Cytuj:
Kolego a czemu watpisz że są to części uzywane, albo podróby?!
Sluchaj, 20tys za wszystko z vatem.
Za robocizne na pewno chca w granicach 5tys. Czyli pozostaje 15tys na czesci.
Przekladnia kierownicza - orientujesz sie moze ile kosztuje nowa do Scani ? Do tego drazek kierowniczy wzdluzny, lewarek zmiany biegow, plastik srodkowy deski rozdzielczej, nowy fotel kierowcy (na poduszce), plastik ten pomiedzy fotelami, nowe mocowanie jednostek + plastik na zlacza, nowa wiazka EDC, nowe wiazki swiatel (zderzak przedni), klosze i wklady lapm przednich, lusterko wsteczne prawe + szerokokatne, i kilka innych dupereli ktore tez nie malo kosztuja.
Uwierz mi ale za 15 tys. tego wsztskiego nie kupisz (mam na mysli oryginalne czesci). Nie wspomne juz o tym jak niektorzy "fachowcy" obcinaja niektore czesci i spawaja dostosowujac w ten sposob. Albo przerabiaja wiazki elektryczne. A pozniej kierowcy narzekaja jak te Scanie sie psuja i w ogole jezdzi sie nimi tragicznie.
Ciekawi mnie ktora z wymienionych firm przerabiajacych Scanie obraca belke osi przedniej o 180 stopni
Chcialbym zauwazyc tylko ze w temacie jest mowa o Scani a nie o Manie.
[ Dodano: Pon, 03.09.2007, 22:29 ]
Cytuj:
Duży natomiast jest problem z przerobieniem wywrotek 4 osiowych chodzi głównie o te drążki kierownicze.
Pozdrawiam i powodzenia
No drazki + dzwignia przy ramie musza byc nowe. Dochodzi tez inna dzwignia przy kolumnie kierowniczej.