Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 08 sie 2007, 13:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4kołowy

Cytuj:
O ile ja się oriętuje praca na dostawczakach do 3,5t przy rozwożeniu po mieście napoij czy coś takiego to płaca jest tak 1000zł badź maksymalnie 1500zł

też sie spotkałem z takimi stawkami, raczej na więcej nie ma co liczyć, tak np w DHL oferowali mi stałe wynagrodzenie 1200zł + premie za punktualnośc itp- masz można by ponoc wyciągnąć 1600zł,

a co do francji to chyba kolega sie pomylił bo przynajmniej w moich okolicach to wszystkie busy jeżdżą właśnie na weekendy do francji, zatem w domu to są co wtorek- czwartek, a nie co weekend :)

mam jeszcze takie pytanko odnosnie tych co jeżdżą do francji, otóż goście nadrabiają sobie poprzez np wożenie chleba w większych ilosciach do francji itp- jak to jest na granicy- można przewieźć dowolną ilośc artykułów spożywczych? czy jest takieś ograniczenie?

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sie 2007, 13:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12409274
Samochód: Audi 80 2.0E

Cytuj:
mam jeszcze takie pytanko odnosnie tych co jeżdżą do francji, otóż goście nadrabiają sobie poprzez np wożenie chleba w większych ilosciach do francji itp- jak to jest na granicy- można przewieźć dowolną ilośc artykułów spożywczych? czy jest takieś ograniczenie?
Stary no bez przesady żeby ktoś Ci mówił ile możesz sobie zabrać jedzenia, bierzesz ile Ci odpowiada tak żeby wystarczyło, nawet jak przyjdzie zostac dłużej niż planowałeś. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sie 2007, 14:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4kołowy

Cytuj:
Cytuj:
Stary no bez przesady żeby ktoś Ci mówił ile możesz sobie zabrać jedzenia, bierzesz ile Ci odpowiada tak żeby wystarczyło, nawet jak przyjdzie zostac dłużej niż planowałeś. :wink:
niezrozumielismy sie, chodzi mi oto jak ktos bierze np chleb żeby go tam sprzedać, a nie samemu zjeść. Słyszałem że ponoć taki jeden gośc to czasem ładuje po kilka worków chlebów i wiezie do francji i je tam sprzedaje- możliwe to?

[ Dodano: Sro, 08.08.2007, 14:11 ]
chodzi mi już o takie ilości "hurtowe" :)

Tytuł:
Post Wysłano: 09 sie 2007, 13:37

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
3,5 tys do ręki, dla kompletnie zielonego kierowcy? Wskaż mi palcem przewoźnika który takiego zatrudni i tyle mu da.
TS Transport Service w Gdyni ( białe naczepy z napisem INTERNATIONAL PAPER i czarne konie). Robisz na działalności za 40 gr od km. Auta max. 3 letnie (DAF XF 480 i Scania R Highline). Przeważnie Francja i zaraz powrót, bez przerzutów. Miesięcznie ok. 12-14 tys. km. Młody czy stary, to bez różnicy.
dzwonilem do nich i faktycznie szukaja ludzi,
sam jestem z Gdyni ale szukam firmy wlasciwie na pol roku, zeby sie wyszkolic i uciekam na wyspy.
Orientujesz sie jak to wyglada z dzialanoscia ? jakie sa koszty otworzenia swojej firmy ? czy jest sens t orobic na pol roku ? czy jest to duzy klopot ?

Dzwonilem tez do hartwig'u, tez chca zatrudniac mlodych kierowcow, ale wymagaja ADR (ktory zaczynam za tydzien).

Wacham sie wlasnie ktora firme wybrac

Tytuł:
Post Wysłano: 11 sie 2007, 23:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Ile mozna dac kierowcy w krajowce ,przestrzegane tacho i co dziennie w domu?? Netto,na reke. Potrzebuje kierowcy i musze skalklowac to i owo.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 sie 2007, 9:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

viewtopic.php?t=9836

W tym temacie znajdziesz na pewno odpowiedź. Wystarczyło tylko poszukać.