[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Alan 78 + problem - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Witam. Mam kłopot.
Moje radyjko (78 plus) ma taką przypadłość, że jak się rozgrzeje przestaje zbierać sygnał. Mnie słychać bardzo dobrze, a ja tylko widzę na wyświetlaczu, że ktoś coś gada, ale nie słyszę. Jak ktoś jest bardzo blisko, no to w tedy jest ok, ale to tylko jak jest tuż obok mnie.
O co może chodzić?
Jeżeli pójdzie końcówka mocy to radio albo nie odbiera niczego albo tylko blisko ale wtedy często słychać niewyraźnie dlatego końcówki mocy nie można wykluczyć
Zacznijmy od tego, że końcówka mocy odpowiada za nadawanie Exclamation Gdyby więc to ona była uszkodzna, nikt by zee nie słyszał.
Mój kolega miał walniętą końcówke mocy i oprócz tego że jego nie słyszeli miał problemy z odbiorem
przynajmniej to stwierdził serwis który wymieniał sprzęt
Wg mnie problemem może być tu tor odbiormika, który jak się rozgrzeje zaczyna szwankować. Przyczyna może być naderwana ścieżka (wszak radio jest narażone na wstrząsy) lub też niedolutowany któryś z elementów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości