[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Pytania do mobilków śmigających po skandynawii - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
1. Zacząłem jeździć po Norwegii, konkretnie do Mosjoen, ale mam problem z wykąpaniem się w tym cudownym kraju. Macie jakieś pewne miejsca na drodze nr 6 albo 3???
NO własnie koledzy co śmigają po skandynawii jak te sprawy wyglądają jak wogóle jeździ sie po skandynawii co z zimą trzeba mieć łancuchy itp i jak z płacą na skandynawii ja mam zamiar jeździć ale troche boje sie tego klimatu
Witam ja nie jezdze w norwegii na ciezarowkach ale osobowka trzeba przyznac ze czasami jak dowali sniegu to dowali lancuchy obowiazkowe.
Bywaja tez waskie i krete drogi ze potrafi sie ciagnik siodlowy z naczepa zawiesic
Co do hot spotów i pryszniców Wam nie powiem. Niemniej jednak co do łańcuchów to powinny one być zakładane na każdą oś. Do tego jeden komplet (na jedną oś) powinien być w zapasie.
Należy pamiętać, że część dróg jest tzw. drogami sezonowymi i zimą są zamykane. Sezon zimowy trwa od 01.11 do 31.03. Nie jestem na 100% przekonany co do początku listopada ale koniec sezonu kończy się z końcem marca.
no właśnie jestem w miejscowości Namsos w Norwegii. Stoję na Statoilu i mam internet za free.
Co do łańcuchów to od 01.11. są obowiązkowe i ma być ich 7
1 - przednie prawe koło
2,3,4,5 - wszystkie koła na osi napędowej
6,7 - naczepa na koła po przekątnej
dostałem taka ulotkę od Policji na kontroli.
Z prysznicami jest kiepsko, mało gdzie jest sie wykapać na A6 i na 3.
W Trondheim zarówno na wlocie jak i na wylocie nie ma pryszniców na shelkach.
Pyrio jezidz tylko po Norwegii czy czasami goscisz na Szwecji?
Po Szwecji też śmigam.
Teraz jestem w Kristiansund w Norwegii. A6 zawalona śniegiem więc leciałem 3 i wróciłem sie 24 km do 70. Droga nr 70 trochę ciasna i górzysta, no i ten tunel pod jeziorem 5,1 km (za przejazd 390 NOK).
W Szwecji nie jest tak źle. Cięzkie warunki zaczynają się powyżej Oslo.
Co do zarobków to znam kierowcę (Polaka), który pracuje i mieszka w Szwecji i zarabia około 30 000 SEK/miesiąc (kazdy weekend wolny i kursuje tylko po skandynawii.
Rozmawiam też z Polakami, którzy pracują "u Szweda"w systemie 6 na 2 i za te 6 tygodni tez otrzymują około 30 - 32 000 SEK
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 3 gości