Mam pytanie odnośnie przejazdu przez granice Polsko-Niemiecką, czy stare dowody też są przepustką, ja zawsze miałem nowy dowód osobisty więc nigdy się nad tym niezastanawiałem, ale informacja ta jest mi potrzebna.
Stare dowody juz nie obowiazuja mozesz jedynie przejechac przez granice za pomocą dowodu plastikowego badz paszportu. Ze starym Cie nie przepuszcza
_________________ Bednarski, Nysa
"Niezły syf mają na bazie. To ma być firma? To jakiś PGR nie firma." "Jeżeli ktoś ma burdel i syf na swoim podwórku to odrazu świadczy o człowieku."- Leszek Foss
Rozumiem dobrze wiedzieć, choć chwile temu przeczytałem w jakims informatorze turystycznym że obowiązują stare dowody, więc zadałem takie pytanie na forum.
przechodzisz na starym dowodzie bez problemu. Obowiazuja do konca roku
Mogę to potwierdzić, bo moja babcia w urzędzie pytała się do kiedy ważny jest stary dowód. Ja na miejscu tych co mają stare dowody zacząłbym składać papiery o ich wymianę.
Cytuj:
Można zrobić dowód tymczasowy to jest chyba od 13lat to jest prawda??
Tak można sobie wyrobić dowód tymczasowy, i jest on ważny przez 5 lat ( A nie przez 10 lat). Mój kolega sobie taki wyrobił aby sobie wchodzić na balety itp. Ale na dole jest data urodzenia napisana i nieraz sprawdzali w sklepach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 2 gości