Witam..!! Szukajac po internecie znalazlem Man-a Tga z dziwna zabudowa.. caly czas sie zastanawiam do czego on moze byc.. Moze ktos wie do czego on sluzy....
Myślę, że na pole nie sypie się ich tyle. Raczej on rozsypuje coś na budowach dróg.
W pierwszym momencie myślałem,że to wapno na polu,ale czy nie za dużo tego sypie Więc zgodzę się z kolegą Damianem,że ten MAN jest związany z budową dróg.
Być może na tym zdjęciu sypie coś pod budowę dróg. Ale najczęściej takie zabudowy można spotkać na targach zbrojeniowych, służą one do rozsypywania środków neutralizujących skażenia.
_________________ ASS, GAS OR GRASS !!!
NOBODY RIDES 4 FREE !!!
Kat: A,B,C,E i reszta papierów, teraz tylko jazda.
Kanio najlebszo!
Być może na tym zdjęciu sypie coś pod budowę dróg. Ale najczęściej takie zabudowy można spotkać na targach zbrojeniowych, służą one do rozsypywania środków neutralizujących skażenia.
Może być i takie zastosowanie tej zabudowy. Trzeba jeszcze czegoś bliżej o tym sprzęcie poszukać.
to jest pojazd rorzucający taki środek powodujący zahamowanie życia wszelkiej roślinności. środki takie wysypuje się przed budową dróg.
swoją drogą na polskich budowach dróg tego nie widziałem.
natomiast w kolejnictwie polskim stosuje się tak środek w płynie.
Racja ten manik jest wykorzystwany do "rozsiewania" takich środków do budowy drogi, widziałem jak przy budowie drogi coś podobnego (ciągnik z przyczepą) rozsiewało cement który potem wiązał sie z glina,ziemią tworząc twardą skorupe.
Pozdrowionka
_________________ Mój uśmiech jest bezcenny za wszystkie inne zapłacisz kartą VISA :)
>>>>V8POWER<<<<
MOC JEST BOGIEM PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM QUATTRO ZABAWĄ A TURBO PODSTAWĄ
dokładnie jest to siewka do cementu:D Jak koledzy wyżej już pisali słuzy do rozyspywania cementu by spowodować zahamowanie życia wszelkiej roślinności poza tym umacnia to podłoże. Sam na takim czymś jeżdże tylko nie Manik a Terex wiec i inny komfort w kabinie
A co do takiego sprzętu w Polsce jest go coraz wiecej bo zwożony jest z zagranicy do mnie do firmy przywieźli ostatnio 3 sztuki wszystko rocznik 2003-4.
_________________ Kierowca-Konwojent
latam autami marki IVECO o DMC 3,5-7,5T
kolega powyzej ma racje to rozsypuje cement przy budowie np. autostrady bo moj stary jezdził przy budowie A4 i takie cieżarówki tez rozsypywały cement
PoZdRo
szczerze mówiąc to pierwszy raz widze taki sprzęt ale jeśli koledzy twierdza ze to na drogi to tak jest
ps. choc widocznie za malo tego sypią jak A4 ciagle w remacie :
_________________ *Nie bój się iść powoli, obawiaj się tylko stania w miejscu*
GG: 10660641
Samochód: AXOR
W Bielsku na powstającej obwodnicy taki jeździ tyle że nówka TGS 8x8.
Sypie albo cement, wapno, "geoutex" w zależności od potrzeby. Za nim leci Recykler, puźniej walec kołek, gładki.
W taki sposób podłorze przechodzi próby i jest gotowe pod kolejne warstwy...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 13 gości