Czy potrzebuje innej karty w pojazdach do przewozu osób i towarów ?
Nie. Karta kierowcy działa w każdym pojeździe wyposażonym w cyfrowy tachograf niezależnie od rodzaju tego pojazdu.
Skoro nie trzeba różnych kart w pojazdach przystosowanych do przewozu różnego rodzaju "ładunków" a co za tym idzie różnego rodzaju kategori prawa jazdy to chyba jak zrobisz E do C to również będziesz mógł jeździć na starej karcie.
Jeśli chcesz mieć 100% pewności zadzwoń na infolinie STC pod nr (022) 332 92 90 (Infolinia czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 16.00).
Jak uzyskasz informację to podziel się nią w tym temacie.
Mi wydaje się że możesz wyrobić kartę, ale jeśli zrobisz E to bedziesz musiał ją wymienić, bo na wniosku do składania karty, zaznaczasz jakie masz kategorie. Karta jest wyrabiana na 5 lat, więc ja na twoim miejsu poczekałbym jeszcze z tym.
Mi wydaje się że możesz wyrobić kartę, ale jeśli zrobisz E to bedziesz musiał ją wymienić, bo na wniosku do składania karty, zaznaczasz jakie masz kategorie. Karta jest wyrabiana na 5 lat, więc ja na twoim miejsu poczekałbym jeszcze z tym.
Karte mozna zrobic, ale niestety lepiej ja potem wymienic, bo zmienia sie numer prawajazdy, data wydania i ewentualnie kto wydal prawo jazdy, wiec z tego moral, ze poczekac na prawko "C"
Karte mozna zrobic, ale niestety lepiej ja potem wymienic, bo zmienia sie numer prawajazdy, data wydania i ewentualnie kto wydal prawo jazdy
Dokładnie zmienia się potem numer prawa jazdy, więc bedziesz też musiał wymienić karte kierowcy i znowu zapłacić ok 180 zł, dlatego jeśli jeszcze nie bedziesz jeździł na karcie to poprostu poczekaj.
Hmmm... Numer mojego prawa jazdy się nie zmienił, a wyrabiałem je 3 razy. To tak odbiegając od tematu, bo odpowiedzi na pytanie zadane na początku nie znam...
_________________ A ja, jeżely pan pozwoly, z przyjemnością!!!
Cytuj:
Cytuj:
Karte mozna zrobic, ale niestety lepiej ja potem wymienic, bo zmienia sie numer prawajazdy, data wydania i ewentualnie kto wydal prawo jazdy
Dokładnie zmienia się potem numer prawa jazdy, więc bedziesz też musiał wymienić karte kierowcy i znowu zapłacić ok 180 zł, dlatego jeśli jeszcze nie bedziesz jeździł na karcie to poprostu poczekaj.
Z tego co ostanio sie dowiadywałem nr prawo jazdy taki jaki mamy z kat B pozostaje wciąż bez zmian , bez wzgledu o jaką kategorie sie wzbogacimy.
Dzwoniłem dzisiaj do PWPW i babeczka mi powiedziała że kozdorazowa zmiana prawka z jakiego kolwiek powodu wiąże się ze zmianą karty kierowcy
POZDRO ŁYSY
_________________ Fajnie jest jeździć , pod warunkiem że z GŁOWĄ
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot], Semrush [Bot] i 4 gości