Witam
Czy ktos moglby mi pomoc i powiedziec gdzie moglbym kupic halogeny z ringami lub podkowkami najlepiej biale i nie te czerstwe co sprzedaja je na allegro. I jakby ktos znal jakis sklep co ma w swojej ofercie akcesoria tuningowe wnetrza i zewnetrzne do scani ale tylko w Polsce
Prosze o pomoc
Kolego sponsi, sam niedawno szukalem tych halogenow bo widzialem juz je w autkach na trasie i powiem tak: bylem na gieldzie w slomczynie byly te halogeny za 260zl za szt. W suder suder-taki sklep z czesciami do ciezarowek koszt byl 340zl A ja znalazlem w sklepie w lodzi za 200zl za sztuke w prawdzie moze nie to samo bo tamte mialy bardziej ksztalt podswietlania podkowy ale te tez sa niebieskie i jest taka obwodka swiecaca.
a ja mam takie pytanko- Jak to jest z prawem w kwestii takiego dodatkowego oświetlenia w ciągniku? wiem że w osobówce to sie czepiają o każdą diode led która jest "dodatkiem". Czy na ciągniku można legalnie instalować instną "choinke" ?
_________________ Kręcić kierownicą każdy może, czasem troche lepiej, czasem troche gorzej.
Krajówka ...
Zalezy o jakie dodatkowe oswietlenie ciagnika Ci chodzi. Powiem tak w przepisach oswietlenie czerwone ma byc z tylu,pomaranczowe z boku a z przodu jasne. W prawdzie wszystko z czasem sie zmienia mamy unie europejska i wiele ciezarowek wersji dunskiej lub tez holenderskiej maja porobione choinki na ciagnikach mnie tam to sie podoba ale z umiarem.
ja też fanem takich wyuzdanych choinek nie jestem, myślałem raczej o kilku lampeczkach obrysowych z góry i z dołu kabiny, noi standardowo 2-4halogeny na górze
_________________ Kręcić kierownicą każdy może, czasem troche lepiej, czasem troche gorzej.
Krajówka ...
Volfi,ja napisałem jak stanowi prawo.Moje auta zawsze od tego odbiegały,całe dodatkowe oświetlenie jest na osobnych wyłącznikach.Mogę tylko powiedzieć że np w drodze na prom do Świnoujścia (płynąc do Szwecji),już przed samym Świnoujściem są patole policji specjalizujące się w zatrzymywaniu aut z takim właśnie oświetleniem.To jest podstawa do zatrzymania dowodu rejestracyjnego a co za tym idzie niemożność wjechania na prom.Co się dalej dzieje wiadomo .Foto numer 1,moje poprzednie auto w tej firmie,FOTO NR 2 i 3 aktualne auto.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Sprawa wygląda prosto,4 punkty świetlne (obrysówki) 2 światła mijania i 4 drogowe.Wszystko to o barwie białej,lub żółtej selektywnej i nic ponad to.
Dokładnie tak jak napisałeś, więc halogeny na dachu mogą być tylko 2 i do tego (potwierdził to policjant i inspektor ITD) około 0,5m od bocznej płaszczyzny pojazdu.
_________________ skończy się diesel to i ja sie skończę
GG: 175257427
Poruszając temat cen. Byłem ostatnio w serwisie DAFa w Szczecinie i na nowiuśkich XF105SSC montowali właśnie listwy świetlne Pytałem się ile za takie cudo ... Powiedział "dół 5000, góra 6000". Na to wchodziła listwa TRUX'a i 4 lampy z takimi "pierścieniami" o których mówi kolega ...
_________________ "... Life's simple, make choices, don't look back ..."
Ja mam jeszcze pytanie co do oświetlenia, mianowicie chodzi mi o pomarańczowe obrysówki (tak to się chyba nazywa) czy ich liczba jest jakoś określona, bo ta wypowiedź
GG: 0
Samochód: magnum 480
Kolego, obrysówki w kolorze pomarańczowym w naszym kraju nie są dopuszczone, oczywiście gdy mówimy o przednich.
_________________ "spokojnego nie znam dnia, na dżdżo spalam pety dwa i herbaty tak jak trza nie posłodze
po asfalcie, czy przez piach, gładko, czy po kocich łbach, taki mi się trafił fach-życie w drodze"
W.Młynarski "Absolutnie"
panowie bo ja już sie pogibiłem w tych liczbach z tymi światełkami.
Proszę napiszcie mi ile konkretnie można mieć maksymalnie wszystkich świateł na samochodzie i naczepie ??
I co moge dostać za ich przekroczenie ?
_________________ "...W życiu liczą się tylko szybkie samochody, szybkie kobiety i bary szybkiej obsługi..." #19 CB MrOcZnYRenault MAGNUMspedition
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 4 gości