GG: 0
Znalazlem cos takiego w necie, zdjecia pochodza ze zlotu w Zvoleniu na Słowacji podaje linki bo nie wiem jak tu wrzucić zdjęcia a tez nie wiem czy moge? Fajny sprzęt !!!!! http://www.wrzuta.pl/obraz/fBrSK5YpfY/
swego czasu widziałem Malucha z ciekawie zamontowanym zaczepem do przyczepki kempingowej.
na dachu na czymś w rodzaju bagażnika dachowego na środku zamocowano kulkę do zaczepu.
natomiast standardowa przczepka kepmingowa Niewiadów N126 miała długi dyszel wygięty ku górze, tak, że zaczepiona była na dachu.
ponieważ dźwignia jest długa nacisk na dach jest dużo mniejszy niż na tylną oś, co jest bardzo korzystne. Maluch jako pojazd tylno silnikowy ma niekorzystne rozłożenie ciężaru na osie, gdzie tylna oś jest bardziej obciązona od przednie, a przy zaczepieni przyczepki jest jeszcze większa różnica.
dodatkowym plusem tego "zestawu" było to, że mógł on kręcić w miejscu.
Samochód: magnum 480
Cytuj:
To jest pewnie wersja BIS
Zgadza się, a poznać można po wlocie powietrza na podszybiu. Swoją drogą fajna przeróbka, tylko ciekawe co ma wpisane w dowodzie hehe
_________________ "spokojnego nie znam dnia, na dżdżo spalam pety dwa i herbaty tak jak trza nie posłodze
po asfalcie, czy przez piach, gładko, czy po kocich łbach, taki mi się trafił fach-życie w drodze"
W.Młynarski "Absolutnie"
Rejestracje toto ma niemieckie (chyba) a zdjęć więcej tego maluszka mozna znaleźć na stronach opisujących Zlot maluchów na Zvoleniu (Słowacja) w roku 2004 lub gdzieś w necie jezeli ktoś chciałby sie pobawić
Na moje oko to silnik ma z przodu. Pewnie go specjalnie przerobili aby tam wszedł, i wydaje mi się że nie wsadzili tam silnika z Fiata 126p, tylko jakiś mocniejszy aby dał rade bez problemu uciągnąć ten "zestaw"
POZDRAWIAM
Prawdopodobnie jest to FIAT 126p BIS z wyciętym bagażnikiem, a nad silnikiem ma płaską pokrywę z "siodłem", a przód prawdopodobnie został czymś dociążony...Uciągu pewnie ma tyle co zwykły maluch...a swoją drogą ciekawe jakby takim wyjechać w Polsce na jakąś krajową drogę, jakaby była reakcja kierowców osobówek.
W tym zestawie brakuje mi tylko jednego=>napisu PEKAES (albo innego) na plandece
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości