ojciec robił u nich 3 lata, z początku jak się przyjął to było nieźle, płaca dobra, na czas wszystko grało,ale popracował rok,półtora i zaczęło się,poprzyjmowali nowych,młodych jeszcze najlepiej kawalerów bez rodzin to wiadomo ze taki na kasę nie będzie patrzał za bardzo,bardziej poleci na zestaw jaki dostanie a w Rico zestaw dostajesz od ręki i na unię.
Ojciec jako starszy kierowca miał przerąbane bo zaczęli zwalniać starych i przyjmowali coraz to młodszych.Starym obcięli stawki bo młody pojedzie za niższą stawkę i nie będzie marudził jak dostanie mniej,starszy wiadomo ma rodzine na utrzymaniu to potrzebuje tej kasy.
To raz.Druga sprawa to zaczęli obciążać za przepały.Pomimo że ojciec zgłaszał że auto więcej bierze, oni mówili że tak ma być, że jest dobrze,a przyszło co do czego to potrafili zabrać nawet i 1000 .Oczywiście ojciec nie kradł paliwa bo jest uczciwy, wiedział o tym że w Rico można się na tym dorobić ale nic nie ukradł.Są tacy co ściągają paliwo ojciec znał tam takich, on nie ściągał a płacił za to.

Dlatego zrezygnował.Nie zarabiał już tyle ile na początku, firma się popsuła i odszedł.
Firma nie była zła ale się popsuła.Słyszałem pogłoski że niby się tam poprawiło,ale tak to jest jak się usłyszy jakieś ploty od kogoś.Ostatnio gadałem z kumplem ojca co jeździ w Rico i mówi że dalej kanał, za paliwo obcinają jak skurczybyk, ze zjazdami jest gorzej,opowiadał jak 2 tygodnie jeździł po uni i prosił sie o ładunek do kraju to pod koniec tygodnia napisali mu że ładuje do Francji.

Mówi że nie jest kolorowo i że planuje odejść do ND.Myślę że dobrze by zrobił.
Fakt Rico to dobra firma ale dla młodych, dla starszych kierowców nie ma tam już miejsca.
Co do barw Rico to myślę że bardzo się wyróźniają, kiedyś na Świecku jak ojciec jeździł jeszcze to jak widzieli napis Rico to zaraz ściągaja na bok i rewizja.
Nie dziwię się, kiedyś na tankszteli w Niemczech koleś z Rico nowe Volvo potraktował sztachetą.Oczywiscie był nawalony....hehe
Firma dobra dla tych co naprawdę kochają trucki i nie ważne za jakie pieniądze pojedzie ważne jakim ciągnikiem.
Nie mówię, bo kiedyś to była naprawdę dobra firma.