Po co samochody osobowe z Zachodu sprowadza się na lawetach?Przecież to kosztuje,taka laweta spali dwa - trzy razy tyle co osobówka.Chodzi tu o jakieś przepisy?
Samochody są ciągnięte na lawetach z tego powodu,że nie trzeba ich rejestrować a to jest jakiś koszt.A drugi powód to kierowca który musiałby jechać drugim autem.
dziwne pytanie. Jak chcesz jechac na kolach to musisz znalezc wydzial komunikacji, kupic tablice wywozowe i ubezpieczenie. Koszt to okolo 200 EUR zaleznie od czasu ubezpieczenia (w Niemczech). A tak pakujesz auto na lawete i do domu. Poza tym trzeba czyms dojechac do Niemiec. Myslisz, ze goniac z Polski osobowke wyjdzie taniej?
GG: 0
Samochód: magnum 480
Cytuj:
Przecież to kosztuje,taka laweta spali dwa - trzy razy tyle co osobówka
jak pakujesz na lorę powiedzmy 8 sztuk, to paliwo wyniesie mniej, resztę wyjaśnili koledzy wyżej.
_________________ "spokojnego nie znam dnia, na dżdżo spalam pety dwa i herbaty tak jak trza nie posłodze
po asfalcie, czy przez piach, gładko, czy po kocich łbach, taki mi się trafił fach-życie w drodze"
W.Młynarski "Absolutnie"
Najczęściej jedzie bus z lawetą i 5 osób w środku, zabierają jeden rządek z komisu i wio na PL. A no jeszcze do busa można wrzucić jakiegoś skuterka. Wiem, bo w mojej 25-cio tysięcznej miejscowości jest 12 komisów...
I jeszcze jedno co gdy nie mają ubezpieczenia? Zostaje tylko laweta.....to chyba najpewniejszy środek do wywozu autek z zachody....kiedyś widzałem jak kładli widlakiem auta na naczepe firanke i jechali z nimi do Polski.......
Witam! Podczepię się pod ten temat, bo uważam że nie ma po co zakładać nowego. Otóż mam pytanie.......
Ile powinienem wziąć za jeden kurs do Niemiec/Belgii sprowadzając 5 autek jednorazowo (mała lora). Znajomy ma własna firmę, nie wyrabia sie z czasem..... Za ile mu przywieźć ??? trasy mniej więcej 3-dniowe.....pytam bo nie mam zielonego pojęcia..... Proszę o pomoc. POZDRAWIAM lukas_lysy
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 5 gości