Cytuj:
Witajcie.
Mam następujący problem: prawa piasta osi napędowej jest gorąca, nie parzy ale różnica między prawa a lewą jest bardzo duza- stanowczo za duża.
Wymienione łożysko (kompletna nowa piasta z łożyskiem), przy okazji wymieniony olej w moście. - Bez zmian.
Zaslepiony siłownik hamulcowy-Bez zmian.
Mam takie swoje laickie przemyślenia że to może problem z blokada mostu? A może coś w zawieszeniu co powoduje że most nie idzie prosto np sierżanty?
Sytuacja niezależnie czy jadę pusto czy pełno, bez znaczenia czy autostrada czy jazda "miejska".
Man tga 18.390 ciągnik siodłowy low deck.
Bardzo proszę o jakieś wskazówki.
Edit:
czasem mam wrażenie jak by auto coś trzymało, wiecie tak jak bym jechał pod wiatr. Sytuacja występuje losowo czasem co kilkanaście czasem co kilkaset kilometrów.
Witam. Czy udało Ci się rozwiązać problem?
Mam podobny problem na osi napędowej w Man TGL, nowe siłowniki po obu stronach, nowe tarcze I klocki, I nowe łożysko lewy tył. Miałem ostatnio sytuaje,że po załadunku ok 4T i przejechaniu ok 30 km, zgrzało mi koło, właśnie tam gdzie było założone nowe łożysko-mało się nie zapaliło

. Rozebrałem na na spokojnie, sprawdziłem zacisk,wygląda że działa wszystko poprawnie i luźno. Po załadunku też Miałem wrażenie w połowie drogi jakby go coś trzymało.Robilem teraz 2 jazdy próbne na pusto po 20 km, I piasty są dość ciepłe- 45-51st - cieplejsza ta z nowym łożyskiem. Nie wiem czy coś jes źle złożone,może za mocno ktoś skręcił łożysko? Czy modulator szwankuje? Pomoże ktoś?