ale zawsze mozesz spac wyciagniety a nie z podkurczonymi nogami pod brode i wajcha od biegow przy nosie. Poza tym jesli chce sie na tym interesie zarobic trzeba miec wlasne auto. Przyklad? Bardzo prosze. Trasa Poznan-Hiszpania kilka tysiecy kilometrow w obydwie strony. Kasa niczego sobie. 1,70 pln to chyba nie najgorzej. Fakt ze auto swoje i paliwo swoje. Ale podliczcie sobie to i tak wam zostanie dosc duzy procent w kieszeni. CB nawigacja mapy to jednak podstawa jesli zapuszczasz sie w obce kraje. Jesli by sie chcialo sprobowac jezdzic jako kierowca bez wlasnego auto to wolal bym sie zastanowic. Pozdrawiam
Wiesz kolego nie zastanawiałem sie pod tym kątem jeśli chodzi o jazde własnym autem i robić tylko na swoje spodnie pewnie gdybym miąl taką możliwość to zrobiłbym tak jak mówisz ele chodziło mi o prace dla kogoś , robisz dla jakiegoś przewoznika jego autem i dostajesz pensje w zalezności od km czy kursu kwestia dogadania, i tutaj pozostane przy swoim zdaniu, bo nikt nieda ci zarobić takich pieniedzy jak na dużym aucie, no chyba że zdrowo naginasz przepisy i okłamujesz sam siebie śpiać po kilka godzin dziennie ,oczy na zapałkach i jazda bo tacho nie trzyma, ale czy warto ? Tu każdy już indywidualnie powinien zadać sobie to pytanie, wielu powie kurde za taką i taką kase mógłbym nie spać wcale, tak fajnie to z boku wygląda, gorzej to wyglada w praktyce, ci co tak myslą po pierwszym kursie szukaja innej pracy.
Powodzonka .

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lis 2007, 17:54

Użytkownik

Użytkownik

Wożone były jakieś czesci do komputerow. Zgadzam sie z toba całkowicie. Organizmu na dluzsza mete nie oszukasz i wczesniej czy pozniej i tak bedziesz musial poniesc porazke byle by tylko nie w rowie.

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lis 2007, 18:36

Użytkownik

Użytkownik

Zajumuje sie transportem w firmie gdzie pracuje , eksploatujemy 4 busy 3,5 t ( 2 x Sprinter + 2 x Daily ) , w grudniu dochodzą 2 x Boxer Maxi :!: Jezdzimy po kraju na własne potzreby ,czasem trafi sie Słowacja lub Holanadia . "Moi" kierowcy mają płaconą stałą 900 zł + 0,10 zł / 1km w okresie letnim , 0,11 zł / 1km w okresie zimowym :!: Kręcimy około 10 - 11 tys km w miesiącu ,czyli łatwo policzyć :!: Faktem jest ,ze wyjeżdza sie o 01:00 - 02:00 w nocy i wraca w godzianch 17:00 - 18:00 ,ale jest sie codziennie w domu :!: Sam długo tak jezdziłem i chyba na dzień dzisiejszy nie jest to zła płaca :?: :!:
Jesli chodzi o trasy międzynarodowe , to ostatnio miałem propozycje kursu Glinojeck- północno-wschodnia Hiszpania za 1,550 Euro z dwiema tonami cukru :shock: Niestety musiałem zrezygnować z tego ,bo nasza firma nie posiada licencji przewożnika ,ale uważam ,ze to bardzo dobra stawka jeśli np na powrót znalazłbym kurs za choćby 700 Euro :!:

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lis 2007, 19:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

we Wrocławiu są dwie znane mi średnie firmy trudniące się transportem międzynarodowym mniejszymi autami:
Dromader - http://www.dromader.biz/ specjalizuje się w zachdniej i południowej częsci Europy, posiadają busy i busy z przyczepkami. jak to wyglada od strony kierowców nie mam pojęcia.
LogoExpress - http://www.logoexpress.pl/ bardzo ciekawa firma, którą stworzył gość jeden z twórców sieci Rabena. otóż znalazł na rynku taką niszę przesyłek małych do 1 000kg, które nie mogą być przeładowywane, lub muszą być szybko doręczone, jednym słowem nie mogących jechać w zbiorówce. oni opierają się na Fordach Transitach. również nie mam pojęcia jak ta firma wygladą od strony kierowcy, znam tylko tego właściciela.

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lis 2007, 22:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4kołowy

koledzy a orientujecie sie może na temat takich firm z regionu Podkarpacia? Ja wiem że nie zarabia sie tam kokosów i że jest ciężko, jednak od czegoś trzeba zacząć, jakbym dostał prace na busa to móglbym sobie sam zarobić na prawko "dużego", w przeciwnym razie pozostaje mi lojalka bo chociaz pracuje to nie zarabiam tyle żebym mógl sobie pozwolić na opłacenie prawka i innych papierów.

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lis 2007, 22:27

Użytkownik

Użytkownik

Kujawsko - Pomorskie :
-Transkurier - Toruń
-Bukowscy - Mogilno

Tytuł:
Post Wysłano: 20 lis 2007, 11:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 432960

Sucha Beskidzka firma - Danko ok 15 aut swoich Reno Master i z 30 które jeżdżą pod nimi.Jazda cała europa.Bardzo dużo w expresie

Tytuł:
Post Wysłano: 20 lis 2007, 18:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

jak macie jakieś namiary na firmy z podkarpacia to piszcie bo kompletnie niewiem gdzie uderzyć, Interesowały by mnie firmy w promieniu do 50KM od Rzeszowa, ale im bliżej tym lepiej

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 20:34

Użytkownik

Użytkownik

volffi a jakiej pracy szukasz i jakie wynagrodzenie Cie intersuje???

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 21:21

Użytkownik

Użytkownik

W okolicach Rzeszowa pełno lata TP na sprinterach. Ale oni chyba tylko "miedzy wsiami" jeżdżą.

Ogólnie nie polecam jazdy np: Ivecem Daily 6.5 tonowym bo można poszukac firmy która będzie miała Iveco EuroCargo także 6.5 tonowe a komfort jazdy nieporównywalny... :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 23:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

a wiec po kolei:
Redoo szukam pracy na busika (czyt. dostawczaka) na traski albo dalsze po polsce albo międzynarodowe. Co do wynagrodzenia to nie zastanawiałem sie nad tym bo przede wszystkim to chodzi mi o zdobycie doświadczenia, wynagrodzenie musi być takie żebym napewno nie musiał dokładac do tego interesu na poczet przeżycia w trasie.

odp do Cin
Przyznam że jestem troche zdziwiony tym że widziałeś sporo sprinterów z TP, bo chociaz przyznam że sam nie zwracałem na to uwagi, to w dziale o firmach, koledzy sie wypowiadali że ponoć tych sprinterków to jest bardzo mała ilość w TP (niepamiętam dokładnie o jakiej liczbie była mowa).

Tylko sie jeszcze zastanawiam czy w obecnej sytuacji jest wogóle możliwość dla mnie pracy na w/w stanowisku jako że narazie posiadam jedynie kat. B, a co za tym idzie odpada mi Iveco itp o DMC 6,5T.

Co otym myślicie? Mam szanse sie gdzieś dostać do takiej pracy tylko z B, czy raczej do 3,5T nic nie znajde?

Tytuł:
Post Wysłano: 25 lis 2007, 23:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W Bydgoszczy jest taka firma jak KANKU.